SIhamegate: Belgische dictatuur viseert… ’t Scheldt

Eén van de meestgestelde vragen in Vlaanderen sinds het uitbarsten van Sihamegate, het subsidie-fraudeschandaal rond de liberalen Sihame El Kwak en Bart Somers, is waarom het Belgische gerecht niet overgaat tot enige actie. Er zijn manifest overal aanwijzingen van vervalsingen van facturen, gesjoemel met boekhoudingen, achterover gedrukte goederen en verdachte eigendommen. Maar waar na een VRT-leugenreportage de agenten binnenstormen bij de brave studentjes van Schild&Vrienden voor het delen van stoute memes, daar is Sihame de Sjoemelpoedel tot op de dag van vandaag nog niet verontrust. Zij en haar kompanen krijgen dus uitgebreid de kans om alle bezwarende materiaal te wissen en te verbergen, onderling een verhaal af te spreken, goederen terug op hun juiste plek te gaan zetten…

Maar kijk, het gerecht is nu in actie geschoten! Niet tegen Sihame en Somers, maar tegen… de webstek ’t Scheldt. Die had als één van de eersten aan de alarmbel getrokken over het gesjoemel van Sihame.

’t Scheldt wordt nu dringend aangemaand en geïntimideerd om de identiteit te onthullen van de auteur van de artikels over Sihamegate, en wel door een ‘Gerechtelijke Commissaris’ van de Belgische ‘directie bestrijding zware en georganiseerde criminaliteit’. Er ‘zijn immers klachten gekomen over de inhoud van de artikels.’ Kijk eens aan, en dan moet de Belgische dictatuur onverwijld in actie schieten, natuurlijk.

’t Scheldt heeft mevrouw de commissaris van gerechtelijke politie laten weten dat ze de pot op kan. Kijk, dat vinden wij nu knap.

3 comments

  1. Anno 1945 – Stalins dictatorschap bleef even wreed- en evenzeer afhankelijk van zuiveringen- als voorheen; maar met het begin van het McCarthyisme in de Verenigde Staten en het onweerlegbaar bewijsmateriaal dat er aan weerszijden van de Atlantische oceaan gespioneerd was, was het helemaal niet duidelijk of de westerse democratieën zelf de verdraagzaamheid voor afwijkende meningen en het respect voor de burgerlijke vrijheden zouden kunnen blijven opbrengen dat hen van zowel fascistische als communistische dictators onder scheidde. Bron: John Lewis Gaddis – De koude oorlog. Voor mij is het duidelijk dat de onverdraagzaamheid van de liberalen (OVLD) haaks staat op het tolereren van afwijkende meningen en die partij momenteel de grootste bedreiging vormt voor onze burgerlijke vrijheden.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.