Waarom faalde bondskanselier Angela Merkel bij het migratiedrama?

Vijf jaar geleden werd Duitsland getroffen door een menselijke tsunami – migranten uit de burgeroorlogen van Syrië, Irak, Afghanistan, Libië … Dit werd in gang gezet nadat Angela Merkel de beroemde “Wir schaffen das” uitspraak deed. (We kunnen het aan).

In augustus 2015 realiseerden de BRD-autoriteiten zich: tegen het einde van het jaar zullen ongeveer 800 duizend migranten het land binnenkomen – 5 keer meer dan in het recordjaar 2014. (Sinds het begin van de jaren 2000 was de ‘norm’ zelfs 35 duizend per jaar) De mensenstroom uit het Midden-Oosten verzamelde zich in Turkije en stroomde van daaruit via Griekenland, Noord-Macedonië, Servië en Hongarije de Europese Unie binnen. Hongarije accepteerde, in overeenstemming met de EU-regels, tegen de zomer van 2015 150 duizend migranten, maar al in juni begon premier Viktor Orban met de bouw van een ‘hek’ aan de grens met Servië en verscherpte de voorwaarden voor het opnemen van migranten. De EU-media waren verontwaardigd over het politiegeweld en toonden een treinstation in Boedapest vol migranten. Op 2 september, toen het lichaam van de tweejarige Alan Kurdi, die vermoedelijk was verdronken tijdens het oversteken vanuit Turkije, aan de Griekse kust lag, publiceerde Bild zijn foto, omlijst door een zwarte lijst. Op 31 augustus pikte de tabloid de woorden van Merkel op “We kunnen het aan” en vroeg: “Wie zijn WIJ en wat zijn onze waarden als we dit toestaan?” Maar Merkel, toen ze sprak van “We kunnen het aan”, zei dit voor de bühne: haar regering had gewoon geen plan.

Maar de migranten wachten niet plannen of toestemming niet af. Dit werd duidelijk op 4 september, toen 3.000 migranten te voet (ongeveer 700 km) naar de BRD gingen, omringd door televisieverslaggevers uit meerdere landen. De actie kreeg meteen de naam March of Hope. Premier Orban heeft uit ‘humanitaire’ overwegingen bussen toegewezen voor de mars om snel Oostenrijk te bereiken (180 km). Oostenrijk kon de invasie niet alleen aan en vroeg om hulp van zijn grote buur – Duitsland. Op 6 september jubelde Bild: “Ze mogen naar ons komen – Merkel heeft een einde gemaakt aan de schaamte van Boedapest.” Tegen de avond van 6 september bedroeg het aantal migranten op het station van München meer dan 17 duizend en groeide elk uur. Er was geen registratie en zelfs geen verificatie.

De grensdienst stelde voor de grens te sluiten. Merkel weigerde, in de veronderstelling dat een poging om de mensenstroom met waterkanonnen, gas of wapens te stoppen zou leiden tot onvoorspelbare gevolgen voor Europa en voor het imago van Duitsers. Wat belangrijk is te weten: Merkel nam deze beslissing in feite alleen, zonder debat in de Bondsdag (er was geen tijd was het antwoord) en zonder de Duitsers op de televisie toe te spreken. De bondskanselier gebruikte niet eens het woord crisis. Maar de crisis was wel er wel. Ook binnen de eigen regering: Horst Seehofer, leider van de Beierse Partij (CSU), onderdeel van de regerende coalitie, noemde Merkels aanpak “Een triomf van wetteloosheid”.

De beslissing van Merkel werd door sympathisanten gelegd bij het christelijke wereldbeeld en opvattingen van de bondskanselier, maar feit is dat het duidelijk de EU-verdragen schond: Duitse gastvrijheid verdeelde de EU zo dat ze tot vandaag de dag enkel migratiebeleid kan functioneren. De onderhandelingen tussen Ankara en de EU (die werden voornamelijk geleid door de Duitsers) eindigden in 2016 met een deal: de EU betaalt Erdogan 6 miljard euro, maar hij laat geen migranten vrij. Helaas werkt ook dit mechanisme niet goed: dit voorjaar is het zover gekomen dat de Turkse autoriteiten Syrische migranten met bussen begonnen af ​​te leveren aan de grens met Griekenland.

