Tweede Kamer en minister willen middels wetgeving via omweg onderzoeksgroep onschadelijk maken

Linkse en liberale Kamerleden maken zich plotsklaps boos over het online zetten van wat persoonsgegevens uit de kaartenbak van de Kamer van Koophandel door de onderzoeksgroep Vizier op Links. De organisatie biedt ter verkoop ook zelfklevers aan waarmee volgens diverse Kamerleden ‘intimiderende stickeracties’ worden gehouden. Dat is de reden dat deze week een amendement door VVD-Kamerlid Michon-Derkzen is ingediend ‘over het strafbaar stellen van doxing’. Doxing is een uit Amerika afkomstig begrip waarmee wordt bedoeld dat iemand persoonsgegevens worden gepubliceerd.

Hoewel dit allemaal nogal wat overdreven lijkt voor een paar artikels en wat zelfklevers op deuren en bushokjes, is zelfs de minister van Justitie en Veiligheid, Ferd Grapperhaus, gewonnen om met wetgeving te komen doxing tegen te gaan. Dat liet hij deze week dan ook in morele termen weten, in reactie op Kamervragen. De nieuwe wet zou soortgelijke teksten gaan bevatten als in het eerdergenoemde amendement van de VVD-fractie.

In het verleden was doxing overigens geen probleem en daarvan zijn voorbeelden ten over. Zo werd bij uitgeverij de Papieren Tijger door een extreemlinkse groep bijna het hele ledenbestand van de politieke partij CP’86 met naam en toenaam in boekvorm uitgebracht. Ook dagbladen doen dit met regelmaat, zo noemde de Volkskrant in een artikel over Erkenbrand in 2017 de voor- en achternaam van een hoofdpersoon achter de organisatie, die tot dan toe voor het grote publiek onbekend was.

One comment

  1. Update Jürgen Conings – Wat is het nu terrorist of geen terrorist? Blijkt dat Conings eerder op sociale media al van leer getrokken zou hebben tegen Van Ranst, en dat was blijkbaar voor de extreem linkse regering Vivaldi blijkbaar voldoende om aan te nemen dat Van Ranst geviseerd werd (sic). Politici wiens speculaties bepalend zijn over de mogelijke schuldvraag (resic) dat is toch hallucinant. Een verdachte schuldig verklaren zonder concrete bewijzen, zonder gehoord te zijn door een onderzoeksrechter en zonder vonnis van de rechtbank. Maar hierbij stopt de liberale waanzin niet. Weg met de rechtstaat lijkt wel het devies van Vivaldi fanatici.
    Voilà de nieuwe strafprocedures van OVLD minister Vincent Van Quickenborne. Mensenrechten gelden blijkbaar niet voor burgers met rechtse sympathieën. Dat MVR vrijwillig verblijft in een safehouse is uiteindelijk zijn (politieke) keuze. Marc Van Ranst is geen angsthaas en mij maak je niet wijs dat, de slechte peilingen voor OVLD indachtig, hier geen politieke show wordt opgevoerd om de publieke opinie te manipuleren. Bart De Wever werd ook al bedreigd, hij kreeg toen lijfwachten en dook niet onder in een safehouse. Alles verliep toen naar wens zonder het inschakelen van een gepolitiseerd mediacircus. Kortom, de vraag mag gesteld worden wat de reële politieke bedoelingen zijn van premier Alexander De Croo.

Comments are closed.