Bent u de regimeradio ook zo beu?  Elke dag de onzin van het VRT-nieuws, Marc van Ranst, Björn Soenens?  En de eindeloos herkauwde muziek van de commerciële zenders:  louter Engelstalig, en af en toe een stukje Nederlands van uitsluitend de artiesten die links of commercieel-populair genoeg zijn?  Dan is er nu een alternatief: Radio Vlaanderen Nationaal (RVLN), te beluisteren via het internet.  Radio van en voor Vlaamsnationalisten: 24 uur op 24, 7 op 7, met uitsluitend muziek geschreven door of uitgevoerd door Nederlandstalige artiesten.  Ook Afrikaans, de voertaal van onze volksgenoten in Zuid-Afrika, komt aan bod.  Wij spraken met Frank de Leeuw, die de Radio op poten zette.

REACT:  Dag Frank, hoe en waarom ben je Vlaamsnationalist geworden, en vanwaar je interesse voor muziek en radio?

Ik was van thuis uit al Vlaamsgezind, mijn grootvader was oudstrijder in WOI en moest daardoor van het franskiljonisme en het Belgische regime niets meer weten, dus werd het een beetje met de paplepel ingegeven, maar ik ben echt radicaal geworden doordat ik in Brussel gestudeerd heb. Als je als Vlaming niet Vlaamsgezind bent, dan word je het daar wel.

Mijn liefde voor muziek? Dat is heel simpel: ik ben steeds muzikant geweest. Op 9-jarige leeftijd begon ik muziek te leren, en later heb ik aan het Muziekconservatorium gestudeerd, ik ben dus praktisch mijn hele leven beroepsmuzikant geweest. Toen ik in Vlaanderen woonde was dat als uitvoerend muzikant, toen ik naar Engeland geëmigreerd ben, ben ik in het onderwijs gegaan en heb ik les gegeven en gedoceerd.

Mijn liefde voor radio kreeg ik omdat ik destijds nog voor twee vrije radio’s gewerkt heb, dat deed ik ook enorm graag.

REACT: Je begon dus een eigen webradio.  Is er dan iets mis met onze geweldige staatsradio’s van de VRT? :-)

Dat kun je wel stellen, ja. Op de VRT gaan ze “een beetje selectief” tewerk inzake de artiesten die ze de revue laten passeren.  Je moet aan de juiste kant van het (politieke) spectrum staan, je moet liedjes brengen die in het (politiek-correcte) kraam passen, je moet ook zuiver op de graat zijn aangaande waar en voor wie je al opgetreden hebt, herinner je maar het uitsluiten van bvb. Jef Elbers en De Strangers.

Ook vond ik dat er een gat in de markt was voor een “strijdradio” die Vlaams-nationalistische muziek durfde uitzenden, een sneer durfde geven naar het regime, berichten durfde uitzenden en aankondigen die je nergens anders hoorde of las wegens politiek niet correct en dergelijke meer.

REACT: Dat klinkt goed!  Hoe is RVLN te beluisteren?

Dat is heel eenvoudig, je gaat gewoon naar https://www.vlaamseradio.tk en beneden op de bladzijde staat er een radiospeler, daar klik je op de speelknop en je bent vertrokken. Er bestaan ook een paar apps (die je ook via de webstek kunt vinden en neerladen) waarmee je dan op GSM of tablet kunt luisteren.

REACT: Doen we!  Je kondigt nu twee soorten programma’s aan: liveprogramma’s en verzoeknummer programma’s.  Wat moeten we ons daarbij voorstellen, hoe gaat dat in zijn werk?

De radio is dus 24/7 non-stop te beluisteren, maar die live uitzending doe ik om wat dichter bij het publiek te staan, het geeft een soort gevoel van “persoonlijk contact” wanneer ik een programma zelf presenteer, en dat zal beginnen vanaf zaterdag 29 augustus, 7 dagen op 7, tussen 14 en 16 uur.

Het verzoekprogramma presenteer ik ook live, en daar kunnen  de luisteraars via het invullen van een online formuliertje (https://www.vlaamseradio.tk/verzoek.html) muziek aanvragen voor vrienden, familie of kennissen, of zelfs via een verzoekje ergens een protest tegen laten horen. Ik voorzie het verzoekprogramma van maandag tot vrijdag te doen van 20 tot 21 uur, echter onder voorbehoud van voldoende verzoekjes. Ik zal vanzelfsprekend geen programma beginnen zonder, of met maar één of twee verzoekjes. Verzoekjes kunnen ingestuurd worden tot 5 minuten voor het begin van het programma.

REACT:  Een héél interessant initiatief.  Laten we als Nationalisten uit de gekte van de regimemedia stappen, en onze eigen radioruimte van gezond verstand scheppen!  Frank, heel veel succes met je initiatief.

Met REACT zullen we het initiatief RVLN ten volle steunen.  Op onze webstek ziet u voortaan rechts bovenaan een apart tabblad voor de webradio.  Als u erop klikt, verschijnt het logo van de radio.  Als u daarop klikt gaat u naar de website van de radio zelf.  Daar staat onderaan op die pagina de radiospeler.  Klik op het driehoekje, en als uw geluid goed werkt hoort u de muziek.

RVLN is ook te vinden op Facebook:  https://www.facebook.com/RadioVlaanderenNationaal/.  Like daar zeker hun pagina!

RVLN is een internetradio, en werkt dus op alles wat toegang heeft tot internet:  uw GSM, tablet, laptop, of PC.  Als u een moderne TV hebt ook daar:  elke ‘Smart TV’ heeft een (al dan niet eenvoudige) internetbrowser aan boord, en ook daar kan u dus RVLN bereiken en instellen bij de favorieten.  Het vergt soms wat zoeken en testen, maar een gratis alternatief voor de VRT-rommel, dat is toch wel een inspanning waard!

 

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

2 reacties op “REACT sprak met ‘Radio Vlaanderen Nationaal’”

  1. Is het enkel muziek of ook nieuwsuitzendingen?

    NVDR: Momenteel muziek. Maar wie weet wat er volgt als er genoeg belangstelling is? :-)

  2. Volker Eigen, EigenVolkse Burger van Republiek Vlaanderen Vrijstaat

    Prachtig initiatief, waarvan ik nog niet op de hoogte was, dus bedankt om kond gemaakt te hebben van het bestaan van deze zender.

Trending

%d bloggers liken dit: