Amerika beleeft de ergste bosbranden in zijn geschiedenis. De brand woedt in drie staten in het westen van het land: Californië, Oregon en Washington. 35 mensen zijn hierdoor gestorven en tienduizenden werden gedwongen hun huizen te verlaten, 1,4 miljoen hectare land is volledig uitgebrand. De massale verspreiding van vuur gaat gepaard met recordwarmte, waardoor de inspanningen van brandweerlieden vaak hun doel missen. Het Death Valley Park in Californië registreerde temperaturen die op deze plek nog nooit zijn waargenomen, namelijk 54,4 graden Celsius.

Ondertussen worden de monsterlijke branden in het westen van het land een van de belangrijkste onderwerpen van de presidentiële campagne, die tot dan toe werd gedomineerd door de problemen van de coronapandemie, de economische ineenstorting en raciale protesten. En ook hier komen de diametraal tegengestelde en onverzoenlijke standpunten van twee kandidaten – Donald Trump en Joe Biden in botsing.

De zittende president ontkent categorisch dat de bosbranden in het westen, evenals de ongekende overstromingen in het middenwesten en de meer frequente orkanen aan de oostkust, een direct gevolg zijn van de opwarming van de aarde. Sinds het Klimaatakkoord van Parijs noemt Trump de opwarming van de aarde een linkse uitvinding die niets met wetenschap te maken heeft. Gedurende zijn vier jaar aan de macht deed hij niets om de uitstoot van koolstofdioxide te beperken en was uiterst sceptisch over alternatieve energiebronnen – de zon, wind en andere.

Trump bracht recent een bezoek aan Californië – volgens de lokale autoriteiten drie weken te laat. Maar zelfs daar bleef hij koppig zijn standpunt verdedigen en beschuldigde hij de natuurramp bij ‘slecht bosbeheer’. Het argument dat 57 procent van het bos in Californië eigendom is van de federale overheid, waarvoor zijn regering verantwoordelijk is, overtuigde hem niet. “Kijk naar andere landen, Oostenrijk en Finland, dit zijn bosnaties en ze hebben geen problemen”, liet Trump weten, waarbij hij het verschil in klimatologische en vele andere omstandigheden vergat. En hij gaf onmiddellijk een andere verklaring aan door te vertellen dat er in Californië veel ‘zelf ontbrandende bomen’ zijn die gemakkelijk in brand kunnen vliegen, zelfs door een achtergelaten sigaret.

President Trump zei dat de Verenigde Staten het voortouw nemen op het gebied van milieukwesties en kon de vooruitgang op een aantal gebieden benadrukken, waarbij kritiek van milieuorganisaties die niet tevreden met de versoepeling van milieubeperkingen zijn en de terugtrekking uit de internationale overeenkomst ter bestrijding van klimaatverandering, werd afgewezen. “Als het om luchtverontreiniging gaat, is die zes keer lager dan het wereldgemiddelde. Sinds 2000 is de CO2-uitstoot van ons land sterker afgenomen dan enig ander land ter wereld.”

Joe Biden maakte gebruik van het meningsverschil van Trump door experts aan te halen die categorisch beweren dat de opwarming van de aarde het werk van mensen is. “Trumps ontkenning van de klimaatverandering was niet noodzakelijk de oorzaak van deze bosbranden, recordoverstromingen en orkanen”, zegt Biden. “Maar als hij wordt herkozen voor een tweede termijn, zullen deze verdomde dingen nog vaker gebeuren en zullen ze nog destructiever en dodelijker worden.”

Biden richt zijn boodschap tot het land, maar vooral ook tot de stedelijke buitenwijken, die in de westelijke staten het hardst zijn getroffen door bosbranden. Trump is volgens hem bedreiging voor hen door de ontkenning van klimaatverandering. Trump daarentegen wijst op de toename van de misdaad, waarmee Trump Amerikanen probeert te verleiden, met het argument dat als de Democraten aan de macht komen, ze het land in anarchie en chaos zullen storten.

