Het was een opmerkelijk beeld bij de grote manifestatie onlangs van het Vlaams Belang op de Heizel tegen de Vivaldi-regering: een man reed mee in een grote pick-up-truck, met een Duitse adelaar op de achterkant gekleefd en een grote vlag met Odalrune er bovenop. De man is actief in de kleine rechtse actiegroep ‘Vlaams Legioen’. De pers schreeuwde moord en brand, en beweerde dat de man rondreed met ‘nazisymbolen’. Dat was flauwekul, zoals we toen ook schreven.

De persheisa bracht de man blijkbaar in het vizier van gerecht en politie, want vrijdagmorgen om 5 uur in de morgen deed een bijzonder team van de politie een spectaculaire inval in zijn huis. Ze hadden gewoon even kunnen aanbellen, maar de deur werd kapot getrapt, en met getrokken revolvers werd de woning ingestormd. Luidkeels werd de man aangemaand naar beneden te komen uit de slaapkamer – wat uiteraard rustig gebeurde, de getrokken vuurwapens nodeloos op hem gericht. ‘Een huiszoekingsbevel kreeg ik niet te zien, ik werd meteen afgevoerd’, zo klinkt het. ‘Het hele huis werd doorzocht, maar er werd niets gevonden; ik heb niks illegaals in huis. Er werden nodeloos wat vernielingen aangericht, zoals een tafel. Mijn laptop en telefoon werden in beslag genomen; daar was het blijkbaar allemaal om te doen.’

Een mens zou dan verwachten dat als zo’n spectaculaire arrestatie wordt verricht, er dan ook een verhoor volgt wegens één of ander misdadig feit – maar dat kwam er niet. ‘ Om 11 uur werd ik gewoon weer vrijgelaten. Er werd me niets gevraagd, en ook niets ten laste gelegd. Ik las daarna in de pers dat het zou gaan om ‘racisme, wapens en bedreigingen’. Kras dat men zoiets zegt aan de pers, maar niet aan degene om wie het gaat… Ik uit geen bedreigingen, en heb niks met wapens. Bij ‘racisme’ gaat het blijkbaar enkel om mijn rechtse mening. En daarvoor word ik dan met zo’n machtsvertoon gearresteerd? Ik denk toch dat sommige mensen teveel Amerikaanse films gezien hebben.’

Net als andere actiegroepen deelt Vlaams Legioen affiches uit, om aan je muur in je kamer te hangen. Soms worden die dan door onbekenden aangeplakt. Is dit de ‘criminaliteit’ die in dit land prioritair moet bestreden worden?

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

5 reacties op “Politie-inval met getrokken vuurwapens bij rechtse Vlaming”

 1. […] gerecht hardnekkig in het vizier houdt is Manuel M. Nadat hij eerder al het voorwerp was van een huiszoeking met getrokken vuurwapens, werd hij nu plotseling net voor de Kerstdagen samen met zijn echtgenote in de gevangenis […]

 2. De politie van vandaag doet mij wat denken aan de Tsjeka, de bolsjewistische geheime dienst die politieke dissidenten vervolgden om de contrarevolutionaire elementen te ‘verwijderen’.

 3. De “Rode Ridder” is geen sossewieter uit de Limburg

  Het artikel ter zake d.d. 6 nov in “Het Laagste Nieuws” vermeldt dat de “verdachte”(sic) opgepakt is “na inbreuken tegen de racisme wetgeving, wapenwetgeving en bedreiging met gebaren”(sic) . Op basis van deze vermoedelijke roddel zou de “verdachte”(sic) dus klacht met partijstelling kunnen neerleggen wegens “Laster & Eeroof” ,plus klacht bij het Comité P wegens cowboy gedrag van de binnenvallende Politie. Blijkbaar een enorme verschil met de Politie te Mohl Em Beeq die “jongeren”(ge weet wel !) met zijden handschoen aanpakt bij ECHT wangedrag. Uiteraard is er geen vermeend “nazisymbool”(sic) betrokken want de gestyleerde zwarte adelaar op zijn voertuig heeft GEEN swastika in de klauwen. Men moet echt obstinaat van politiek-correcte gedegenereerde kwade wil zijn om het een vermeend “nazisymbool”(sic) te wanen ! Kennelijk pure en onversneden intimidatie ! Wie raadt eens mee naar de kleur van de partijkaart die de betrokken magistraat eventueel zou kunnen op zak hebben er mee rekening houdende dat het in de Limburg is ? Ik denk dat ik het juist zou kunnen raden…..

 4. epekisamikosubaawa

  De Hoheitsadler (zonder swastika) is heden ten dage in Duitsland een volledig toegelaten vogelsoort. De bezettende gealieerden in Duitsland hebben trouwens van 1945 tot 1948 munt geslagen met de Hoheitsadler (zonder swastika) er op.

 5. Ik hoop dat VB dat. Niet zo maar laat gebeuren die praktijken van de omgekeerde rechtsstaat !!
  Waar zoveel geweld wordt getolereerd en straffeloos wordt toegekeken op vreemde aanvallers !!
  Ik verwacht dan zeker een aanklacht tegen die brutaliteit en wil graag zo n affiche aan mijn venster .

Trending

%d bloggers liken dit: