‘TOP 4 besmette terugkeerders: Roemenië, Polen, Turkije en Marokko’

Terwijl Vlaanderen en Nederland zuchten onder steeds verregaandere draconische maatregelen, zijn feiten en cijfers over wie nu eigenlijk de besmettingen veroorzaakt amper te vinden. De leugenpers opent ware klopjachten op de ene Vlaamse ouder die gaan skiën is en zogezegd ‘een hele school besmet heeft’, maar de rol van vreemdelingen wordt zedig onder de mat geveegd. Naarmate bedrijven verder naar het faillissement gedreven worden, zoals in de reissector, zijn er toch mensen te vinden die de omerta durven te doorbreken. Lees even mee dit bericht van het Tijdschrift ‘Travel Express Benelux’:

‘ GEMIDDELDE BESMETTINGSGRAAD VAN TERUGGEKEERDE REIZIGERS UIT BUITENLANDSE RODE ZONES BEDRAAGT 3,7% & BESMETTINGEN BEVINDEN ZICH VOORNAMELIJK ONDER TERUGGEKEERDE GASTARBEIDERS, EXPATS & FAMILIEBEZOEKERS:

Nu de kerstvakantie al bijna een week voorbij is, geven officiële Belgische instanties de besmettingscijfers van teruggekeerde reizigers vrij. De besmettingsgraad van de tot nu toe geteste reizigers uit rode zones bedraagt 3,7%. Opvallend daarbij is de grote verschillen tussen de landen waaruit de reizigers terugkeerden. “Uit bepaalde landen bleken tot 13% van de terugkeerders besmet” zo meldt Steven Van Gucht van Sciensano.

De top 4 van de besmette terugkeerders kwamen uit Roemenië, Polen, Turkije en Marokko. Aangezien dit in de kerstvakantie allesbehalve populaire vakantiebestemmingen zijn, kunnen we dus stellen dat het hier om gastarbeiders gaat die de feestdagen doorbrachten bij familie en om andere familiebezoekers. “Het gaat inderdaad om landen uit Midden- en Oost-Europa”, beaamt biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt en KU Leuven). “Daar was de aard van de reis natuurlijk ook vaak anders: daar gaat het niet om mensen die alleen in een vakantiehuisje zijn gaan zitten, maar om mensen die hun familie zijn gaan bezoeken en daar dus nauw contact hebben gehad.”

Als er landen zijn die tot 13% positieve gevallen opleverden en het gemiddelde 3,7% bedraagt, kan er dus afgeleid worden dat teruggekeerde vakantiegangers uit de populairdere vakantielanden/eilanden met rode kleurcode (zoals Spanje, Dubai, Tenerife, enz) slechts een minimaal aantal besmettingen hebben opgeleverd. Zo’n 160.000 reizigers keerden afgelopen kerstvakantie terug uit rode zones. Het overgrote merendeel van de reizigers reisden daarbij in het kader van familiebezoek.’

Tot zover het artikel. Als het beleid echt zou gestuurd worden door cijfers en feiten, wat zou er dan besloten worden? Sluiting van de grenzen met Roemenië, Polen, Marokko en Turkije. Wat is er vandaag beslist? Een algeheel verbod op niet-essentiële reizen naar het buitenland. Ook dus naar vakantielanden die aanleiding geven tot een minimaal aantal besmettingen. Met als gevolg faillissementen en afdankingen in de hele reissector.

Deze ziekte wordt niet aangepakt op basis van wetenschap, maar op basis van de dogma’s van de liberale belgische dictatuur. En net daarom krijgt men haar niet onder controle.

2 comments

  1. Mijn gezond verstand zegt me dat wie de schade veroorzaakt deze ook moet betalen. Iets met een spreekwoord met een potje ofzo. Maar dat zal voor onze belgolinksliberale politici wel weer een beetje teveel gezond verstand zijn zeker.

  2. hoort een familiebezoek ook niet tot een essentiele reis? of men kan er mss een essentiele reis van maken .. men moet maar zeggen dat een familielid ziek is

Comments are closed.