Door het coronavirus is de situatie ronduit catastrofaal. Onder deze migranten – en dat zijn er meer dan een miljoen – zijn er veel besmet, maar ze willen wel graag zo snel mogelijk naar de EU. Op sommige plekken, zoals op het eiland Lesbos, werd brandgesticht en zo moesten migranten van het eiland worden geëvacueerd. Smokkelaars schakelden over op het vervoeren van migranten van Libië naar Italië en Malta. Er zijn dagelijks meldingen van verdronken mensen, maar de EU kan het niet eens worden over een gemeenschappelijke aanpak van het grensprobleem. Wat moeten oorlogsschepen doen als een groep migranten op zee zien drijven? Laten verdrinken? Dat kan niet. Ze worden afgeleverd in Italië en dit zorgt zowel daar als in de EU voor veel protesten. Vanwege de pandemie is gezamenlijk optreden onrealistisch: de bespreking van een nieuw EU-pact over migratie- en asielregels loopt nog altijd.

Onlangs werd Merkel op een persconferentie gevraagd of ze haar spreuk ‘We kunnen het aan’ nu wilde herhalen. Ze gaf er de voorkeur aan om ontwijkend te antwoorden – het is onmogelijk, lieten mensen uit haar omgeving weten, om de zin uit de historische context te halen.

3 comments

  1. De Marine dient als onderdeel van het Defensieapparaat haar kerntaak uit te voeren ; manu militari beletten dat indringers ONS Fort Europa zonder geldig inreisvisum binnengeraken. De Landmacht heeft dezelfde kerntaak. Het is dan ook totaal niet voor rede vatbaar waarom dit legeronderdeel toch niet wordt ingezet om actief op zoek te gaan naar illegalen, uiteraard met woonstbetreding (die momenteel nog steeds niet door de PoCo-beugel kan !) ter definitieve uitzetting uit ONS Fort Europa. Waarom moeten Europese Belastingbetalende Burgers nog belasting BLIJVEN betalen voor een vermeend Defensieapparaat dat vleugellam wordt gemaakt door een PoCo-ontaarde gauchistische elite ? Waarom gooien wij Europeanen ONS Fort Europa, eigenlijk ONS legaat aan ONZE telgen, zo roekeloos te grabbel aan asielkolonisten, vermeende “asielzoekers” ? NOOIT EN NERGENS voorheen in de wereldgeschiedenis, wanneer en waar dan ook, werd een EigenVolks territorium op een zo tergend masochistische en auto-destuctieve wijze vergooid aan derden ! Waarom stellen de steenrijke Golfstaten en tal van rijke staten uit het Verre Oosten (Maleisie, Japan, Singapore etc…) en Australië etc….hun grenzen niet even wijd open voor asielkolonisten van her en der ? Omdat zij uit pragmatische overwegingen Nationale Veiligheid en Eigen Grondgebied laten primeren op de Europese, veel te ruime gauchistische interpretatie van “Mensenrechten”, waarmee ONS Fort Europa cultureel zelfmoord aan het plegen gaat. “Mensenrechten” zijn VEEL TE belangrijk om ze ter monopolie te schenken aan de PoCo-elite die ons op sadistische wijze de omvolking tegen heug en meug wil dwangvoederen ! Zijn wij, Stamboek Europeanen, afstammende van voorouders die hier al eeuwen lang resideren dan dermate masochistisch en ondankbaar voor wat ze presteerden aan Europese Cultuur, die wij van hen als rijk legaat geschonken kregen ?

  2. Oorlogsschepen hoeven ‘migranten’ toch niet in Italië af te zetten, naar Afrika terugbrengen kan toch evengoed…

  3. In Nederland doen de linkse partijen hun uiterste best om zoveel mogelijk van die achterlijke volken naar Nederland te halen. Hierbij worden ze door veel Nederlanders gesteund. Dat hun kinderen en kleinkinderen de gevolgen moeten dragen interesseert ze niet die vuile huichelaars. Stem op de PVV of het Fvd. Alleen zij maken er een eind aan.

Comments are closed.