De autoriteiten van Spanje, Italië, Frankrijk en vooral Duitsland zijn erin geslaagd het aantal corona-geïnfecteerden en sterfgevallen drastisch te verminderen. In Azië is het beeld hetzelfde. In Japan zijn tijdens de hele pandemie minder dan 1.000 mensen gestorven. In Zuid-Korea minder dan 300. In Vietnam is helemaal geen enkel officieel sterfgeval geregistreerd. Ondertussen liep het coronavirus in het rijkste land ter wereld – de Verenigde Staten – uit de hand. 148 duizend doden en 4 miljoen 339 duizend zieken. Elke dag groeit het aantal geïnfecteerden met tussen de 60 en 70 duizend personen. Wat was de reden dat Amerika het virus niet kon stoppen? Waarschijnlijk zijn de droevige lessen van de Verenigde Staten belangrijk voor andere landen van de wereld om te leren, de fouten van de Amerikanen niet te herhalen.

Volgens de het Amerikaans dagblad de Washington Post zijn de belangrijkste redenen voor deze ongekende crisis de verlamming van de regering, haar politiek gebrekkig functioneren, ontoereikende financiering van de gezondheidszorg en een politiek gemotiveerde strategie om het land te ‘openen’ met de hoop dat het virus zich zou terugtrekken, wat niet is gebeurd, in tegenstelling tot voorspellingen van experts.

De algemene consensus is nu dat Donald Trump de verkiezingen zou kunnen verliezen, voornamelijk vanwege de negatieve houding van Amerikanen tegenover zijn maatregelen om de pandemie te overwinnen.

In de laatste peiling van ABC News / Washington Post was slechts 34 procent van de Amerikaanse burgers tevreden met de strijd van Trump tegen het coronavirus, terwijl 54 procent de strategie van Joe Biden ondersteunt. Het is natuurlijk moeilijk om de inspanningen te vergelijken met die van een kandidaat van de Democratische Partij, die vanuit de kelder van zijn huis medeburgers eenvoudige adviezen geeft om te overleven: ‘maskers dragen en afstand houden’ en die van President Trump, die volledig verantwoordelijk is voor de situatie in het land. Maar desalniettemin is het duidelijk dat Trump onaanvaardbare fouten heeft gemaakt, vanaf het begin het gevaar van een pandemie heeft onderschat en niet alle nodige maatregelen nam om het land te beschermen en vervolgens wanhopig de staatsautoriteiten aanspoorde om snel terug te keren naar het ‘normale leven’.

Deze strategie is begrijpelijk: de Amerikaanse economie is in aan het storten en ontneemt daarmee Trump bij de verkiezingen zijn troef. De kiezers waren daarnaast niet ingenomen met het feit dat hun leider zijn persoonlijke belangen, met gespeelde bezorgdheid voor het welzijn van de burgers, boven de belangen van het redden van hun levens stelde. Maar deze houding – de economie boven alles – wordt bovenal overgenomen door de Staten van het land die door de Republikeinen worden geregeerd. Als gevolg hiervan zijn er conflicten die in elk ander land ondenkbaar zouden zijn. (De enige uitzondering is Brazilië, dat niet per ongeluk op de tweede plaats staat op de lijst verspreiding van het coronavirus.)

De heropleving van de aantallen besmettingen met het coronavirus, eerder deze week, dwong de autoriteiten de plannen in zeven staten – Florida (hier is de situatie het meest dramatisch), Georgia, Nevada, Kentucky, North Dakota, Arkansas en Montana om restaurants en bars, zwembaden en concertzalen te heropenen, terug te schroeven. De dichtstbevolkte staat nabij de hoofdstad van het land, Maryland, heeft ook haar ‘openingsplannen’ herzien. Kentucky legde opnieuw beperkingen op voor bijeenkomsten. Bij de meeste universiteiten in Atlanta, in het zuiden van het land, werd besloten om in de herfst alleen online lessen te geven. In Chicago zijn de buitensporten opnieuw beperkt en de meeste kapperszaken gesloten.

Waarvoor de belangrijkste epidemioloog van het land, Anthony Fauci, waarschuwde, is gebeurd: Amerika is teruggekeerd wat betreft de mate van verspreiding van het coronavirus tot waar het in april van dit jaar was. En als er geen effectieve maatregelen worden genomen, zal het aantal doden eind juli meer dan 150 duizend bedragen. Maar de gepolitiseerde strijd tegen het coronavirus in een verdeeld land komt bovenop een ‘culturele beweging’, zoals de politiek-correcte media Amerika’s raciale onrust noemen. De protestdeelnemers die het hele land overspoelden, konden niet weten dat ze het coronavirus verder zouden aanwakkeren, is iets wat democratische partijleden zeggen om het recht van zwarten op rellen te verdedigen.

