Hart voor eigen Volk

Kerst, Sinterklaas, oud en nieuw, het zijn momenten om te vieren. Maar bedenk tijdens dit toch al slechte jaar, dat we niet eens met onze familie kunnen vieren, ook aan zij die er het allerslechtst aan toe zijn. Het einde van het jaar is ook een tijd voor liefdadigheid, waar vele van onze traditionele volksverhalen ons aan pogen te herinneren. Voor dit jaar wil ik u de stichting Hart voor Eigen Volk, met een werking in Nederland en Vlaanderen, onder de aandacht brengen.

Een stichting die de minst bedeelden in onze samenleving helpt: ons eigen Volk. Men geeft namelijk gul voor ontwikkelingshulp en ziektebestrijding in verre oorden. Maar men vergeet dat ook in ons land armoede bestaat, en voor hen zijn er bar weinig maatschappelijke initiatieven. Het lot van onze eigen mensen verzwijgt men, omdat het niet hip en populair is om zich te bekommeren om de onderste lagen van de bevolking hier. Men kan geen deugpunten scoren met hen te helpen. Maar toch hebben zij hulp nodig en daar is Stichting Hart voor Eigen Volk voor.

Zie hen in actie:

En doneer dus gul op: NL68 INGB 0008 6101 65
Tenaamstelling van Stichting Hart voor Eigen Volk

En voor iets gemoedelijks om te lezen, kunt u de Dietse Bazuin Wintereditie openslaan, waar u onze traditionele volksverhalen kunt vinden.

2 comments

Comments are closed.