In een vraaggesprek met het Britse tijdschrift The Economist heeft de Oekraïense leider, Volodymyr Zelensky, laten weten dat het stopzetten van hulp aan het land weleens grote gevolgen kan hebben, namelijk dat Oekraïners zich keren tegen de landen die hen ontvangen hebben. Uit het gesprek met de titel ‘de lange oorlog’ in het Britse blad vallen verkapte bedreigingen te horen van de voormalige acteur in de richting van bevriende landen, met als doel dat de stroom van gelden en militaire middelen blijft doorlopen. De uitbarsting komt bij een golf aan bedreigingen van de laatste weken richting journalisten en critici die worden verweten aan ‘Russische propaganda’ te doen.

Van de miljoenen Oekraïners die op de vlucht zijn geslagen vanwege het oorlogsgeweld zit het merendeel in de omringen buurlanden zoals Duitsland en Polen. Zelensky meent dat het inperken van hulp aan Oekraïne risico’s creëert voor de Europese landen, want het is niet te voorspellen ‘hoe miljoenen Oekraïense vluchtelingen in de Europese landen reageren op het feit dat hun land in de steek werd gelaten’.

Zelensky duidt de situatie verder, volgens hem gedragen Oekraïners zich op het moment goed en dankbaar naar de landen die hen onderdak bieden, maar zal het voor Europa niet goed uitpakken als men ‘deze mensen in een hoek duwt’. Het gesprek met het Britse tijdschrift is onderdeel van de reisronde van de Oekraïense leider.

De voormalige acteur, thans leider van Oekraïne, Volodymyr Zelensky, reist deze maand opnieuw langs diverse landen om gelden en militaire middelen los te weken. Vanaf de openlijke oorlog met Rusland in 2022 is Oekraïne uiteengevallen en wordt bijeengehouden met gelden van buitenaf, miljoenen inwoners van het land zijn door het oorlogsgeweld naar de naburige landen gevlucht.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “Geen vermindering hulp; Volodymyr Zelensky bedreigt Europese landen”

  1. stemmingmakerij ;

Geef een reactie

Trending

%d bloggers liken dit: