DIJON: Groepen Tsjetsjenen en Noord-Afrikanen gaan elkaar te lijf voor drugsgebied

Wat enkele jaren geleden nog futuristisch (maar voorspelbaar) leek, is werkelijkheid geworden: grote allochtone bendes vechten om een drugsgebied. De scènes die werden vastgelegd en gedeeld op sociale netwerken waren surrealistisch en hallucinant.

Video: https://twitter.com/i/status/1271749800443199489

In de meestal rustige Bourgondische hoofdstad, Dijon, ooit de bakermat van Filips de Goede en de Hertogen van Bourgondië, gingen een honderdtal Tsjetsjenen en Noord-Afrikanen elkaar met messen, schroevendraaiers, baseballknuppels, hamers, ijzeren staven en zelfs vuurwapens te lijf. Het mag een wonder heten, dat er geen doden vielen.  Op beelden is te zien hoe voorbijrazende wagens verongelukken, en hoe er openlijk met zware machinegeweren geschoten wordt.

De gewelddadige confrontatie vond vorig weekend plaats, maar deinde gisterenavond (maandag) nog verder uit.  Aanleiding voor de ‘confrontatie’ was een ‘incident’ van eind vorige week. Een Tsjetsjeen van zestien jaar oud werd toen aangevallen door Marokkaanse drugshandelaren, waarbij hij zwaargewond raakte. Aan de tiener, die naar verluidt ook met een pistool bedreigd werd, werd verteld dat ze hem in leven lieten, zodat hij het zou kunnen vertellen dat geen enkele Tsjetsjeense drughandelaar veilig zou in hun drugsgebied.

Als vergelding waren Tsjetsjenen uit heel Frankrijk, maar ook uit België en Duitsland, naar Dijon afgezakt. Bij de gevechten vielen er volgens de procureur van Dijon een twaalftal gewonden, waarvan een met schotwonden. “Het is een racistisch conflict: de ene gemeenschap staat tegenover de andere gemeenschap”, aldus de procureur. Het Franse gerecht is een onderzoek gestart vanwege vernielingen, slagen en verwondingen, poging tot doodslag en drugshandel.  Vanuit Parijs werden 100 extra agenten naar Dijon gestuurd om de orde te herstellen

De burgemeester, de socialist François Rebsamen (1951 -) spreekt van “ongekende en onacceptabele” taferelen.

We vrezen dat er zich nog veel ‘ongekende en onacceptabele’ taferelen zullen afspelen. De import van de massa’s ‘hoger opgeleiden’ – zoals ze ons voorhouden – zal het tij niet keren.

Dat ze hun vetes onderling afrekenen, stoort ons niet, integendeel, hoe meer hoe beter.  Maar dat ze daarvoor dan wel naar Grozny of Tanger terugkeren. Dat tuig heeft hier niets te zoeken.

6 comments

 1. De kracht van diversiteit: een culturele verrijking van vreemdelingengeweld die je maatschappij razendsnel in een primitieve despotische nachtmerrie verandert.

  Like

  1. JA ! De “Franse Autochtoon” heeft dààr LAST VAN ! En “nog geen beetje” !
   Vergeet ge dat ook modale Fransen daar wonen & leven. Hoe zou JIJ je voelen als je al dat geweld IN JOUW BUURT zou ervaren ? WIJ, jij en ik zouden BANG zijn. DOODSbang… Maar blijkbaar hoeven we niet (meer) op politie te rekenen… ZOVER IS HET GEKOMEN !

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.