De zuivering van de boekencollecties in de Nederlandse bibliotheken, in de aanloop naar de Sinterklaasviering van november en december, begint inmiddels op gang de komen. In de Bibliotheek Eemland gooit men alle boeken met een verwijzing naar de traditionele, Nederlandse Zwarte Piet uit de rekken. Het is een doelstelling alle controversiële boeken uit de collectie te halen, zo valt op te maken uit de woorden van de directeur. Dat heet dan volgens de verantwoordelijke; “De bibliotheek past de collectie zo goed mogelijk aan de maatschappelijke ontwikkelingen.”

Ook de collectie met boeken wordt dus ieder jaar netjes aangepast bij de maatschappelijke bewegingen, dit onder grote druk van de Nederlandse beleidsmakers. Op dit onderwerp gaat men voor het verbannen van Zwarte Piet en het verder minimaliseren van het traditionele Sinterklaasfeest. Enkel schrijvers die het feest ‘een moderne twist geven’ mogen erop rekenen dat hun boeken in de collectie van de Bibliotheek Eemland worden opgenomen, iets dat ongetwijfeld elders in Nederland navolging zal gaan krijgen. (of al krijgt)

In Nederland zijn banen als directeur van de lokale bibliotheek doorheen het land redelijk zelfstandige posities en kan men beslissen over de inhoud en boekencollectie van de bibliotheek, maar de postenverdeling is wel onderdeel van het partijpolitieke baantjescarrousel. Enige tijd terug liet de dissidente politicus Thierry Baudet weten dat bij hem signalen waren binnengekomen van bibliotheken die zijn boeken niet in de collecties wilde opnemen.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

6 reacties op “Bibliotheek haalt boeken met Nederlandse Zwarte Piet uit collectie”

  1. […] eerdere berichten van lokale bibliotheken in delen van Nederland, dat men boeken met Zwarte Piet uit de collectie […]

  2. Wordt de koran daar ook uit de rekken gehaald? Of hebben ze met oproepen tot haat en geweld minder problemen dan met Zwarte Piet?

  3. Van de Weyer Kurt

    Een grote schande om een kinderfeest te verpesten! Wij gaan waar zwarte piet nog welkom is 💪

  4. ZWARTE Piet , de behulpzame neger knecht van Sinterklaas

    Dit vertoont frappante gelijkenis met de boekverbranding door de Nazi’s in 1933. Dit is de bevestiging van de slogan ; “Indien het fascisme terugkomt, zal het in de gedaante van het anti-fascisme zijn”, anders geformuleerd ; “als PoCo-censuur” ! Bovendien is een “roetveeg Piet” zo volkomen ongeloofwaardig voor de kinderen. Inderdaad enkel zij gelaat is besmeurd door “roetvegen” terwijl zijn kostuum zonderling genoeg…….. kraak proper blijft ! Raar hé !

  5. hectorvo250gmailcom

    Gaat het over de bibliotheek van Eemland of over de bibliotheek van ONTHEEMLAND? Graag een uitnodiging voor de eerstvolgende openbare boekverbranding, al dan niet met bijhorende Hitlergroet.

  6. Leon van Besauw

    …en worden die boeken na verwijdering dan ook…verbrand?

Trending

Ontdek meer van ReactNieuws

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder

Ontdek meer van ReactNieuws

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Continue reading