Burgemeester Leopoldsburg (CD&V) negeerde coronaregels en heeft nu zelf corona

Mensen worden terecht gewezen op het besmettingsgevaar van corona. Sommigen onder ons die de regels overtreden worden daarover aangepakt in de media. Anderen halen nog niets eens de krant. Die sommigen behoren dan ook tot de – ondertussen – grootste partij van Vlaanderen, terwijl die anderen tot een verschrompelde meerderheidspartij behoren.

Concreet hebben we het vandaag over de burgemeester van Leopoldsburg in Limburg. Zij kondigde gisteren aan dat ze getroffen is door Covid-19. Let wel, dat vinden we allerminst amusant, in tegendeel! We wensen dit niemand toe. Maar goed, ze testte dus positief. Dat op zich is nieuws, maar wat er zich de dagen voordien voordeed, daar zal je niet veel over lezen in de media.

Burgemeester Kauffmann was immers aanwezig tijdens een jubileumviering van een … café. U leest het goed. Het café was uiteraard niet open voor klanten, want dat zou maar al te gek zijn, maar om de geplande 50-jarige viering van het bewuste café toch niet helemaal in het water te laten vallen, trok de burgemeester met haar gevolg erop uit om de cafébazin en enkele anderen persoonlijk in de bloemetjes te zetten.

Bekijk de foto’s eens rustig. We tellen op zijn minst 9 personen. Niemand draagt een mondmasker, ook de burgemeester niet. We zien op de eerste foto (groot onderaan dit artikel) dat de anderhalve meter-regel allerminst gerespecteerd werd. En nu, enkele dagen later heeft mevrouw Kauffmann prijs: positief getest op corona. Waar blijven de verontwaardigde artikels op alle mainstream media? Wie deelde de boetes van 250 euro uit die dag?

Twee maten en twee gewichten, België op zijn best. Wat Dries Van Langenhove, onafhankelijke in de Vlaams Belang-fractie in het federaal parlement, voor de media niet mag, wordt doodgezwegen door diezelfde media als het over een CD&V-burgemeester gaat. Zielig.

One comment

  1. Wij plegen TER ZAKE PoCo-censuur !

Comments are closed.