En de woede onder de zwarten wordt versterkt door het feit dat er onder hen meer slachtoffers van de pandemie zijn dan onder blanken. Een voorbeeld is de noordelijke staat Maine, zwarten vormen slechts 2 procent van de bevolking daar en van de 3600 mensen in die staat die het coronavirus onder de leden dragen, zijn er 836 zwart, oftewel bijna een kwart. We zijn tweemaal het slachtoffer door deze pandemie – het virus zelf en systemisch racisme – valt te horen, deze woorden worden herhaald door hun bloedbroeders in andere staten. Van alles wordt echter samengebracht onder dit ‘systemisch racisme’, inclusief vervuiling door uitlaatgassen in het milieu. In Maine trouwens, waar geen zwarte getto’s zijn zoals in New York of Atlanta, zijn zwarten werkzaam en hebben ze toegang tot gesubsidieerde bronnen als de medische zorg.

Dientengevolge geven alle bovengenoemde factoren een zeer somber beeld over de aanpak en verloop van het coronavirus in Amerika en zijn geen reden tot optimisme. Het belangrijkste is te onthouden dat het Amerikaanse politieke systeem faalt, hoewel beroemd om zijn kracht en stabiliteit, er is geen hoop op radicale veranderingen, ongeacht wie de presidentsverkiezingen in november van dit jaar wint.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

13 reacties op “Waarom ruïneert het coronavirus de Verenigde Staten van Amerika?”

 1. Het lijkt hoe langer hoe meer duidelijk dat het Corona virus geprogrammeerd en ontwerpen werd precies tegen de VS, maar dat is ook een hyphotese natuurlijk. De Chinezen waren in elk geval al heel lang mee bezig met dat Corona gedoe trouwens (2013). En waarom eigenlijk? Zoek het maar uit!

 2. […] Voor het eerst daalden de uitgaven in kleding en huisvesting enorm met tussen de 35 en 39%. Hoe kan in de situatie waarin het land zich bevindt, met daarbij de coronapandemie, terug economische groei worden […]

 3. Er is een groot verschil tussen wat Donald Trump voor de verkiezingen beloofde en wat hij erna heeft bereikt. Trump mist duidelijk daadkracht en dat kan je nu duidelijk zien tijden deze coronacrisis.
  Wat heeft Trump gedaan tegen de censuur van sociale media, tegen terrorisme van Antifa en Black Lives Matter, of om illegale immigratie te stoppen? Woorden zijn niet hetzelfde als actie ondernemen. Het lijkt een beetje op NVA hier in Vlaanderen.

  Anderzijds zijn de democraten met Joe Biden geen haar beter. Joe Biden werd vroeger ‘senator plastic’ genoemd omdat hij de marionet was van de kredietkaartindustrie. Hij heeft ervoor gezorgd dat financiële grootkapitalisten meer woekerrente konden bekomen van de gewone man in de straat, zodat die nog meer kunnen worden uitgebuit. Geen enkele Marxist die dit bekritiseerd natuurlijk. Het enige waar ze mee inzitten is het ‘racisme’ van Trump. Marxisme vormt duidelijk een dekmantel voor financiële speculanten en grootkapitalisten die gewone mensen onderdrukken met woekerrente en meer belastingen.

  1. Andre Vanhaeren

   Donald Trump doet, of beter, probeert te doen wat hij beloofde voor de verkiezingen. Hij heeft daadkracht genoeg en is open in zijn communicatie. Daardoor weten de Amerikanen wat hij wil doen, maar wordt hij ook slachtoffer van zijn eigen openheid. Hij is geen politieker, dat is duidelijk, en kent de smerige trekken, of wil ze niet toepassen, in de politiek. “Openlijk de hemel prediken en tegelijk de mensen de hel insturen.” Amerika is het land van de vrijheid. En dat heeft gigantische nadelen. Hij kan de media niet muilbanden en de censuur van sociale media ook niet stoppen zoals een communist dat kan. Facebook en Twitter zijn miljarden giganten en die stop je niet zomaar. Zelfs niet met miljardenboetes. Hij is Putin niet in Rusland. Tegen het terrorisme van Antifa en Black Lies Matter, laat hij wel optreden, maar moet voorzichtig blijven dat er geen doden vallen enkele maanden voor de verkiezingen. De Democraten hebben een (geheim?) verbond met BLM en Antifa om onrust te blijven stoken en de coronavirussen te blijven verspreiden. Ze hebben het Huis in handen en maar één doel voor ogen: chaos tot Trump valt. De illegale immigratie is sterk teruggelopen, maar niet zoals Trump gehoopt had, ook weer dankzij de tegenwerking van de Democraten en de linkse media die met leugens en valse beschuldigingen Trump in het slijk willen dumpen. Vergeet niet dat verschillende miljardairs het vel van Trump willen omdat hij hun winsten iets wil afromen. Ondanks al deze tegenstand vind ik dat Trump het goed blijft doen. Waarschijnlijk is er nog nooit een president geweest die zoveel tegenstand en haat heeft moeten overwinnen als Trump. Ik duim voor hem.

