Extreemlinks stuurt spionnen naar Voorpost-betoging

Zopas trok een grote nationalistische betoging door Mechelen voor vrije meningsuiting en tegen de veroordeling van de ‘Vier van Mechelen’ van Voorpost wegens het dragen van een spandoek ‘stop islamisering’.

In een vrij land zouden mensen moeten kunnen deelnemen aan optochten zonder daarbij opgenomen te worden in databanken van ‘gevaarlijke personen’, maar in België is dat anders. Op het dak van het kantoorgebouw aan het station stond een camera met enorme telelens van de Belgische politiediensten, om elke deelnemer te filmen, en waar mogelijk te identificeren. De Belgische politiediensten mogen dat; die beelden hebben doorgaans voor ‘gewone’ mensen geen gevolgen, maar ze worden wel misbruikt om politiemensen en militairen te straffen voor hun Vlaamse mening – zoals bv. Jürgen Conings heeft meegemaakt.

Die praktijken zijn bekend. Verrassender is echter dat de extreemlinkse antifa-club die werkt onder de naam AFF in alle openheid een artikel gepubliceerd heeft, waarbij men toegeeft dat men een spion naar de manifestatie heeft gestuurd (‘AFF-fotograaf’), en vervolgens in een extreemlinkse context een heleboel foto’s publiceert van mensen die als deelnemer aan de Voorpost-optocht daarvoor helemaal geen toestemming gegeven hebben.

Screenshot uit het artikel van het extreemlinkse AFF. Mensen die geen politiek mandaat hebben met naam identificeren op hun politieke overtuiging is volstrekt illegaal.

Wat men bij het AFF blijkbaar niet doorheeft, is dat dit onder de Europese en Belgische wet volkomen illegaal is. Het verzamelen van gegevens over de politieke overtuiging van burgers is aan privépersonen volkomen verboden. Dat is nog eens nadrukkelijk bevestigd in de recente verstrengde Europese GDPR-wetgeving.

Er komt nu een klacht aan tegen AFF wegens het illegaal aanleggen van een spionage-fotoverzameling over rechtse mensen. Een jurist zegt ons: ‘Er werden screenshots genomen van het volledige artikel. Nu wordt er een klacht opgesteld tegen AFF en tegen de ‘AFF-fotograaf’ voor het illegaal verzamelen van gegevens over de politieke overtuiging van andersdenkenden. Personen die zich herkennen op de foto’s, wordt verzocht met ons in contact te komen om de klacht te ondersteunen. We zijn in het bijzonder op zoek naar de twee mensen op deze foto, waarvan één zelfs bij het nemen van de foto kenbaar maakt dat hij niet wenst gefotografeerd te worden. Toch wordt de foto door de AFF-spionagedienst gepubliceerd. We zouden hen daarvoor graag de juridische factuur presenteren.’

De jurist wil vooral graag deze twee mensen spreken: de man links in beeld, die duidelijk kenbaar maakt dat hij NIET op de foto wil, en de jongeman rechts, die geen politiek mandaat heeft en toch uitgelicht en herkenbaar in beeld wordt gebracht. Als zij klacht indienen tegen de AFF-spionage krijgen zij vrijwel zeker gelijk.

Mensen die zich herkennen op de foto’s van het AFF kunnen zich bij ons melden via   info@reactnieuws.net. Wij geven alles dan door aan de jurist die de klacht opstelt. De procedure is kosteloos.

Het AFF is een extreemlinkse club die in de jaren ’80 en ’90 met geweld probeerde bijeenkomsten van het Vlaams Blok te verhinderen. Ze kreeg daarbij de steun van SP.a en ABVV en bracht tot 1500 mensen op de been. In de jaren ’90 sloegen Marokkaanse deelnemers aan een AFF-betoging, onder leiding van PVDA-voorman Kris Merckx, in Borgerhout de bejaarde Vlaming Ludo Hannes dood. Daarna trokken SP.a en ABVV hun steun in, en bloedde het AFF dood. Haar spionagedienst bleef echter actief. Die spionagedienst werd destijds geleid door de extreemlinkse activist Ruud Martens, en opereerde illegaal vanuit het schepenkabinet van Patsy Sörensen, die daarvoor door de provinciegouverneur bestraft werd. De AFF-spionagedienst levert geregeld (deels vals) materiaal aan voor artikels van de leugenpers over ‘extreemrechts’, zoals recent openlijk werd toegegeven door De Standaard.

AFF’ers en PVDA’ers hakken in op Vlaamsationalisten in Borgerhout. Later zal de 70-jarige Vlaming Ludo Hannes door hen vermoord worden.

One comment

  1. Het AFF doet dit al jaren. Bij elke “extreem rechtse”, beter gezegd volksnationalistische, demo, komt er een AFF artikel waarbij namen, vaak ook woonplaatsen en soms zelfs nog andere persoonlijke details worden vernoemd.
    Ik kan me niet van de indruk ontdoen dat AFF ook binnen politie en justitie hun connecties heeft.

    Om dus te concluderen dat er niks mis is dat wij door politie en justitie worden bespioneerd “zolang het maar niet door linkse acticisten gebeurd” lijkt me van een zekere naiviteit te getuigen. Politie en justitie staan niet aan onze kant.
    Je geeft de staat al de optie een database aan te leggen. Het enige wat links nog moet doen is daar zich de toegang toe eigen maken.

    Vandaar ook dat ik al vaker denk, partijen zowel links als rechts, houden van multicul omdat het hen vervolgens een excuus geeft om de digitalisering en totalitarisering van de maatschappij met grotere steun van de bevolking te kunnen realiseren. Tijd voor een Kaczynskiaans rechts. Technologie is de vijand.

Comments are closed.