Laffe moordpoging zorgt voor hevige rellen op het eiland.

Aanvankelijk als dood opgegeven, vervolgens hersendood verklaard, zou de 61-jarige Yvan Colonna zich nu in een post-anoxische coma (hersenletsel door zuurstoftekort) bevinden. Yvan Colonna, een nationalistisch militant (FLNC), zit een levenslange gevangenisstraf uit voor de moord op de prefect van Corsica, Claude Érignac, in Ajaccio op 6 februari 1998.

Tijdens zijn voorhechtenis – en vandaag nog steeds – heeft hij zijn onschuld staande gehouden. Naar eigen zeggen was hij het slachtoffer van oneerlijke berichtgeving in de pers, door hem voor het proces al te veroordelen. Op 13 december 2007 werd Yvan Colonna schuldig verklaard en veroordeeld tot levenslang. Op 20 juni 2011 werd de veroordeling van Colonna in hoger beroep bevestigd.  Hij zit momenteel zijn levenslange gevangenisstraf uit in het detentiecentrum van Arles .

Het is in deze gevangenis dat Colonna op 2 maart jl. werd aangevallen door een extreem gevaarlijke jihadist, de zwarte Elong Abé, een medegevangene die belast was met het onderhoud van de sportzaal. Dit 36-jarig individu zit een gevangenisstraf van 9 jaar uit wegens ‘criminele bendevorming ter voorbereiding van terroristische daden’. Hij werd gearresteerd in Afghanistan, waar hij de jihad was gaan voeren. Aanvankelijk gedetineerd in de Amerikaanse basis Bagram, vervolgens overgedragen aan Frankrijk, was zijn gevangenisloopbaan bezaaid met criminele handelingen. (gewelddadige ontsnappingspogingen, brandstichting, enz.)

De dader, de jihadist Elong Abé

Na de aanslag werd Yvan Colonna met spoed naar het ziekenhuis in Arles gevoerd, maar gezien de ernst werd hij getransfereerd naar  L’Hôpital-Nord in Marseille. Daar werd hij opgenomen in kritieke toestand na een lange wurging en verstikking met plasticzakken en handdoeken. Aanvankelijk werd hij doodverklaard, vervolgens hersendood verklaard, maar volgens een van zijn advocaten verkeert hij nu in een post-anoxische coma.

Op 6 maart werd een gerechtelijk onderzoek geopend wegens ‘poging tot moord in terroristisch verband’.

Gerechtigheid en waarheid voor Yvan

Daags na de aanslag vonden er op het eiland verschillende betogingen en solidariteitsacties plaats, tegen een achtergrond van vragen over de omstandigheden van de aanslag op Yvan Colonna, die al geruime tijd zijn overplaatsing naar een Corsicaanse gevangenis had geëist. Op zaterdag- en zondagochtend werd op de sociale netwerken, met name door nationalistische verkozenen, in het Corsicaans een nieuwe oproep tot demonstratie gedaan: “Gerechtigheid en waarheid voor Yvan”.

Frankrijk = staatsmoordenaars

Woensdagavond waren enkele honderden mensen bijeengekomen in Ajaccio en in Haute-Corse, zoals in Calvi of Bastia. Al snel braken er botsingen uit tussen sommige demonstranten en de politie. In Ajaccio gingen de schermutselingen door tot middernacht en sommige demonstranten braken in het gerechtsgebouw, dat ze vervolgens in brand staken. Tientallen gewonden was de balans van de avond.

Om de gemoederen enigszins te bedaren had premier Jean Castex verklaard dat Yvan Colonna niet langer wordt beschouwd als een ‘gedetineerde van bijzonder belang’. Deze maatregel lijkt de gemoederen van sommige Corsicanen echter niet te hebben bedaard.

Het explosieve klimaat zou ondanks de aankondigingen van de premier de komende dagen kunnen aanhouden, nog afgezien van een gecompliceerde situatie door de stijging van de brandstofprijzen en de grondstoffenprijzen. Niettemin hebben verschillende Corsicaanse verkozenen, met name Gilles Simeoni, voorzitter van de Uitvoerende Raad van Corsica, en de zus van Yvan Colonna, de afgelopen uren opgeroepen tot kalmte om een escalatie van het geweld te voorkomen. Zullen deze verklaringen volstaan om rust te brengen op het eiland? Wellicht niet.

Frankrijk = staatsmoordenaar , was een van de vele slogans op de betoging

Omdat de autoriteiten nog grote (re) mobilisaties verwachten, hebben zij drie mobiele eenheden als versterking naar Corsica gestuurd.

Het is trouwens een publiek geheim – om het zacht uit te drukken – dat het niet botert tussen de Corsicaanse nationalisten en de geïmmigreerde moslims. Zo kondigden de top van het FLNC (Front de libération nationale corse) enige tijd geleden aan dat ze islamterreur zo nodig met wapens zouden beantwoorden.  Dat de islamaanhang in Corsica maar oplet voor represailles.

Het zijn immers geen koorknapen, daar op dat prachtige eiland. Sommigen vrezen trouwens dat de harde kern van de Corsicaanse separatisten terug zullen grijpen naar de ‘harde’ acties van weleer.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

2 reacties op “Corsicaans nationalist nog steeds in levensgevaar na moordpoging door jihadist in gevangenis van Arles”

  1. Hier de laatste Red Ice video waar Hendrik niemand minder dan Mark Collett als gast heeft. Het onderwerp is uiteraard het huidige conflict tussen Oekraïne en Rusland. De globale criminelen sturen aan op een nieuwe Wereld Oorlog en het volk loopt rond als een kip zonder kop…

    https://odysee.com/@redicetv:1/on-the-brink-major-global-conflict-coming-ff-ep159:6

  2. Een kameraad uit Scandinavië kreeg een zware celstraf voor het bekladden van een grafsteen. Zonder enige vorm van bewijs, en hij eindigde in een sectie voor gevaarlijke criminelen zoals moordenaars, en de meeste waren uiteraard kleurlingen. Zelfs zijn advocaat had dit nog nooit gezien.

    Normaal krijg je een lichte straf in een open gevangenis en kom je snel vrij. Hij moest zijn straf tot de allerlaatste dag uitzitten.

    Dit is het zoveelste bewijs dat onze tegenstanders niets meer zijn dan ongedierte. Lafaards van de ergste soort. Volksverraders.

Trending

%d bloggers liken dit: