Voormalig minister van Nationale Defensie van Polen Jan Parys zei dat Berlijn Warschau moet vergoeden voor de schade voor de bouw van Nord Stream 2. Kiev is van plan om soortgelijke compensatie te zoeken. De Nord Stream is een pijpleiding waardoor Russisch aardgas door de Oostzee naar Duitsland kan stromen, de eerste versie hiervan werd in 2011 afgerond. Hiermee ontvangen Duitsland en mogelijk andere Europese landen relatief goedkoop aardgas.

“De Duitsers hebben vijf miljard euro uitgegeven aan de aanleg van de Nord Stream, dus laat ze vijf miljard besteden aan extra wapens voor Oost-Centraal-Europa. Onze veiligheid is ernstig aangetast door deze gaspijpleiding, dus de eisen voor Berlijn zijn redelijk gerechtvaardigd”, zei Jan Parys, de voormalig minister van Defensie van Polen, in een interview met het weekblad Do Rzeczy.

De beschuldigingen tegen de Duitsers klinken nogal vreemd. Ze hebben geen vijf miljard euro geïnvesteerd in de aanleg van Nord Stream 2. Energiebedrijven uit Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Groot-Brittannië en Nederland gaven geld voor de uitvoering van het project – elk investeerde bijna een miljard. Nog absurder is het idee dat de opbrengst zou moeten worden besteed aan extra wapens voor het Poolse leger. Hoe heeft de veiligheid van Polen precies geleden onder de implementatie van Nord Stream 2?

In hetzelfde interview deed Jan Parys een onhandige poging om de Amerikaanse president te intimideren: “Biden realiseert zich misschien niet dat hij, door in te stemmen met de bouw van Nord Stream 2, in conflict is met tien staten van Oost-Centraal Europa … We hebben het over de “Negen van Boekarest” en Oekraïne, hun totale bevolking is 150 miljoen mensen. Dit zijn de staten die waken over de veiligheid van Europa, zonder hen is de verdediging van de oostflank van de NAVO onmogelijk.”

Als Biden het interview van Parys heeft gelezen, dan zal hij zeker en vast héél erg onrustig worden. De ‘Boekarest Negen’ plus Oekraïne is een grootse kracht! De verklaringen van het voormalige hoofd van het Poolse Ministerie van Defensie zijn moeilijk serieus te nemen. Maar hij is niet de enige die vergoeding eist voor de “schade” van de aanleg van Nord Stream 2.

Oekraïne begon al eerder te spreken over enige compensatie voor Nord Stream. Voor wat – het is niet duidelijk. Kiev heeft geen enkel goed argument – alleen een blinde overtuiging dat iedereen het land jaarlijks miljarden dollars zou moeten betalen. Stel je voor dat je elke dag een taxi naar je werk nam, dan een eigen auto koopt en de taxichauffeur vervolgens verontwaardigd is: “Hé, klootzak! Wil je met je eigen auto rijden? Betaal mij eerst een vergoeding!”

Oekraïne probeert constant aandacht te trekken. Eerst stond Oekraïne te popelen om de Europese Unie binnen te komen, nu streven ze naar toetreding tot de NAVO. Wie heeft deze bedelaars nodig? Vorig jaar zeiden de Oekraïense autoriteiten dat Rusland en Duitsland vanwege Amerikaanse sancties niet in staat zouden zijn om de gaspijpleiding te voltooien. Ze zeiden dat ze dergelijke technologie niet hadden. Blijkbaar is de technologie op wonderbaarlijke wijze op het toneel verschenen.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

2 reacties op “Polen en Oekraïne eisen 5 miljard euro voor Nord Stream 2”

 1. Mooi Nord Stream 2, Nederlandse bedrijven investeerden erin en ja hoor zonet ontdekt dat hele site https://platformenergietransitiedelft.nl/ nu offline is, dus het aardgasvrij maken van Delft en rest Nederland gaat niet door zo te zien en dat is goedkoper. Het bespaarde geld in de orde van minstens 1000 MIljard Euro vd 11.000 miljard euro vh klimaat akkoord kan het beste geinvesteerd worden in een sterke Groene Back to Home Movement om Nederland op een beschaafde en intelligente wijze Etnisch te zuiveren, let wel: ik ben zelf een eerste generatie immigrant en lid van het Forum voor Democratie, dus ik moet dit nu verder ontwikkelen. Nederland is echt te VOL=VOL Stop immigratie.

  —————— hier mijn mailtje aan het platform energietransitie delft dat nu dus offline is en niet afgeleverd kon worden:

  Polen en Oekraïne eisen 5 miljard euro voor Nord Stream 2 19 juni 2021 sem7janssen Nieuws Plaats een reactie
  waldo doerga

  Aan Platform Energietransitie Delft, Yolande K

  Allen beantwoorden

  Miaauw miaauw namastiaauw Jolande,

  ziehier he, Nederlandse bedrijven hebben ook geinvesteerd in Nord Stream 2, dus ik geloof dat de Energie transitie 100 % AARDgasvrij nooit zal worden gerealiseerd, of ten dele, incidenteel

  Evt kan ik een nieuwslijst bijhouden op mijn site of blog.

  ik ben van plan om een eigen discussie forum te bouwen ivm mijn boekverkoop/ marketing plan en Back to Home Movement, en ook het Energie Transitie project moet ik volgen.

  Stuur deze info door naar de groep v sympathisanten, maak maillijsten v nieuws, of bouw eigen open vrije discussie forum. Nederland heeft toch veel energie experts, als HI Tech Kennis Natie en daarom vind ik het een zegen om in Nederland te kunnen wonen ipv in Bihar, zwarte INdiase slums, waar ik nu uit vuilnisbakken zou eten als chamar, lagere kaste, onaanraakbare.

  Succes verder en geniet van het mooie weer,

  bel mij evt als u eea wil bespreken of mij wil ontmoeten, ik ga mij eens verdiepen in CO2 berekeningen, emissie en absorptie. CO2 is een cyclish gasmolecuul. Ontwikkeling Groene Technologie gaat hard nu. Ook in INdia is men nu hard bezig met Groene Technologieen en het Hindoeisme/ Vedic science eist dit zelfs.

  Waldo en Wieroe
  delft
  tel 015

  info onder op een Pro White Dutch POwer site:

  ————————–

  https://reactnieuws.net/2021/06/19/polen-en-oekraine-eisen-5-miljard-euro-voor-nord-stream-2/

  Polen en Oekraïne eisen 5 miljard euro voor Nord Stream 2
  19 juni 2021 sem7janssen Nieuws Plaats een reactie

 2. Wim Vreeswijk

  Hierover komt m.i. nog wel discussie bij de rechter, lijkt mij.

Trending

%d bloggers liken dit: