Het afscheidstournee van Angela Merkel wordt niet overal positief ontvangen. De Poolse president Andrzej Duda weigerde de Duitse kanselier Angela Merkel te ontmoeten. Deze ontmoeting tussen Merkel en Duda was van tevoren gepland, maar op 11 september, bij haar aankomst in Warschau, moest de bondskanselier van de Bondsrepubliek Duitsland het programma van het bezoek omgooien. Wel kreeg ze later een boeket bloemen van premier Mateusz Morawiecki, maar president Andrzej Duda, die volgens het protocol de eerste persoon van Polen is, heeft Merkel niet ontvangen.

Tijdens de rondgang van Merkel werd de Duitse bondskanselier ontvangen door presidenten van de landen buiten de EU, zoals de VSA en Oekraïne, terwijl de leider van een EU-lidstaat Polen weigerde haar te ontmoeten. Van alle EU-landen heeft Polen de slechtse relatie met Duitsland en alles wijst op een blijvend conflict tussen de twee landen. Zo zijn er steeds meer meningsverschillen tussen de landen, de Poolse media portretteren Duitsland als een vijand en in het algemeen wordt in Warschau steeds meer gesproken over de mogelijkheid om de Europese Unie te verlaten.

Een paar dagen voor de komst van Merkel meldde de Poolse media dat de ontmoeting met president Duda niet kon plaatsvinden, omdat hij in de zuidelijke Poolse stad Katowice was voor de verjaring van de anti-communistische vakbond Solidariteit. Tegelijkertijd kwam er nieuws uit Duitsland over de voltooiing van de bouw van de Nord-Stream-2-gaspijpleiding, die van Rusland naar Duitsland loopt en gas vervoert. Polen verzette zich tegen de constructie van de gaspijpleiding. Het was Merkel die een belangrijke rol speelde bij de succesvolle afronding van internationale onderhandelingen over de implementatie van dit project.

Het is opvallend dat een bezoek van de Duitse bondskanselier zo door de Polen wordt behandeld. In plaats van een persoonlijke bijeenkomst tussen Angela Merkel en Andrzej Duda, besloot de Poolse president Duda telefonisch met de Duitse president Frank Steinmeier te overleggen, ze spraken zo’n vijftig minuten o.a. over de onenigheden tussen beide landen.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

2 reacties op “Blijvende spanning tussen Polen en Duitsland”

 1. Marcel Melkebeke

  Volkomen begrijpelijk dat Polen van Mutti Merkel niet moet hebben.
  Zij ligt grotendeels aan de basis van de (vermoedelijk snel aankomende) ondergang van de EU.
  Door:1.De sluiting van de kerncentrales in Duitsland door te drukken,en zo de Europese energievoorziening te
  saboteren.
  2.De Duitse grenzen wijd open te zetten voor het islamitisch krapuul,en zo de samenleving te ontwrichten
  3.De Duitse defensie te herleiden tot een troepje machteloze amateurs,en zo Europa weerloos te maken.
  4 De (gas)meid van Poetin te spelen,en zo Europa in zijn hemd te zetten.(zie ook punt 1)
  5.De buurlanden in het harnas te jagen met haar minachting voor hun rechten en vrijheden.
  Maar ja,het was ook een Oostduitse nietwaar!
  En de andere Europese onnozelaars maar applaudisseren,en dankbaar zijn voor hun postje.

 2. tja , de polen zijn nu eenmaal geen leeuwkes met gevijlde nagels en getrokken tanden . misschien is mutti ,merkel in hun ogen wel het boegbeeld van de eurodiktatuur ? Bravo voor de Polen !!!

Trending

%d bloggers liken dit: