Verkiezingscongres “Pro Deutschland”

Naar aanleiding van de gemeenteraads- en deelstaatverkiezingen van 18 september in Berlijn organiseerde de Duitse partij “Pro Deutschland” onder leiding van Manfred Rouhs en Lars Seidensticker op 27 en 28 augustus hun verkiezingscongres, met als belangrijkste thema de toenemende islamisering van Berlijn.

De stad Berlijn is -zoals zovele Europese grootsteden trouwens- reeds geruime tijd het slachtoffer van rellen en brandstichtingen. Nog elke nacht worden langs belangrijke verkeersassen auto’s in brand gestoken, heerst een onrustige sfeer en durven mensen de straat niet meer op.  Bepaalde gemeenten van Groot-Berlijn zoals bijvoorbeeld Kreuzberg of Neukolln zijn als het ware verworden tot islamitische kalifaten die met de dag groter worden door exponentieel stijgende moslimbevolking. Pro Deutschland wil deze schrikwekkende evolutie een halt toeroepen en het tij doen keren. Daarom is het van het grootste belang dat zij van bevriende en gelijkgestemde Europese partijen alle steun krijgen die nodig is.

Bijzondere buitenlandse genodigden op het congres van Pro Deutschland waren dan ook Vlaams Belang, FPÖ (Oostenrijk) en de Tea Party (USA). Tijdens het congres was er massale persbelangstelling; zo waren onder meer Arte en Al Jazeera op de persconferentie aanwezig, met daarnaast nog tal van overige Europese persagentschappen. Nochtans is het voor Pro Deutschland geen gemakkelijke opgave om in de Duitse media te komen aangezien -net zoals in dit land- het “cordon médiatique” daar nog steeds een heersende rol speelt, zeker tegen partijen die zich rechts profileren.

In haar toespraak aan de Brandenburger Tor had voormalig Vlaams volksvertegenwoordiger Hilde De Lobel het onder meer over de positie van de vrouw in de islam, die in de moslimwereld nog steeds als een “untermensch” wordt beschouwd. Ondergetekende had het in haar toespraak dan weer voornamelijk over de demografische gevolgen van de immigratie, die in het bijzonder onze jonge generatie hard zullen treffen. Naast wat kabaal van extreem-linkse tegenbetogers bleef het relatief rustig, hoewel op eerdere bijeenkomsten van Pro Deutschland en op plakrondes van de Pro Deutschland-plakploegen linkse extremisten er niet voor terugdeinsden fysiek geweld te gebruiken. Niets kan alleszins de campagne en de gedrevenheid van Pro Deutschland stoppen. Hopelijk mogen we op 18 september toasten op een klinkende overwinning!