Nederland is een van de laatste landen in de Europese Unie die met vaccinatie is begonnen. Alle andere Europese landen begonnen veel eerder te vaccineren. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) verklaart dit door problemen met de levering van vaccins. Deze vaccins moeten namelijk worden gekoeld in -70 graden Celsius. Tweede probleem: de verpakkingen zijn onhandig. In een verpakking zitten bijna duizend doses en dat is niet geschikt voor vaccinatie in verpleeghuizen. Op korte termijn kon daarvoor geen oplossing worden gevonden. Alle landen hebben nu echter problemen met de logistiek en de levering van vaccins en zoeken naar oplossingen. De Duitsers bijvoorbeeld hebben een oplossing gevonden voor het probleem met de diepgevroren vaccins. Zij rijden met mobiele vaccinatieteams langs bij verpleeghuizen. Al met al doen de struikelpartijen rond vaccinatie denken aan de tests van afgelopen zomer. Als een van de laatste landen in West-Europa begon Nederland met een omvangrijk testbeleid. Dat heeft niet alleen tot groeiend ongenoegen binnen de grenzen geleidt, internationaal beginnen de trage Nederlanders ook op te vallen.

Als je kijkt naar de kaart die in het artikel van dagblad Trouw is gepubliceerd, kun je zien dat de vaccinatie tijdig is begonnen in alle Europese landen, met uitzondering van Bosnië en Herzegovina, Montenegro, Kosovo, Albanië, Noord-Macedonië, Albanië, Oekraïne en Nederland. Waarom staat ons land met een sterke economie en een ontwikkeld gezondheidszorgsysteem tussen deze arme landen? Waarom werden de prioriteiten in de Europese Unie op deze manier bepaald en waarom werd ons kleine land pas aan het einde meegenomen? Zou Nederland als rijk land met een goed functionerende gezondheidszorg niet voorop moeten lopen?

Misschien is dit de reden van de bevolking van een gebrek aan vertrouwen in het vaccin. De weerstand tegen vaccinaties is al langer groeiende, maar wordt nu goed zichtbaar in dat veertig procent van de Nederlandse bevolking zich volgens diverse enquêtes niet tegen COVID-19 wil laten vaccineren. Hoewel dit natuurlijk niet de enige reden is voor het wantrouwen van de bevolking ten aanzien van het vaccin. Er zijn al gevallen bekend waarbij mensen stierven nadat het vaccin van Pfizer werd ingespoten.

Het aftreden van de regering lijkt op een goed moment te zijn gekomen. Het is tijd om Nederland te gaan denken en niet aan de Europese Unie. Het betekent dat het voor het welzijn van Nederlanders, voor een succesvol vaccinatiebeleid, voor het verbeteren van de volksgezondheid in het land, goed zou zijn als eurosceptici aan de macht komen. De Partij voor de Vrijheid van Geert Wilders betreurt het verlies van nationale soevereiniteit door Europese integratie en beschouwt de EU als een elitegedreven project dat niet ten goede komt aan ‘gewone mensen’ en zelfs hun belangen schaadt.

Geert Wilders heeft tijdens coronadebatten in de Tweede Kamer meermaals het vertrouwen opgezegd in toenmalig coronaminister Hugo de Jonge. “U bent niet de juiste man op de juiste plek. Mensen die zich massaal vrijwillig willen laten vaccineren, maar dat niet kunnen omdat de vaccins in vrieskisten in Oss opgeslagen liggen. We hadden verdorie de eersten moeten zijn met het vrijwillig vaccineren. Eerder beginnen betekent eerder bevrijd worden van die vreselijke lockdown. U bent, meneer de minister, niet de juiste man op de juiste plek.” Wilders noemt de problemen rond de gevoerde strategie “een blamage van de hoogste orde”. Iedere dag telt in een crisis zoals deze. Het kabinet heeft allerlei smoezen gegeven, maar de echte reden is dat men gewoon te laat is.” “Heel Europa prikt, maar deze minister wikt”, zei SP-leider Lilian Marijnissen tijdens het Kamerdebat.

Als ons land onafhankelijk kan worden van de Europese Unie, of in ieder geval een beleid in deze richting kan voeren na de verkiezingen in maart, zal er hoogstwaarschijnlijk veel ten goede in ons leven veranderen.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d bloggers liken dit: