Het einde van het jaar is weer dichtbij en de winterfeesten zijn begonnen. In deze beknopte editie van Dietse Bazuin geven wij wat achtergrond aan de 5 winterfeesten: Sint Maarten, Sinterklaas, Kerst, Nieuwjaar en Driekoningen. Sommige van deze feesten kent iedereen, anderen worden amper nog gevierd. En veel feesten zijn ook van karakter veranderd.

Om de historische achtergrond en tradities rond deze feesten wat toe te lichten hebben wij deze Wintereditie samengesteld. Naast achtergrond staan in het blad verhalen en anekdotes om aan uw kinderen te vertellen en wat leestips over onze folklore. Uiteindelijk is de bedoeling om dat knusse, gezellige gevoel van het einde van het jaar op te roepen. Een warme haard, sneeuw (dit jaar waarschijnlijk niet), familie, eigenheid en de wende van het leven.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

6 reacties op “Nieuwe uitgave: Dietse Bazuin Wintereditie”

  1. […] voor iets gemoedelijks om te lezen, kunt u de Dietse Bazuin Wintereditie openslaan, waar u onze traditionele volksverhalen kunt […]

  2. hectorvo250gmailcom

    Dank voor de wenk, Ruud, maar ik kan niet op PVV of FvD stemmen, omdat ik Vlaming ben en op mijn IK staat dat ik tot het koninkrijk belgië behoor, hoewel ik daar niet om gevraagd heb en dat koninkrijk liefst van al vervangen zou willen zien door Republiek Vlaanderen. Leve Zwarte Piet!

  3. Luc A.F. de Medts

    Ik erger me verschrikkelijk aan de vele taalfouten in de tekst van dit overigens zeer mooie en onderbouwde artikel. Kent dan echt niemand meer de “dt”-regels ?
    Bedenk : “onze taal is wonderzoet voor wie haar geen geweld aan doet”…

    1. De hoofdredacteur (ik) heeft helaas nooit Nederlands op school gehad (geëmigreerd toen ik klein was). Maar u heeft uiteraard gelijk. Ik moet even oppoetsen op taal voor de volgende editie.

      1. Luc A.F. de Medts

        Beste hoofdredacteur, ik heb enorm veel bewondering voor wat je al hebt bereikt in je leven ! Maar waarom doe je dan geen beroep op een lector / corrector om alle teksten even na te lezen voor publicatie. Omdat ik me al lang een Grootnederlander voel, wil ik die taak als vrijwilliger op mij nemen. In het belang van onze gemeenschappelijke goede zaak.

  4. Uit het niets is nu nog maar 55%,van de Nederlanders voor Zwarte Piet. Dit volgens de NPO die bestaat uit linkse verraders en huichelaars
    Zolang we niet op de PVV of het Fvd stemmen raken we alles kwijt.

Trending

Ontdek meer van ReactNieuws

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder

Ontdek meer van ReactNieuws

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Continue reading