Vernielingen van standbeelden en straatnaamborden gaan gewoon door, extreemlinkse activiste ontmaskerd

Een van de doelen van extreemlinkse activisten bij het vernietigen van het cultureel erfgoed in Nederland is Jan Pieterszoon Coen. Deze man uit Hoorn (West-Friesland) was in de 17e eeuw o.a. gouverneur-generaal van Nederlands-Indië en heeft in Nederland verschillende monumenten en straatnaamborden die aan hem herinneren. Vooral het standbeeld van Coen in Hoorn heeft veel last van vernielingen, deze week werd nogmaals door de gemeente aangifte gedaan tegen de extreemlinkse activisten die hierachter zitten.

Tot deze vernielingen wordt aangezet door ene Marisella de Cuba, met haar clubje Stichting We Promise , die dergelijke praktijken ook gewoon filmt en zelf op het internet gooit. Dat werd deze week door de onderzoeksgroep ‘Vizier op Links’ publiekelijk gemaakt. Op videobeelden valt te zien hoe met de spuitbus overal doorheen de stad Hoorn en naast het standbeeld teksten worden gespoten. Hetzelfde gebeurt bij een van de straatnaamborden. Omdat de activisten zo ‘slim’ zijn om de beelden van de vernielingen zelf te verspreiden, zal het vermoedelijk niet al te lastig zijn voor de politie om de daders in te rekenen.

Inmiddels reageert de werkgever van Marisella de Cuba geschrokken, omdat ze duidelijk niet wisten dat mevrouw er in haar vrije tijd een gewoonte van maakt om standbeelden te vernielen. Bij een eerdere extreemlinkse demonstratie in juni 2020 tegen het standbeeld in Hoorn werd een BLM-activist opgepakt voor het mishandelen van een politieagent te paard, hij kreeg eind 2020 van de politierechter in Alkmaar een taakstraf van 240 uur, waarvan zestig uur voorwaardelijk.

One comment

  1. Het zal toch wel zo zijn dat deze stichting We Promise de nodige belasting gelden weet te vergaren (lees subsidie)

Comments are closed.