NOS-hoofdredacteur geeft anderen schuld wantrouwen in media

Tijdens een panelgesprek op de publieke omroep deze week liet de hoofdredacteur van o.a. het belangrijkste nieuwsprogramma het NOS-journaal weten dat er een vijandbeeld tegen hen wordt gevoed door de politieke partijen PVV en Forum voor Democratie. In het praatprogramma OP-1 legden de aanwezige journalisten zonder enige zelfkritiek de schuld bij anderen neer en verweten hen het werk moeilijk te maken, terwijl zijzelf verbindingen willen maken en tegenstellingen overbruggen.

De angsten en zorgen vanuit medewerkers van de publieke omroep zouden zijn vergroot tijdens de recente boerendemonstraties, met zelfs (vermeende) agressiviteit naar journalisten toe. NOS-hoofdredacteur Marcel Gelauff weet te melden dat dit onderliggende vijandbeeld in Amerika door Trump wordt gevoed en in Nederland door de PVV en Forum voor Democratie. Zij voeden volgens hem het wantrouwen richting de journalistiek. Dat is volgens Gelauff onterecht, want volgens hem heeft de NOS helemaal geen ‘agenda’, hoewel dit wordt tegengesproken door de feiten, zoals bleek uit een lek van de organisatie, door Geenstijl naar buiten gebracht.

Dankzij een mol op het Mediapark is GeenStijl in het bezit gekomen van screenshots en documenten waaruit blijkt dat publieke nieuwsdienst NOS haar medewerkers actief aanspoort om in reportages en nieuwsberichten te profileren op geslacht en etniciteit, en daarvoor op basis van drie wekelijkse nominaties iedere maand een “Divibokaal” uitreikt.

Bron: Geenstijl.nl

De zware beweringen van Gelauff worden dus door de feiten tegengesproken. Volgens hem blijft wel degelijk overeind staan dat de ‘NOS-redactie volstrekt onafhankelijk’ is, want ‘zo functioneren we’. Om vervolgens te verwijzen naar de Mediawet die zou moeten aantonen dat men ook echt onafhankelijk is, om daarna de politiek nogmaals te verwijten dat deze ‘voor de journalistiek’ moet staan en niet de tegenstelling tussen publiek en media dient te vergroten.

3 comments

 1. Gelauff je het zelf , misselijke linkse roeptoeter ?
  Die hele NOS / NPO hangt van linkse indoctrinatie en mindcontrol aan elkaar !
  Als het maar pro-EU , pro multiculti , pro-LHBT en anti-Trump is , dan is het goed , elke andere
  mening wordt niet geduld !
  Krijg de typhus met je Bilderberg / globalisten spreekbuisje , walgelijke rotlul !

 2. Nergens in de wereld staat de staatsmedia zo vijandig tegenover zijn eigen volk als hier. Weg met de subsidie-diefstal. Geef ons geld terug.

 3. Lachwekkende beschuldigingen en de ziekte van deze tijd, samenzweringen, linkse media zitten jullie allemaal op dezelfde cursus? En kom maar op met die documenten. Geen fakenieuws maar broodje aap en nog even dit hoe linkser hoe beter. Fijne dag🤮

Comments are closed.