Links blaast Katastroof op, Marc Van Ranst blij

De zaak rond de door het regime gezochte militair Jürgen C. heeft een onverwacht slachtoffer geëist: de in Antwerpen wereldberoemde folkgroep Katastroof. De in het Antwerps zingende volksgroep is al bijna 40 jaar actief, en scoorde meebrullers als ‘Zuipe’ en ‘Met de wijven niks als last’ (en ‘De man is minderwaardig’). In teksten als ‘Heel de wereld stinkt’ worden ook religieuzen en politiekers zwaar door de mangel gehaald.

Politiek is de groep altijd als eerder links beschouwd, maar in werkelijkheid zijn ze eerder typisch Antwerps-tegendraads: tegen elke instelling of figuur met macht en gezag. En waar dat je in het verleden automatisch ‘links’ plaatste, kom je met zo’n ‘tegendraadse’ houding dezer dagen eerder bij ‘rechts’ terecht.

De groep bestaat dezer dagen uit drie leden: twee oudere heren, luisterend naar de namen ‘Jos Smos’ en ‘Zjuul Krapuul’, en een jongere Steven Broers die de fijnzinnige artiestennaam ‘Stef Bef’ hanteert. Die laatste, districstraadslid voor de extreemlinkse communistische PVDA, liet weten dat hij de groep met slaande deuren verlaat, omdat hij de mening van ‘Zjuul Krapuul’ niet kan respecteren.

De onverdraagzame linkse PVDA’er Stef formuleert het als volgt: ‘ Ik zag hem al afglijden in een bittere poel van fake news, haat, complottheorieën en Trumpisme. En nu dit: sympathie voor Jürgen C.’ De linkse codewoorden zijn bekend: ‘fake news’ staat voor kritische bedenkingen bij massa-immigratie, ‘haat’ voor elke kritiek op het regime en haar sjoemelpoedels, en ‘complottheorieën’ bij bedenkingen bij de huidige coronadictatuur…

Verstandige mensen betreuren vandaag her en der dat de breuklijnen in dit land zo scherp worden, dat ze jarenlange vriendschappen, families en nu ook muziekgroepen verscheuren. Maar wie dat allemaal toejuicht, dat is communist Marc Van Ranst. De extreemlinkse haatzaaier juicht bij het scheuren van het Antwerpse monument Katastroof vanuit zijn onderduikadres:

‘ Veel succes met de toekomstplannen, Stef! Af en toe is het nodig om vriendschappen tegen het licht te houden. Meningsverschillen (zelfs grote) zijn oké, maar als het gaat over fundamentele verschillen in de kernwaarden, dan stopt het verhaal.’

Laten we voor alle duidelijkheid maar herhalen dat we niet willen dat Van Ranst bedreigd, aangevallen, laat staan vermoord wordt. Maar deze walgelijke uitspraak toont wel weer eens aan waarom deze linkse haatprediker politiek mag en moet bestreden worden. Van Ranst mag en kan geen enkele rol meer spelen in het bepalen van ons leven, zolang hij niet eerst een democratisch mandaat heeft verkregen als parlementslid van de PVDA.

Laten we intussen hopen dat de linkse rakker Stef tot inkeer komt en begrijpt dat Van ranst verkeerd zit: zeker bij fundamentele verschillen worden gesprekken in een vriendschap pas écht interessant.

7 comments

  1. Stef Bef, echte naam Steven Boers zetelt in de districtsraad van Borgerhout voor de PVDA. Dat zegt genoeg volgens mij.

  2. (KNIP) Wat een hatelijk geval is dat zeg. Vroeger op de speelplaats of in de klas had je ook altijd wel zo ene. Tegen iedereen lastig en ambetant doen. En als ge reageerde stond hem te bleiten bij de juf of meester.

  3. Waarmee ze hun optreden vaak afsluiten ;”Den boom in” waarbij zij hun publiek een neus zetten, is tekstueel een pareltje, te vinden op onder andere “youtube”

  4. Hun grappigste nummer is een keihard swingende Rock & Roll ;” Op een Franse WC” , want het zijn stuk voor stuk geschoolde musici. Dit nummer, “Op een Franse WC” is te vinden op youtube.

Comments are closed.