Franse journalisten zwijgen rechtse kandidaat dood…..

Zo’n 160  journalisten (sommigen helden anoniem), die ‘de democratische waarden eerbiedigen’ – zo beweren zij althans –  hebben in Mediapart, een linkse mediasite, een artikel gepubliceerd dat erop gericht is bepaalde publieke figuren te bannen en/of het zwijgen op te leggen.  Ze gaan ervan uit dat ze hen onzichtbaar en onhoorbaar moeten maken of bestrijden. Zonder namen te noemen, is hun doelwit niemand minder dan Éric Zemmour, die zich moet verkneukelen na deze openbare stellingname en biecht van het journaille.

Verberg deze ‘slechte’ Fransen zodat we ze niet kunnen zien! In een artikel op de gratis blog van Mediapart hebben meer dan 160 journalisten verklaard ‘niet medeplichtig te zijn aan haat’ en opgeroepen geen aandacht meer te besteden aan bepaalde onderwerpen en niet meer te debatteren over bepaalde kandidaten.  Bijna twintig jaar na 21 april 2002, wanneer de socialist Jospin het moest afleggen tegen Jean-Marie Le Pen in de eerste ronde van de presidentsverkiezingen, lijken deze ‘journalisten’ nog steeds niet begrepen te hebben dat de minachting die zij hebben voor bepaalde thema’s – en dus voor bepaalde figuren – geen effect heeft. Of beter gezegd: het heeft precies het tegenovergestelde effect dan waarop gehoopt werd.

Het toont nog maar eens aan wat een hoge dunk dat clubje van zichzelf heeft. Met hun modieus rood of groen brilletje (dure merken, dat wel) en Palestijns sjaaltje, denken ze de goegemeente naar hun linkse handje te kunnen zetten. Sukkelaars! Op een bevolking van 67,39 miljoen inwoners (in 2020), worden hun linkse ‘kwaliteitsbladen’ amper gelezen: Le Monde met 336 593 lezers, Libération met 71 085 lezers en L’Humanité (communisten) met 36 991 lezers.

Het onzichtbaar maken, een modieuze term in een bepaald radicaallinks militant milieu, van de thema’s en voorstellen van ‘extreemrechts’ heeft nooit kunnen verhinderen dat het in de publieke opinie is opgeklommen. Anderzijds maakt deze ‘onzichtbaarheid’ deel uit van het wantrouwen dat een deel van de bevolking koestert jegens de media, die ervan beschuldigd worden de ideeën te propageren die hun het beste uitkomen. De tribune, ondertekend door de verdedigers van ‘humanistische waarden en meervoudige identiteiten’: “Wij, journalisten, zijn heel duidelijk over onze strijd,  haat, uitsluiting en discriminatie moeten weg. Haat is slecht.”

Wat kunnen we meer doen dan onze schouders nog maar eens op te halen?

One comment

  1. En joodse man gaat het Franse volk redden. Dat komt wel goed joh.
    QUI !!

Comments are closed.