Vreemdelingen overvallen, knevelen en mishandelen echtpaar Bernard Tapie (78)

Bernard Tapie en zijn vrouw zijn zaterdagnacht overvallen tijdens een inbraak in hun woning in hun huis in Combs-la-Ville. De voormalige voorzitter van voetbalclub Olympique de Marseille, oud-minister en gewezen eigenaar van Adidas, staat bekend als een omstreden figuur. Hij moest herhaaldelijk voor de rechter verschijnen, onder meer op verdenking van fraude, oplichting verduistering.

Tijdens zijn voorzitterschap bij Olympique Marseille – Raymond Goethals was er toen trainer (sic!) – won de club de UEFA Champions League en de Franse landstitel. In 1993 werd Tapie beschuldigd van gesjoemel bij wedstrijden. Herinner u het omkoopschandaal met spelers van Valenciennes, waarvoor Tapie enkele maanden in de gevangenis verbleef en waardoor de Franse voetbalbond de club uit Marseille terug naar de Ligue II degradeerde.

Minder gekend is dat Tapie ook nog acteerde en zelfs singletjes opnam in de jaren ’60 van vorige eeuw.

In de politiek was hij minister van Grootstedelijk Beleid in de regering Bérégovoy (PS), volksvertegenwoordiger voor les Bouches-du-Rhône en Europees parlementslid. Als politicus ging hij regelmatig in de clinch met Jean-Marie Le Pen. Door zijn bekendheid in de sportmiddens, en zijn toen geldende populariteit, zag regime in hem de perfecte man om het Front National ten gronde te richten. Die wens is hen zuur opgebroken. Tapie eindigde zijn carrière in mineur en belandde in de gevangenis.

Mishandeld

Terug naar de feiten. Bernard Tapie, kankerpatiënt, en zijn vrouw werden gekneveld en mishandeld tijdens een inbraak in hun huis in Combs-la-Ville. Het echtpaar werd vastgebonden met elektrische kabels, waarna Tapie op zijn achterhoofd werd geslagen, zijn vrouw over de grond gesleept en in haar aangezicht geslagen. Mevrouw Tapie kon zichzelf uiteindelijk bevrijden en vluchtte naar een ander huis om de politie te bellen. De inbrekers gingen er vandoor met hun buit, o.a. juwelen en een Rolex horloge van enkele tienduizenden euro’s.

De gerechtelijke autoriteiten geven weinig of geen informatie m.b.t. de daders. Maar volgens een politiebron (gesignaleerd aan Valeurs Actuelles en Sputnik) gaat het over drie zwarten en één Noord-Afrikaan.  Ze waren allemaal in het zwart gekleed en hadden bivakmutsen op.  Zij zouden in het huis van het echtpaar zijn geklommen en door het raam van een van de slaapkamers op de eerste verdieping zijn binnengekomen. Een voorwerp van hen (een handschoen) werd op de plaats delict gevonden, volgens diezelfde politiebron.

Nu wensen we niemand zo’n nachtmerrie toe, ook het gezin Tapie niet. Maar het was wel diezelfde Tapie die destijds Le Pen verweet de link te leggen tussen migratie en criminaliteit.

One comment

  1. Vier gekleurde criminele racisten. Ze komen naar Europa omdat de poco’s het raciaal geweld en deviant gedrag van negroïde criminelen ontkennen of minstens minimaliseren. Sorry, maar primaten die blanke mensen beroven en half dood slaan zijn in mijn ogen racisten en roofdieren omdat de veiligheid van blanke mensen belangrijk is.

Comments are closed.