Socialist en latere N-VA’er Youssef Slassi verhoord over invoeren 5 ton cocaïne

Het Antwerpse gerecht heeft een grote inval gedaan in een drugonderzoek op basis van de ontcijferde berichten uit de Sky-telefoons, graag gebruikt door drugdealers.

Eén van de verdachten is de Marokkaan Jamal S. Die zit al in de gevangenis na een arrestatie in een eerder Sky-drughandeldossier. In mei vorig jaar kreeg hij vijf jaar cel met uitstel in een ander dossier rond de smokkel van partijen cocaïne.

Ook zijn broer Youssef Slassi kreeg nu de speurders over de vloer. Slassi is een ex-gemeenteraadslid in Antwerpen die van 2001 tot 2012 in de gemeenteraad zetelde voor SP.A, nu Vooruit, toen onder leiding van Patrick Janssens. Hij was er de woordvoerder van de islamisering, die zich verzette tegen een hoofddoekverbod in openbare dienst, en ijverde voor een megamoskee op de Luchtbal en een verplichting voor werkgevers om quota aan allochtonen aan te nemen. In 2012 werd hij plots binnengehaald door de N-VA van Bart De Wever, die hem op haar gemeenteraadslijst zette als tweede lijstduwer om allochtone stemmen aan te trekken.

Berichten uit Sky ECC zouden nu moeten aantonen dat ook deze Slassi zich net als zijn broer de laatste jaren met drugssmokkel bezighield.

Het parket verdenkt de mannen ervan lid te zijn geweest van een criminele organisatie die partijen cocaïne en hasj invoerde via de haven van Antwerpen. ‘Voor een totaal gewicht van 5.431 kilogram, goed voor een crimineel vermogen van 141 miljoen euro’, aldus het parket.

Wij zitten nu vol spanning te wachten op een diepgravende reportage van Pano, Terzake, De Afspraak, waarbij de verbindingen tussen de Antwerpse socialisten en de drugmaffia grondig uit de doeken worden gedaan en Vooruit-voorzitter Conner Rousseau zich moet komen verantwoorden.

2 comments

  1. Wat hadden jullie gedacht.
    Dat weet een ongeboren varken dat deze partij de grootste importeur en distributeur van drugs en criminaliteit is.zie de laatste 60 jaar .de grootste fraudeurs en tweezakken zijn daar te vinden

Comments are closed.