Bijna 10% is de voorsprong van de Democratische presidentskandidaat Joe Biden ten opzichte van de Amerikaanse president Donald Trump en dat is bijna onoverbrugbaar. Het is zowel op nationaal niveau gepeild, als in bijna alle staten waarbij de twee eerder gelijk opgingen, en zelfs onder bookmakers, die tot voor kort de huidige baas van het Witte Huis verkozen. Waarom gebeurt dit?

Het coronavirus is slechts een deel van het probleem. Het bereikte de VS met hernieuwde kracht – in het afgelopen weekend werd een dagelijks record van 42 duizend patiënten vastgesteld en het vorige record was de dag ervoor. De raciale rellen, die de Democraten ook actief gebruiken om Trump aan te vallen, maken daar slechts een deel van uit.

De Hillary Clinton E-mails – wie heeft die onthouden? In 2016 was dit een van de meest populaire onderwerpen in de discussie over de oud-minister van buitenlandse zaken Clinton, waaruit het beeld van een demonische en niet erg gezonde oudere vrouw werd gevormd door inspanningen van de Republikeinen.

Een soortgelijke taak heeft nu het kader van Donald Trump: ze moeten Joe Biden afbeelden als een oude libertijn, aangetast door het corruptieschandaal in Oekraïne. En maak van de verkiezingsrace uiteindelijk een wedstrijd tussen Trump en Biden, niet van de Democratische en Republikeinse partijen.

Het land wordt overspoeld door nieuwe golven van het virus, het economisch herstel loopt vast, rellen en pogroms gaan door. Van de successen van de afgelopen jaren, zoals de economische cijfers lieten zien, is geen spoor meer over.

Aan de ene kant probeert de president de protesten het hoofd te bieden – het recente besluit om ongeoorloofde sloop van monumenten te bestraffen is een van de stappen – en aan de andere kant lijkt hij de snelle verslechtering van de situatie met het coronavirus te negeren. Met dit alles gaat hij de strijd aan met Joe Biden en hoopt hem op de een of andere manier te verslaan. De 78-jarige politicus Biden heeft echter genoeg eigen problemen die hem kwetsbaar maken.

Blijkbaar is het Trump tot nu toe niet erg goed gelukt om zijn winsten naar voren te brengen en Biden aan te vallen op zijn zwakke punten.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

4 reacties op “Donald Trump heeft nog een loodzware taak voor de boeg om herkozen te worden”

  1. Begrijpelijk, de Corona plaag en de achterbakse trukken van de partij met de misleidende benaming “Democrats”(sic) die het democratisch verdict der kiezers niet pikten, zal het de geniale Trump in de toekomst niet gemakkelijker op maken, maar “Keep on Trumping !”

  2. Biden?Hahahaha, die maakt geen kans.

  3. hectorvo250gmailcom

    Heeft Donald al goede raad gevraagd aan mateke Conner, deze politieke komeet van de klassieke media? Doen, Donald, met jullie baaiden kunnen jullie Joe Biden een Clintonneke lappen!

    1. Connard de la Connerie Rou-Seau, Sint-Niklaas (zonder Zwarte Piet)

      Ik ben veel te slim om Trump te kunnen adviseren, mateke !

Trending

%d