Gilles-William Goldnadel: “Links ruilde klassenstrijd in voor rassenstrijd”

Ons oog viel op een artikel van Goldnadel in FigaroVox: « La gauche a quitté la lutte des classes pour la lutte des races ». Maar wie is die Goldnadel, niet zo gekend in onze Lage Landen? Gilles-William Goldnadel (1954 – ) is een Franse topadvocaat, auteur en columnist, Als advocaat verdedigde hij o.m. Génération Identitaire en Oriana Fallaci (1929-2006), gekend voor haar harde standpunten t.a.v. de islam.

Goldnadel is een seculiere Asjkenazische jood. Zijn vader was een afstammeling van links gezinde Poolse joden, zijn moeder kwam uit een communistisch Russisch gezin. Als schrijver publiceerde Goldnadel een 8-tal boeken. Hij is ook columnist en schrijft in Le Figaro en Valeurs Actuelles. In die hoedanigheid is hij ook een grote verdediger de vrijheid van meningsuiting in de Franse pers. Zo verklaarde hij in 2015 dat antisemitisme en islamofobie niet vergelijkbaar zijn. Op 14 november 2018 hekelde Goldnadel in een debat op de radiozender RMC een “gek geworden pseudo-antiracisme die overal racisme ziet maar geen antiblank racisme of antisemitisme van islamitische oorsprong”.

Samengevat: een man die ze ter linkerzijde niet graag zien of horen

Recente opmerkingen van Goldnadel

Is links het domste links aller tijden geworden? Nu de peilingen in Frankrijk aangeven dat alle linkse partijen samen amper 30% halen, is de vraag niet langer louter theoretisch en toont zij aan dat een groot deel van het volk een kamp heeft verlaten dat hen eens massaal belichaamde.

Wat domheid betreft, werd het meest emblematische bewijs ons op een presenteerblaadje aangereikt tijdens de groene voorverkiezing. Sandrine Rousseau, vice-voorzitter van de EELV (Groenen) en deelneemster aan zomeruniversiteit, poneerde uitsluitend onzin, onzin en nog eens onzin.

Zonder mij (Goldnadel) tot volledigheid te verplichten, geef ik hieronder enkele van haar bravourestukken weer, die heel goed een bloemlezing zouden kunnen worden.

“Als er potentieel terroristische Afghanen zijn, is het beter om ze in Frankrijk te hebben om ze te controleren”
“Vrouwen, zwarten, moslims zijn de facto verzetsstrijders”
“Ecologie gaat niet over blanke mannen op fietsen in steden”
“De wereld droomt van te veel rationaliteit, van beslissingen die genomen worden door ingenieurs, ik heb liever vrouwen die spreuken uitspreken dan mannen die projecten bouwen”.

Al de onzin die de groene Sandrine Rousseau op karikaturale en ongehoorde wijze vertelt, is nu net wat heel links, van La France Insoumise (extreemlinks) tot de PCF (traditionele communisten), met inbegrip van een groot deel van de Socialistische Partij, voortdurend zegt.

De hele nieuwe ideologische pathologie is daar: dit obsessieve racialisme dat kampen doet ontstaan die verboden zijn voor blanken. Dit immigrationistische islamo-leftisme, welwillend tegenover moslimradicalisme, ook al is het gewelddadig, intolerant, anti-Frans, anti-Joods en anti-christelijk. Dit ongecontroleerde neofeminisme, waarvan het centrale voorwerp van verafschuwing de bleke heteroseksuele man is. Sinds links de klassenstrijd heeft ingeruild voor de rassenstrijd, is links zijn verstand kwijt. Daarom hebben de mensen het verlaten.

Wie zijn wij om dat tegen te spreken.

3 comments

  1. De bekende Duitse cultuurfilosoof Oswald Spengler (die van ‘De ondergang van het Avondland’) voorspelde het een kleine honderd jaar geleden al: klassenstrijd en rassenstrijd zullen hand in hand gaan. En zie…

  2. Is ze misschien verre familie van die Franse pedagoog ( 18de eeuw ) , die zijn eigen kinderen liet plaatsen omdat hij ze niet kon of wilde opvoeden ? ( hint : een ” de gucht ” heeft dezelfde voornaam )

Comments are closed.