DIJON: Groepen Tsjetsjenen en Noord-Afrikanen gaan elkaar te lijf voor drugsgebied

Wat enkele jaren geleden nog futuristisch (maar voorspelbaar) leek, is werkelijkheid geworden: grote allochtone bendes vechten om een drugsgebied. De scènes die werden vastgelegd en gedeeld op sociale netwerken waren surrealistisch en hallucinant.

Video: https://twitter.com/i/status/1271749800443199489

In de meestal rustige Bourgondische hoofdstad, Dijon, ooit de bakermat van Filips de Goede en de Hertogen van Bourgondië, gingen een honderdtal Tsjetsjenen en Noord-Afrikanen elkaar met messen, schroevendraaiers, baseballknuppels, hamers, ijzeren staven en zelfs vuurwapens te lijf. Het mag een wonder heten, dat er geen doden vielen.  Op beelden is te zien hoe voorbijrazende wagens verongelukken, en hoe er openlijk met zware machinegeweren geschoten wordt.

De gewelddadige confrontatie vond vorig weekend plaats, maar deinde gisterenavond (maandag) nog verder uit.  Aanleiding voor de ‘confrontatie’ was een ‘incident’ van eind vorige week. Een Tsjetsjeen van zestien jaar oud werd toen aangevallen door Marokkaanse drugshandelaren, waarbij hij zwaargewond raakte. Aan de tiener, die naar verluidt ook met een pistool bedreigd werd, werd verteld dat ze hem in leven lieten, zodat hij het zou kunnen vertellen dat geen enkele Tsjetsjeense drughandelaar veilig zou in hun drugsgebied.

Als vergelding waren Tsjetsjenen uit heel Frankrijk, maar ook uit België en Duitsland, naar Dijon afgezakt. Bij de gevechten vielen er volgens de procureur van Dijon een twaalftal gewonden, waarvan een met schotwonden. “Het is een racistisch conflict: de ene gemeenschap staat tegenover de andere gemeenschap”, aldus de procureur. Het Franse gerecht is een onderzoek gestart vanwege vernielingen, slagen en verwondingen, poging tot doodslag en drugshandel.  Vanuit Parijs werden 100 extra agenten naar Dijon gestuurd om de orde te herstellen

De burgemeester, de socialist François Rebsamen (1951 -) spreekt van “ongekende en onacceptabele” taferelen.

We vrezen dat er zich nog veel ‘ongekende en onacceptabele’ taferelen zullen afspelen. De import van de massa’s ‘hoger opgeleiden’ – zoals ze ons voorhouden – zal het tij niet keren.

Dat ze hun vetes onderling afrekenen, stoort ons niet, integendeel, hoe meer hoe beter.  Maar dat ze daarvoor dan wel naar Grozny of Tanger terugkeren. Dat tuig heeft hier niets te zoeken.

6 comments

 1. Dit is toch wel heftig wat daar gebeurt zeg, dat ze dit niet op de links gesubsidieerde NPO laten zijn heeft natuurlijk een reden

 2. Terwijl ze elkaar aanvallen laten ze de stamboek Fransen wel gerust al lijden die ook onder de overlast in hun wijk

 3. De kracht van diversiteit: een culturele verrijking van vreemdelingengeweld die je maatschappij razendsnel in een primitieve despotische nachtmerrie verandert.

 4. Zou de Franse autochtoon daar last van hebben als die beide allochtone drug benden elkaar zouden elimineren ?

  1. JA ! De “Franse Autochtoon” heeft dààr LAST VAN ! En “nog geen beetje” !
   Vergeet ge dat ook modale Fransen daar wonen & leven. Hoe zou JIJ je voelen als je al dat geweld IN JOUW BUURT zou ervaren ? WIJ, jij en ik zouden BANG zijn. DOODSbang… Maar blijkbaar hoeven we niet (meer) op politie te rekenen… ZOVER IS HET GEKOMEN !

 5. Onze grenzen zijn een zeef, zowel inwaarts als uitwaarts!
  Dank u om ons zo goed te beveiligen regering en aanverwanten.

Comments are closed.