De Verenigde Staten hebben gisteren geprobeerd een nieuwe President te verkiezen. Geprobeerd, want door een grootschalig fraudegevoelig systeem dat de Democraten hebben ingevoerd – stemmen per brief tot na de sluiting van de stembureau’s – hebben zij het onmogelijk gemaakt de stemmen te tellen op verkiezingsdag, zoals het een volwassen democratie betaamt.

De Democraten hebben nochtans overtuigend verloren. Tot op dit ogenblik zijn ze er niet in geslaagd ook maar één belangrijke staat, die ze in 2016 aan Trump verloren waren, terug te winnen – het zogenaamde ‘flippen’. Dat lukte alleen in Arizona, door een demografische verschuiving: de instroom van hispanics. Vooral de nederlaag van de Democraten in Florida komt hard aan: die grote staat, die maar liefst 29 kiesmannen oplevert, ging stevig naar Trump.

Florida ging duidelijk naar Trump. Hij behield zijn blanke aanhang, maar waarnemers denken dat vooral Latino’s massaal het Trumpkamp zijn komen versterken. Zijn anti-socialisme, pro-life-houding en pleidooi voor recht en orde vallen goed bij latino’s.

De beslissing moet nu komen van vooral drie noordelijke staten die historisch Democratisch zijn, en waar de Democraten dus diep ingeworteld zijn in het kiessysteem en de post: Pennsylvania, Wisconsin en Michigan. In 2016 veroverde Trump die op de Democraten,en die vernedering kwam het hardst aan. Biden zette alles op alles om die staten te heroveren, maar zonder succes: alle landelijke ‘Counties’ die al geteld zijn wijzen uit dat Trump soms zelfs nog sterker staat dan 4 jaar geleden.

Maar de Democraten hebben enorme steden vol linksstemmende steden in handen, zoals de chaotische zwarte ‘failed city’ Detroit in Michigan. De telling van de stemmen blijft daar opvallend lang weg. En dat is dus omdat de Democraten miljoenen papieren stembrieven hebben uitgedeeld, die – nu blijkt dat Trump gewonnen heeft – alsnog kunnen ingevuld en opgestuurd worden, zonder fraudebestendige controle. Door het snel-snel indienen van massa’s ‘stemmen’ in Detroit kan dus het hele landelijke succes in Michigan van Trump nu in de loop van de week alsnog uitgeveegd worden. Dat is in de VS nooit gezien, zou in geen enkele democratie aanvaard worden, en wordt inderdaad enkel gebruikt om hem van de overwinning te houden.

Donald Trump heeft daarom terecht de overwinning uitgeroepen. In zijn toespraak nam hij de verdediging van de democratische rechtsstaat op zich: hij stelde dat hij wil dat ‘de wet op de correcte manier wordt toegepast’, dat hij niet wil dat ‘om vier uur ‘s nachts nog ergens grote aantallen stemmen ‘gevonden ‘worden’, en dat hij dus naar het Hooggerechtshof stapt om het stemmen te doen stoppen.

Trump is overigens degene die dit verwarrende scenario heeft voorspeld, en ertegen heeft gewaarschuwd, vanaf het ogenblik dat de Democraten begonnen met het rondstrooien van miljoenen stembrieven. ‘Ik zal dat niet aanvaarden’, kondigde hij maanden geleden al correct aan:

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “Donald Trump wint verkiezingen, eist dat wet correct wordt toegepast”

  1. Jozef VAN NIEUWENHUYZE

    Ik denk dat het de kennis van de heer Hans De Groot over het beleid in de Verenigde Staten niet zou schaden wanneer hij eens het artikel leest “Waar heeft Trump Amerika naartoe geleid?”. Dat artikel werd door iemand die zich “sem7janssen” noemt op 4 juni 2020 gepubliceerd op een of andere propagandawebsite van een strekking die ik hier niet wens te vermelden.

    Dat artikel begint met deze zinnen:

    “De acties en retoriek van de Amerikaanse president Donald Trump hebben geleid tot de economische crisis, terrorisme en gewelddadige opstanden. Maar er kan niets anders worden verwacht van iemand die zulke valse tonen blaast. Historici zeggen dat er nog nooit zo’n consequente leugenaar in de Oval Office heeft gezeten.”

    Een uitermate interessant artikel, achtbare heer De Groot!

Trending

%d