Greta Thunberg (19) voluit extreemlinks: ‘Kapitalisme omverwerpen’

Greta Thunberg, het Zweedse kind dat vanaf 2018 het boegbeeld van de klimaathysterie is, heeft zich op haar 19 jaar zopas voluit geout als communiste. De enige oplossing voor de ‘klimaatcrisis’ is, zo klinkt het, het omver werpen van het kapitalisme. Ze deed de uitspraken recent bij de voorstelling van een boek in Londen.

“Het huidige systeem is gedefinieerd door kolonialisme, imperialisme, onderdrukking en genocide door het zogenaamde mondiale noorden om zich te verrijken”, zo klonk het. “Dit is nog steeds de huidige wereldorde.” Volgens Thunberg heeft dit systeem de klimaatcrisis veroorzaakt.

Ter herinnering: de toename van CO2 momenteel is vrijwel volledig het werk van communistisch China. Dat blijft zijn uitstoot vergroten, terwijl de uitstoot van de kapitalistische EU en VS gestaag afneemt of stabiel blijft.

Ook een verwijzing naar ‘racisme’ hoort erbij. De ‘klimaatcrisis’ zou zijn wortels hebben in ‘racistisch, onderdrukkend extractivisme dat zowel mensen als de planeet uitbuit om de kortetermijnwinsten voor enkelen te maximaliseren”.

Ook de boze ‘fascisten’ mogen niet ontbreken. “Fascistische bewegingen die gemakkelijke, valse oplossingen en zondebokken bieden voor complexe problemen groeien en worden genormaliseerd”. Greta wil dus censuur tegen rechtse meningen.

Radicalisering

Waarnemers wijzen erop dat het openlijk pleiten voor het communisme niet mag genegeerd worden. ‘Massa’s schoolkindertjes zijn op school en op de universiteit gehersenspoeld om te buigen voor de grote godin Thunberg’, aldus Nigel Farage, de conservatieve Britse politicus die de Brexit realiseerde. ‘Dat krijg je als het onderwijs niet meer opvoedt tot kritisch denken, maar alleen nog linkse indoctrinatie is.’

De extreemlinkse uitlatingen van Thunberg komen op een ogenblik dat de linkse klimaatbeweging radicaliseert en overgaat tot geweld. Recent was er een hele reeks criminele aanvallen op eeuwenoude kunstwerken van onschatbare waarde in musea, waaronder de aanval door de Vlaamse extremisten Wouter Mouton en David S. op het meesterwerk ‘Het Meisje met de Parel’ van Vermeer in het Mauritshuis in Den Haag. De dader werd via snelrecht veroordeeld tot een maand in de cel, maar wordt voluit gesteund door de hele linkse ‘klimaatbeweging’.

In linkse kranten worden intussen interviews gepubliceerd met klimaatextremisten die boeken schrijven onder de titel ‘Ecosabotage, of hoe je een pijpleiding opblaast.’

2 comments

  1. De Nederlandse Volkskrant is ook opgekocht door het Belgische DPG-Media, om het globalistische narratief uit Brussel snel te kunnen verspreiden en controleren op Nederlands grondgebied. Geen wonder dat de Volkskrant veel aandacht schenkt aan dergelijke marxisten, in dit geval vermomd als klimaatactivisten.

  2. Het valt op dat die linkse klimaatextremisten zichzelf nooit zullen vastkleven aan een werk van een linkse ‘kunstenaar’ zoals Rose Wylie of Philippe Van Snick in het SMAK. De bedoeling is om te choqueren en dat gaat enkel als ze meesterwerken van échte kunstenaars vandaliseren.
    Er bestaat namelijk geen enkel links meesterwerk, het is allemaal lelijke nietszeggende bagger. De vieze linkse graffiti op verloederde plaatsen, de rare kinderlijke schilderijen waar de verfpotten opgegooid zijn, de metalen schroot van Jan Fabre (zoals de kever op paal in Leuven) stellen allemaal niets voor in vergelijking met meesterwerken van Breugel of Vermeer. Het toont het verschil aan tussen een lage cultuur en een hogere cultuur van een hogere beschaving. De linkse extremist waant zichzelf superieur en denkt het allemaal beter te weten, maar door de aanvallen op eeuwenoude kunstwerken toont hij zijn ware aard. Hij is niets meer dan een ordinaire vandaal en klimaatterrorist. Een jarenlange gevangenisstraf is op zijn plaats, een maand cel is een lachertje.

Comments are closed.