Het Nederlandse schip Zr.Ms. Evertsen is betrokken bij provocaties in de Zwarte Zee. Vlakbij de Russische militaire marinebasis Sebastopol op het Krim-eiland verschenen logischerwijs Russische gevechtsvliegtuigen op de radar van het Nederlandse schip. Die patrouilleren daar met regelmaat, en dat leidde tot spanning.

Het Nederlands schip bevindt zich in de Zwarte Zee, omdat het meevaart met de United Kingdom Carrier Strike Group van de Britten: het Nederlands schip valt dus nu onder de Britse marine. De missie is volgens het Britse Ministery of Defence om met een reusachtige vloot delen van de wereld te bevaren, diverse havens aan te doen en militaire oefeningen te houden.

Nu is het wel een gewoonte dat Nederlandse militairen via de Amerikaanse mantelorganisatie NAVO naar allerlei plekken in de wereld worden gezonden om daar diverse klusjes op te knappen, zo worden deze maand met o.a. de Duitsers oefeningen gehouden in Litouwen. Om buiten de NAVO, onder Brits beheer, mee te varen met een samengestelde, multi-nationale vloot, is een nieuwe keuze van onze marine, die blijkbaar ook mag bewegen op bevelen vanuit het Verenigd Koninkrijk.

De keuze om met een grote vloot door de Zwarte Zee te gaan varen is opvallend, want er is geen goede reden voor; en zeker op het moment dat de spanningen oplopen met Rusland is dat gewoonweg onverstandig. Het aanleggen bij de haven van Odessa te Oekraïne, om ‘de banden met de marine van het land’ aan te halen, kan enkel uitgelegd worden als een provocatie richting Rusland. Oekraïne is immers noch een lidstaat van de Europese Unie, noch een lidstaat van de NAVO, maar is wel in een conflict verwikkeld met Rusland.

Zr.Ms. Evertsen patrouilleerde in de Zwarte Zee. Dat deed het luchtverdedigings- en commandofregat samen met de Britse HMS Defender en Amerikaanse USS Laboon. De Evertsen en Defender legden aan in havenstad Odessa in Oekraïne. Dit vanwege aan te halen banden met de marine van dat land. Zr.Ms. Evertsen maakt deel uit van de United Kingdom Carrier Strike Group. Dit multinationale vlootverband zet koers naar Oost-Azië. De reis staat in het teken van internationale trainingen in het hoogste geweldsspectrum, het ondersteunen van operaties en diplomatieke activiteiten.

Bron: Nederlandse Defensie

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

4 reacties op “Nederlands schip als kanonnenvoer in Zwarte Zee voor Anglo-Amerikaanse belangen”

 1. Als je over provocatie spreekt, kijk dan toch ook eens in omgekeerde richting : naar Rusland !
  Of was de ‘Blitzkrieg’- inname van de Krim géén provocatie? En al die agitaties aan de Oost-Oekrainse grens?
  En er gaat geen maand voorbij of russische bommenwerpers vliegen door (-schenden) het luchtruim van de Baltische staten. Is dat dan ook geen provocatie? Wees er zeker van dat Poetin op alle fronten aan het uitzoeken is hoe ver hij mag gaan, en als hij geen weerstand ondervindt zal hij nog wel ergens anders zijn poot opzetten! En dan gaan wij weer heel verwonderd wakker schieten.
  Als de Europese staten alles klakkeloos laten begaan, dan worden we vroeg of laat een soort vazalstaten van een Sovjetunie 2.0. Remember Polen, Hongarije, etc.

  1. @RiKPLL

   Ben je nou ernstig?

   Het is niet Rusland dat de wereld probeert te overheersen (met oa. honderden militaire basissen). De Russen reageren enkel op de agressie van het Westen (lees globo-homo, multikulti, transseksuele waanzin en de eindeloze oorlogen voor PISrael-amerika).

   Ik zeg niet dat Poetin een pro-Blanke Nationalist is, maar hij is in ieder geval 1000X beter dan de volksverraders die wij in het Westen hebben.

   Zonder Rusland had bv. Syrië al lang een chaotische rampzone geweest zoals Irak (en de vele andere landen die kapot zijn gemaakt door je-weet-wel-wie).

   Zij willen bv. ook niet dat hun kinderen worden blootgesteld aan de homo (en andere seksuele) propaganda.

   En de Russische overheid is niet bezig zijn eigen bevolking te vervangen door niet-blanken.

   1. Jozef VAN NIEUWENHUYZE

    “De genocide op de Blanke Volkeren van deze wereld draait op volle toeren.”
    Is dat zo?

    In welke landen “van deze wereld” worden er moorden georganiseerd, en gepleegd overeenkomstig een plan, met als enige, of toch als belangrijkste, doel de blanke bevolking systematisch uit te roeien?

    Als er ergens “gemiddeld drie doden wekelijks” vallen, zoals de persoon die zich “Henk der Niederlánder” noemt het schrijft, dan is dat allerminst een bewijs dat er een genocide plaatsheeft, en al zeker niet dat er een genocide “op volle toeren draait”. Roofmoorden, wraakmoorden, passiemoorden, lustmoorden, “plaasmoorde”, …, door niet-blanken gepleegd op blanken zijn op zich helemaal geen bewijs dat ze een onderdeel zijn van een genocide. Grote terreuraanslagen op openbare plaatsen (zoals Zaventem) waar mensen van de meest diverse etnische groepen aanwezig zijn, of kunnen zijn, zijn geen bewijs dat er een genocide plaatsheeft. De aanslag op de Twin Towers was gericht tegen de Verenigde Staten, niet tegen de blanke Amerikanen.

    Elders schreef u: “de Russische overheid is niet bezig zijn eigen bevolking te vervangen door niet-blanken”. Dat is nu eens heel juist!

    Nu, er is mij geen enkele blanke overheid bekend die bezig is haar bevolking te vervangen door niet-blanken. Waarom zou ze dat ook doen? Welk voordeel kan een blanke overheid hebben met zo’n vervanging? Overigens, je kan maar iemand vervangen als die er niet meer is. Wat gaat de vervangende overheid dan met haar eigen bevolking doen? Vermoorden, zoals de op volle toeren zotdraaiende Anders Breivik dat deed met 77 mensen? Het waren blanke mensen, en voor wie het interesseert, zelfs overwegend Germanen. (Hij heeft die in elk geval niet vervangen…)

    Ik verwacht hatelijke reacties van mensen die menen kotsmisselijk te worden van wat ik schrijf, en onnozele reacties van lui die te laf zijn om hun naam te vermelden. Onfeilbare sekteleiders en gehersenspoelde sekteleden dulden immers niet – dulden nooit! – dat hun geloofspunten in twijfel worden getrokken, en al zeker niet dat ze worden tegengesproken…

    Ik verwacht geen enkele ernstige reactie, geen op feiten en logica gestoelde redenering in verband met het begrip “genocide”, en omtrent de “plannen” aangaande de “grote vervanging” en de “omvolking”.

 2. De hedendaagse militair is slechts een huurling.

Trending

%d