Het Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen, van Forum voor Democratie (FvD), heeft een aantal brieven en ambtelijke stukken van de ministeries ontvangen die inzicht geven in de samenwerking tussen de Nederlandse regering en Wereld Economisch Forum (WEF). De politieke partij heeft alle stukken direct aan het publiek beschikbaar gesteld, zodat is te lezen hoe groot eigenlijk de invloed van deze lobbyorganisatie van het internationaal grootbedrijf op de Nederlandse regering is. De samenwerking blijkt behoorlijk ver te gaan en opmerkelijk genoeg zijn van de bijeenkomsten en vergaderingen geen verslagen opgemaakt.

De stukken op de webstek van het FvD zijn een bron van informatie en een bevestiging voor mensen die vermoeden dat het WEF invloed heeft op beleid en specifiek de coronamaatregelen in Nederland. Zo blijkt uit een briefwisseling tussen de toenmalig minister van Buitenlandse Zaken, Sigrid Kaag, en WEF-president Borge Brende, dat er wordt gesproken over het ‘vormgeven van het beleid in de periode na COVID-19 met als onderwerp Great Reset’. Daarbij ontvangt het WEF van Ministerie van Economische Zaken en Klimaat een subsidie van 651.000 euro ‘in het kader van mijn beleid gericht op innovatie’.

Minister-president Mark Rutte had eerder aan de volksvertegenwoordigers laten weten het laatste boek van WEF-oprichterKlaus Schwab goed te vinden, gaf later na Kamervragen aan het niet te hebben gelezen, om vervolgens te waarschuwen voor ‘complottheorieën’. (zie video) Veel van de theorieën over de invloed van dit lobbyorgaan van globalistische krachten worden echter bevestigd in stukken die het FvD heeft weten op te vragen.

Het WEF is een onverkozen lobbyorganisatie van de directeuren van de grootste bedrijven ter wereld, internationale politici, intellectuelen en journalisten, in totaal zo’n 2500 personen. Het is opgericht door Klaus Schwab, een Zwitserse hoogleraar en zakenman en het zetelt in Genève. Doel van het WEF is dat hiermee grootbedrijven samen druk op politici van landen zetten om zakelijke overeenkomsten uit te onderhandelen.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

3 reacties op “FvD krijgt stukken boven water vergaande samenwerking WEF en Nederlandse regering”

  1. […] complottheorieën gesproken: in december van vorig jaar onthulde het Forum voor Democratie dat de Nederlandse regering bindende contracten heeft met het Wereld Economisch Forum, u weet wel, […]

  2. […] doet het Nederlandse Forum voor Democratie het toch beter: die achterhaalde niet alleen dat – net als in ons land – vooraanstaande politici nauw in contact staan met het WEF, maar dat er […]

  3. ‘Do not look up – do not look down, do not look at all’, een goede raad van de regering. (‘Do not look up’, prachtige film overigens van Netflix)

Trending

%d bloggers liken dit: