Zwarte Piet: terrorisme, volgens federale belgische politie?

Is het organiseren van vreedzame acties ten gunste van Zwarte Piet, zoals het uitdelen van snoepjes en het aanplakken van affiches, een terroristisch misdrijf? De vraag alleen al lijkt absurd, en voor u en ik is het antwoord allicht ‘neen’. Maar voor de federale belgische politie te Antwerpen zou het antwoord blijkbaar wel eens ‘ja’ kunnen zijn…

Op 4 december 2020 organiseerden vrije Nationalisten immers overal in Vlaanderen acties ten gunste van onze identiteit en tradities, en dus voor Zwarte Piet. We brachten er hier op REACT verslag over uit: er waren acties in Antwerpen, Sint-Niklaas, Wetteren, Lede, Keerbergen, Haacht, Boortmeerbeek, Zelzate, Werchter, Affligem, Tremelo, Lanaken, Bilzen, Riemst, Leopoldsburg, Halle, Herentals…

Een Nationalistische activist verslikte zich echter zopas danig in zijn ochtendkoffie, want hij wordt zowaar uitgenodigd voor een verhoor door de federale belgische politie over een ‘terroristisch misdrijf’, waarvan hij het ‘plegen’ zowaar zou ‘voorbereid’ hebben in… de weken voor 4 december. Je gelooft het pas als je het ziet:

Wij legden de kwestie voor aan iemand met ervaring binnen politie- en veiligheidsdiensten. Wat is hier aan de hand? ‘ Met zo’n verhoor hebben ordediensten een welbepaald doel: het verstoren van de groei van een perfect legaal maar actief netwerk van Nationalisten. Door mensen op te roepen voor iets dreigends als ‘terrorisme’, en dan tijdens het verhoor te zeggen dat ‘men zich toch niet met persoon X of persoon Y moet inlaten’, probeert men Nationalisten sociaal en politiek te isoleren. De hoop is dat mensen zo schrik krijgen en zich terugtrekken in individualisme en Facebookactivisme, waardoor men voor het belgisch-liberale regime terug ongevaarlijk wordt. Daarnaast wil men zicht krijgen op de activiteit van Nationalisten: met wie was u wanneer samen om wat te bespreken? Het enige juiste antwoord is daar: ik wens geen verklaring af te leggen.’

Is zo’n intimiderende oproeping door een politiedienst eigenlijk wettelijk? Een jurist zegt ons: ‘Als het over Zwarte Piet gaat, manifest niet. Het Strafwetboek zegt dat een terroristisch misdrijf een misdrijf is dat door zijn aard of context een land of een internationale organisatie ernstig kan schaden, opzettelijk gepleegd is, en het oogmerk heeft om a) een bevolking ernstig vrees aan te jagen, b) om de overheid of een internationale organisatie op onrechtmatige wijze te dwingen tot het verrichten of het zich onthouden van een handeling, of c) de politieke, constitutionele, economische of sociale basisstructuren van een land of een internationale organisatie ernstig te ontwrichten of te vernietigen’. Het is wel duidelijk dat eender welke actie ten gunste van Zwarte Piet daar noch van ver, noch van nabij onder valt.’

De kwestie vestigt er nog eens de aandacht op dat de belgische staat, zeker sinds het aantreden van de linkse anti-Vlaamse regering De Croo, stelt dat het ‘extreemrechts’ even hard en fanatiek wil aanpakken als het échte moslimterrorisme dat moordt en bommen laat ontploffen. Eerder waren er al illegale arrestaties in Brussel voor het tonen van een Vlaamse Leeuw en het opstarten van vervolgingen tegen Voorpost en Luc Vermeulen voor het ontvouwen van een spandoek tegen islamisering.

Het lijkt er dus op dat in 2021 een echte repressiegolf tegen de vrije meningsuiting van Nationalisten zich actief op gang trekt.

14 comments

 1. Ook met de gebeurtenissen in Amerika indachtig (politieagenten die een Blanke Patriot neerschieten), en dan dit voorbeeld, en ook wat we de afgelopen maanden in de 2e helft van 2020 hebben gezien in Kortrijk en Mechelen…

  Er lijkt zich hier een patroon af te tekenen. Ik moet het een beetje voorzichtig omschrijven..
  Maarreh.. dat “backtheblue”, dat lijkt me precies niet wederzijds te zijn…

  Voor BLM knielt men, op Blanke nationalisten reageert men zich dubbel zo hard af.
  In China en Iran, daar beloont de overheid tenminste nationalisten en wantrouwt men globalisten.
  In het “vrije Westen” is het omgekeerd: men beloont buitenlandse spionnen en bestraft de nationalisten!
  Wanneer halals in de gevangenis halal voedsel willen, krijgen ze dat, en de Autochtone Europeaan? Die mag zelfs nog niet Zwarte Piet spelen. En dat in de stad van BDW. Die is precies wel veel moeite in zijn religie-van-vrede collega’s aan ‘t steken tegenwoordig.

 2. Kan Reactnieuws eventueel de kwalificatie en de vaststellingen gedaan door de federale politie over de ten laste gelegde feiten mededelen?

  Los hiervan, in infra een anecdote over de relatie tussen de lokale politie Antwerpen en haar concurrenten de federale politie (ex-Rijkswachters?). Luidens verslag van HLB be 04.10.2019.

  ‘Antwerpse politie op de vuist met federale collega’s tijdens nachtje stappen’

  De Antwerpse politie heeft donderdagnacht moeten ingrijpen na een gevecht in een café op het Zuid, waarbij meerdere gewonden vielen. Vermoedelijk waren bij het incident leden van de Antwerpse Over de specifieke omstandigheden van het incident kan de Antwerpse politie weinig bekendmaken. “We hebben zicht op twee lichtgewonden”, zegt woordvoerder Willem Migom.
  Of er inderdaad politieagenten op de vuist gingen, wordt niet bevestigd. De dienst intern toezicht van de Antwerpse politie gaat dat na. Als er inderdaad leden van de politie betrokken blijken te zijn, zal intern toezicht de zaak verder onderzoeken.
  Getuigen laten aan Het Laatste Nieuws weten dat agenten en inspecteurs van de Antwerpse politie in het café geknokt hebben met collega’s van de federale politie. Ze waren op dat moment niet in dienst. Collega’s die wel aan het werk waren, moesten tussenkomen.
  “De Antwerpse politie kwam voor het eerst in ongeveer een jaar opnieuw samen in café Modeste”, vertelt een inspecteur. “De traditie was stopgezet. Er werd tot diep in de nacht stevig gedronken en dat liep vaker uit de hand. Daar moet ik geen tekening bij maken.”
  Volgens verschillende politiebronnen in Antwerpen was er vorig jaar ook al een incident tijdens het maandelijkse nachtje uit in hetzelfde café Modeste. Daarbij werden twee vrouwelijke inspecteurs van de Zone West betrapt toen ze cocaïne snoven in de toiletruimte. Het voorval werd gemeld aan de korpsleiding. Maar het is niet geweten of dit de aanleiding was voor het stopzetten van de samenkomsten in café Modeste.
  Gisteren was het de eerste keer dat de traditie opnieuw opgepikt werd. Bij de knokpartij raakte ook tenminste één hoofdinspecteur gewond, laat één van zijn collega’s anoniem weten aan Het Laatste Nieuws.
  en federale politie betrokken, die op dat moment niet van dienst waren.

 3. Een aantal raadgevingen voor de betrokken activist:

  1) Zoals reeds aangegeven in bovenstaande artikel is het van groot belang om u op uw zwijgrecht te beroepen;
  2) Laat uw smarthphone, tablet, geheugenkaarten of andere informatie-dragers thuis;
  3) Laat lidkaarten, telefoonnummers en andere documenten thuis, kijk uw kledij en portefeuille na, alsook uw wagen om u te vergewissen dat dergelijke documenten er niet aanwezig zijn;
  4) Neem in ieder geval een advocaat mee om u van uw rechten te verzekeren. De olitie durft immer effectief geweld, leugens en bedreigingen te gebruiken in verhoorlokalen bij afwezigheid van een advocaat.
  5) Laat u niet provoceren noch intimideren;
  6) Veel moed.

  1. Er is dus een medewerker van de politie die een traditioneel kinderfeest opeens beschouwt als een terroristische activiteit. Waarschijnlijk is dat een opdracht van hogerhand.
   Kan de advocaat misschien uitzoeken wie hiervoor verantwoordelijk is?
   Het is goed als dergelijke mensen publiekelijk belachelijk worden gemaakt. Zolang deze mensen in alle luwte de samenleving kunnen ondermijnen, zullen ze blijven doorgaan.

 4. Politie maakt jacht op Vlaamse dissidenten.
  N-VA en OVLD deden het niet goed in de jongste peilingen door hun revisionistisch en Belgicistisch beleid,
  Sinds Bart De Wever (N-VA) recent verklaarde nooit een coalitie te zullen vormen met het Vlaamse Belang, interpreteren de liberalen (OVLD) in de Wetstraat en de Vlaamse regering, zijn verklaring als een groen licht, om de operatie “politie-repressie” tegen Vlaamsgezinde burgers en organisaties onverwijld te starten . Maw, de Federale minister van Justitie VVQ (OVLD) en de Vlaamse revisionistische regering, Jambon(N-VA) en Somers (OVLD) geven de perceptie de Vlaams nationale oppositie politiek monddood te willen maken door het inschakelen van politie en het gerecht voor politieke doeleinden. En ondertussen glijdt Vlaanderen verder af richting totalitarisme. Vlamingen ontwaak vooraleer het te laat is.

 5. Intimidatie/repressie van het type politiestaat. Waarom denkt ik nu aan politiek liberaal (OVLD) complot tussen de kalief en de sharia-minister op Justitie?

 6. Ik werd door Facebook 1 maand geblokkeerd omwille van een foto van zwarte piet, een grote schande. Facebook is zelf racistisch en vrije meningsuiting mag blijkbaar niet. Onze tradities en waarden moeten blijven. Belgie lijkt meer en meer op absurdistan! Facebook zou veroordeeld moeten worden zoals in Polen! Iedereen heeft recht op vrije meningsuiting.

 7. Dus als ik het goed begrijp….
  – je als Zwarte Piet verkleden en snoep uitdelen aan kinderen = terrorisme
  – met een auto doelbewust inrijden op een groepje vreedzame Vlaamsgezinde betogers = geen terrorisme
  Dit schurftland wordt hoe langer hoe kafkaiaanser.

  1. Dat is toch politiek-correcte “logica”(sic), ha ja !

 8. Blijkbaar worden alle middelen goed geacht om Vlaamse Patriotten te intimideren. Met alle democratische middelen dient verzet gepleegd tegen de tricolore PoCo-fratsen van de tot PoCo-dictatuur gedegenereerde gewezen democratie voor het NOG verder zou ontaarden. Wat rest er nog van wat eens onze “Vrijheid van Meningsuiting was ?

 9. Dit Artikel wordt nu ook in Nederland verspreid.
  Helaas moet Ik constateren dat de Belgische overheden net als in Nederland tegenwoordig de vijand van de bevolking is

   1. Het zou kunnen Jan.
    Ik heb 15 jaar in België gewoond maar me nooit met de Belgische politiek ingelaten dan wel onderzocht.
    Wel was me duidelijk dat de politiek in België een grotere rotzooi is dan in Nederland (hoewel het verschil nooit echt groot is geweest.
    Ik heb overigens bij Bert Bron net een artikeltje gepost wat een en ander verduidelijkt en zo gauw het geplaatst is zal Ik hier een link plaatsen want het zou kunnen zijn dat we dit jaar de Belgen inhalen met politieke smeerlapperij.

Comments are closed.