Rechtsongelijkheid en racisme

Op maandag 1 juni 2020 was er een massaal protest op de Dam in Amsterdam waar meer dan 5000 mensen kwamen protesteren tegen vermeend racisme bij de politie. Niet alleen vanwege het zichtbare geweld in de VSA, maar ook omwille van vermeend raciaal gemotiveerd politiegeweld in Nederland.

Hier werd massaal verontwaardigd op gereageerd. Niet zozeer vanwege het onderwerp van de demonstratie, maar meer vanwege de willekeur. Maandenlang in lockdown vanwege COVID-19, familie niet kunnen bezoeken, begrafenissen niet kunnen bijwonen, baan of bedrijf verloren. Maar een grote linkse demonstratie kan wel opeens. Dan is er geen coronavirus.

In reactie op deze ontwikkeling heeft Dietse Bazuin twee video’s gemaakt. Een die de politieke gekleurdheid bij het bestuur en de resulterende rechtsongelijkheid aan de kaak stelt van deze demonstratie. Tenslotte werd deze links-leunende demonstratie toegestaan, terwijl twee dagen eerder in Den Haag een rechts-leunende demo van een veel kleinere omvang, hardhandig werd verboden met inzet van politie. Dit past in een breder beeld van discriminatie op basis van politieke ideologie.

Video over Rechtsongelijkheid:

Vervolgens keken wij naar de cijfers over politiegeweld in Nederland. Is er daadwerkelijk sprake van raciale discriminatie? En is er überhaupt sprake van overdadig veel politiegeweld? Wij doken in de databanken van het Centraal Bureau voor de Statistiek, het Openbaar Ministerie en de politie en daaruit kwam onderstaande video voort.

Is de Nederlandse Politie racistisch? Een blik op de cijfers:

De conclusie van deze video’s? Politiegeweld speelt amper in Nederland, allochtonen worden gestraft en gearresteerd proportioneel naar het aantal misdaden dat zij plegen en er is een duidelijke politieke voorkeur te bespeuren bij zowel justitie als de media.

3 comments

  1. Ongetwijfeld zullen tal van deze politiek-correct geindoctrineerde anarchisten die het het blijkbaar niet nodig geacht hebben om 1,5 m afstand te bewaren tijdens hun dom kuddemensen gedrag, dat bekopen met een Covit-19 besmetting. Indien zo geldt wel : “eigen schuld,dikken bult” en “wie zijn gat verbrandt moet op de blaren zitten”

  2. Goed artikel. De werkelijkheid komt nooit overeen met het linkse fantasietje. Links zoekt steeds naar excuses om de leugen te doen kloppen omdat het hun politiek is om zich met vermeende ‘slachtoffergroepjes’ te identificeren.
    Hun politiek is gebaseerd op gevoelens en niet gebaseerd op rationaliteit of feiten.
    De werkelijke drijfveer van links is niet om te protesteren tegen vermeend racisme van de politie, maar wel om hun haat te uiten tegenover Europa, tegenover blanke mannen en tegenover de westerse beschaving.
    Enkel door de ondergang van het rood liberale gedachtegoed zal Europa terug zijn eigen kracht terugvinden en zal de veramerikanisering van Europa stoppen.

Comments are closed.