Biden gaat, als hij wint, het milieubeleid ingrijpend herzien. Hij is van plan 2 biljoen dollars (dus 2.000 miljard) te besteden om de opwarming van de aarde tegen te gaan, tegen 2035 wil hij de CO2-uitstoot van energiecentrales tot nul terugbrengen, de productie van elektrische voertuigen stimuleren en speciale eenheden creëren om branden en overstromingen te bestrijden. Amerika zal onder Biden terug aansluiten bij het Klimaatakkoord van Parijs, die werd ondertekend door alle belangwekkende landen van de wereld.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

6 reacties op “Donald Trumps worsteling met Amerika’s milieubeleid”

 1. […] DONALD TRUMPS WORSTELING MET AMERIKA’S MILIEUBELEID […]

 2. Een methode die vroeger werd toegepast door de Indianen, en nu nog steeds wordt toegepast in veel zuidelijke staten is het gecontroleerd afbranden van kleine delen van bos. Zonder het gecontroleerd afbranden van kleine delen van bos verhoogt het risico op natuurbranden van een enorme omvang. Het landschap groeit dicht met vegetatie wat elke zomer uitdroogt, waardoor aanmaakhout ontstaat en grote bosbranden kan veroorzaken die nu volledige gebieden in Californië hebben verwoest. Sinds een aantal jaren werd dit minder toegepast in Californië omdat bewoners niet graag hadden dat dit in de buurt van hun woning gebeurde. Bronnen:
  https://www.motherjones.com/environment/2019/11/californias-wildfire-controlled-prescribed-burns-native-americans/
  https://www.nationalgeographic.org/encyclopedia/controlled-burning/
  https://eu.usatoday.com/story/news/nation/2020/08/29/controlled-burns-help-prevent-wildfires-some-california-resist/5668869002/
  Er zijn tevens verschillende extremisten opgepakt die doelbewust volledige bossen wilden afbranden. Bron:
  https://www.the-sun.com/news/1461447/four-arrested-intentionally-starting-blazes-wildfires/
  Klimaatverandering heeft heeft met zonne-activiteit te maken en dat is een natuurlijk proces van opwarming en afkoeling van de aarde. In de 17e eeuw was er plots een mini-ijstijd, genaamd ‘maunder-minimum’, een plotse afkoeling van de aarde door vermindering van zonne-activiteit. De klimaathysterie is een miljarden-business en dat zijn miljarden die anders naar de zorgsector konden gaan. Als men echt iets wil doen aan vervuiling moet men de globalisering inperken, omdat oa. grootschalige containerschepen enorm vervuilend zijn voor de planeet. Koop lokaal en niet aan de andere kant van de wereld.

  1. Lees er onderstaand art.eens op na:https://www.dwarsliggers.eu/index.php/2016-04-13-11-46-18/klimaat-en-energie/779-een-natuurlijke-oplossing-voor-het-klimaatprobleem-geeft-een-nieuw-probleem

   Het gaat over het zonneminimum en aanverwante problemen.Maar daarover lees of hoor je niets in de MSM.IK heb hat art.naar een aantal redacties doorgestuurd.Nergens een reactie.Idem met de onzin van het IPCC over de antropogene CO2.Maar o wee,als het een graad warmer is dan normaal wordt het direct toegeschreven aan de klimaatopwarming.Maar in juli bvb hebben we ze niet gehoord.Met de sneeuwval in de Alpen ook niet.
   Bekijk ook eens de website van climategate.nl.Daar staan ook regelmatig interessante art.op over klimaat en ook over de onzin van de zogenaamde hernieuwbare energie.

 3. Ook mijn iedee, aangestoken door linksen en antifa, om Trump een hak te zetten! Opakken en naar een werkkamp sturen dat tuig!

 4. Wat Paul De Groote schrijft klopt en is de juiste verklaring voor deze bosbranden. Het verbaast me dergelijk pro commie Biden artikel in react te lezen.

 5. Trump heeft grotendeels gelijk want tot 95% van die branden zijn aangestoken door mensen of door blikseminslag.Wegens het slechte onderhoud is er veel teveel onderbegroeiïng die door de droogte heel ontvlambaar is.
  En CO2 is helemaal niet de oorzaak van de klimaatopwarming.Daar is genoeg echt wetenscha^ppelijk bewijs voor en niet de versie van het IPCC.Bekijk eens een aantal art.op bvb dwarsliggers.eu of op clintel.nl.
  En bovendien gaat de zon door een langdurig absoluut minimum waardoor de temperatuur in de volgende jaren sowieso tot 1 graad gem.kan zakken!

Trending

%d bloggers liken dit: