BBC censureert ‘Fairytale’ van The Pogues

Nu de Kersttijd eraan komt maken de radiostations zich op om de Kerstmisklassiekers op ons af te vuren. De Britse linkse staatszender BBC heeft nu beslist dat het bekende lied ‘Fairytale of New York’ van de punkrockgroep The Pogues gecensureerd moet worden.

De groep The Pogues bouwde een ijzersterke reputatie op door nummers te maken met een scherp randje. ‘Fairytale of New York’ begint als een melig Kerstliedje, maar dan versnelt het tempo, en krijgen we zicht op een koppel met problemen: hij een dronkaard, zij een junkie… Hun persoonlijke ongeluk wordt afgezet tegen de soms overdreven sfeer van familiaal geluk rond Kerstmis, en dat maakt het net zo sterk.

En waarom moet dat liedje nu gecensureerd worden? Er komen toch geen ‘zwarten in stereotiepe rollen’ of ‘Zwarte Pieten’ of ‘Indianen’ in? Wel, omdat het fictieve vrouwelijke personage in het lied het fictieve mannelijke hoofdpersonage uitscheldt voor: ‘ You scumbag, you maggot, you cheap lousy faggot.’ En ‘faggot’ kan anno 2020 ook gezien worden als ‘beledigend voor de LGBTIQXYZ+-gemeenschap’.

Niet alleen échte mensen mogen dezer dagen dus niet meer zeggen wat ze willen, ook fictieve personages uit liedjes van intussen bijna 40 jaar oud moeten met terugwerkende kracht hun taal aanpassen aan de censuureisen van links en de homolobby. Het wordt met de dag gekker.

Zolang Youtube het niet censureert: geniet van The Pogues!

4 comments

  1. Geen wonder dat niet Europese migranten een totale minachting voelen voor dat soort blanke linkse politiek correcte schijters, velen van deze vreemdelingen hebben stiekem meer eerbied voor het Vlaams Belang (vooral als je ze beter leert kennen, dan durven ze dat ook te zeggen, want eigen volk eerst is ook hun devies en dat zonder schaamte; en gelijk hebben ze )

    Like

  2. Schijf voor schijf wordt door de PoCo-elite onze Vrijheid van Meningsuiting telkens weer verder geamputeerd overal in ons Fort Europa. Behalve in Hongarije, Polen en de Viségrad Staten waar Rechts Verzet broeit tegen de Europese PoCo-dictatuur. Wees niet zo naïef om te wanen dat het V.K. na de Brexit geen PoCo-censuur meer zou plegen.
    Dus stap zeker niet mee in de bronstige LGBTQABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ stoet want daar worden immers Heterofielen per politiek-correct censuur gediscrimineerd, wij worden geacht aan de zijlijn te supporteren in afwachting van onze “bekering”(sic) tot gelovigen der politiek-correcte LGT LGBTQABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ Kerk

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.