   1. Bedankt voor je interessante reactie. Trump is een civiel nationalist natuurlijk. Het probleem daarbij is dat iedere immigrant die Amerika groots wil zien en met de Amerikaanse vlag zwaait ook een civiel nationalist wordt. Ik ben meer een volksnationalist die vind dat de staat moet geleid worden door en voor ons volk. In de VS is dat nu niet haalbaar met hun tweepartijensysteem en hun volksvermenging. Ik ben ook geen voorstander van het ‘merit-based’ migratie plan van Trump omdat dat voor veel migratie vanuit China kan zorgen. De muur laat ook heel lang op zich wachten, al begrijp ik wel dat hij op alle vlakken wordt tegengewerkt. Ik vind dat Trump nog veel te weinig aandacht heeft voor de censuur van technologiebedrijven. Zijn grootste supporters die hem aan de verkiezingswinst hebben geholpen, zijn geband op de grote sites. Hij was nooit president geweest zonder de steun van sociale media.
    Voor de verkiezingen wou hij ook de Amerikaanse troepen terugbrengen naar de VS (die zitten nog steeds in Afghanistan) of globalisten zoals Soros een halt toeroepen of wou hij de opiatencrisis oplossen. Ik denk inderdaad dat migratie tenminste de goede richting uitgaat met Trump, al kan het beter. Jammer genoeg is de opiatencrisis met een record aantal overdosissen nog steeds een groot probleem.
    Vooral de belangen van Europese Amerikanen worden veel te weinig behartigd. Er moet meer aandacht zijn voor de blanke arbeiders die op dit moment amper hun huur kunnen betalen. Ik denk dat veel Trump-fans in de VS gedemoraliseerd zijn, maar ik hoop wel op zijn overwinning vooral omdat Biden de grenzen wagenwijd zou openzetten.

 4. Andre Vanhaeren

  De Democraten steunen openlijk BLM en Antifa die het coronavirus in zijn wilde vaart voeding geven door bewust in grote groepen mensen te betogen en vernielingen aan te richten en zelfs – op YouTube te zien – wijkfeesten organiseren zonder enige bescherming. Dit, terwijl de (andere) zwarten er de grootste slachtoffers van zijn. De Democraten zien dit als hun enige kans om Trump te verslaan. Het virus moet zolang mogelijk zoveel mogelijk slachtoffers maken. En zoals in België, waar volgens de consulaten van Turkije (45.000) en Marokko (25.000) landgenoten op vakantie vertrokken naar code rood, dit in volle lockdown, en wij nu in een tweede coronagolf zitten door de aanbidders van allah.

 5. Dit is puur opgezet door die smerige linksen om Trump in de val te lokken, dat alles zijn schuld en hij de verkiezingen zal verliezen! Die smerige coommunisten van BLM en “democraten” willen kost wat het kost de macht!

 6. Mag ik vragen in welk spiegelpaleis u stond toen u dit schreef ? Het punt voor punt bespreken van alle onjuistheden in dit artikel is eenvoudigweg ondoenlijk.

 7. Allemaal de schuld van Trump.
  In Nederland is het de schuld van de PVV en het Fvd.
  Blablablablabla.

 8. Werner van Steen

  Hebben jullie dit zelf geschreven? Het lijkt wel van de hand van Björn Soenens?

  1. In amerika is nu een rassen oorlog gaande met blm als beweging en gestoorde blanken die lekker meedoen en dat grote land in de riool helpen. Lange leve Black lives Matter en blanke ratten die meedoen met deze beweging en trump is de kluts kwijt zijn vrouw pornosterretje heeft geen verstand van virussen maar van naakt poseren. Zo gaat het land naar de kloten.

   1. DE vrouw van Trump heeft niks te zeggen, dat is wel duidelijk, met de rest van je kommentaar geef ik je gelijk

Trending

%d bloggers liken dit: