Uit ‘De Stemming’, een onderzoek van de VUB en de Universiteit Antwerpen in opdracht van de staatszender VRT en een linkse leugenkrant, uitgevoerd in de maand april, zou moeten blijken dat het Vlaams Belang (VB) momenteel de grootste partij van het land is.  Mochten er nu verkiezingen zijn, dan zou de rechts-nationalistische partij 24,5% van de stemmen halen.  Dat is een winst van liefst 6% tegenover de laatste verkiezingen.  De partij zou zo terug haar toppositie van 2004 bereiken, net voor de machtsstrijd Vanhecke-Morel/Dewinter-Annemans de partij verscheurde en de dieperik injoeg.

De jonge voorzitter die de formatie op een nieuwe koers bracht, Tom Van Grieken, stoomt intussen op naar de tweede plek van de populairste politici van Vlaanderen.  Hij moet enkel nog Bart De Wever op 1 laten voorgaan.

De winst van het VB gaat vooral ten koste van N-VA, die 4,5% achteruit zou gaan en zou blijven steken op 20,3%.  De kiezer zou dus hoegenaamd niet onder de indruk zijn van de zwakke rol van Jan Jambon naast neppremier Wilmès in de ‘nationale veiligheidsraad’, zoals hier trouwens voorspeld.

Niets dan goed nieuws dus voor het VB?  Het is maar een peiling, en te vroeg pieken in peilingen maakt partijen soms wat overmoedig.  Ook de interne strijd om de lijstvorming wordt er doorgaans niet minder om.  De koploper in de peilingen komt ook in het vizier van alle tegenstanders en de leugenpers; verwacht u dus aan meer leugens, laster, valse ‘onderzoeksjournalistiek’ en meer van dat soort fraais…  Met 24,5% voor het VB en 20% voor N-VA is er ook nog steeds geen Vlaamsnationale meerderheid in Vlaanderen;  een monstercoalitie tegen de nationalisten blijft dus een electorale mogelijkheid, zeker omdat SP.a en Groen waar ze kunnen met de communisten en open grenzen-activisten van PVDA willen regeren.  Die halen overigens 8%. een winst van 3%.  En dan hebben we het nog niet over het feit dat de N-VA uit elkaar spat, mocht de partij ooit tot een coalitie met het VB besluiten…  De weg is dus nog lang.

 

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

5 reacties op “VB in peiling grootste van het land, Tom Van Grieken tweede populairste politicus”

  1. Nestbevuilend politiek-correct ontaard Oikofobie-adept

    “Andermans volk eerst, Eigen Volk kan verrekken” luidt ons adagium

  2. […] Een voordeel van de leugenpers is dat, wie hun truuks en technieken doorziet, hun acties zelfs kan voorspellen.  Twee dagen geleden besteedden we hier aandacht aan de gunstige peiling, die van het Vlaams Belang veruit de grootste partij van Vlaanderen maakt.  We schreven toen dat dat niet noodzakelijk goed nieuws is, want: ‘ De koploper in de peilingen komt ook in het vizier van alle tegenstanders en de leugenpers; verwach… […]

  3. Eén ding is zeker: de linkse traantjes zullen veelvuldig vloeien bij de volgende verkiezingen!

  4. Inquisiteur van het Repressieapparaat

    Als we genoeg valse aantijgingen uit onze Linkse duim kunnen zuigen : “racisme-antisemietisme-discriminatie-fascisme-nazisme”etc kunnen we het Cordon Discriminatoir der zich democratisch wanenden in stand houden !

  5. EigenVolkse Patriot

    Tot spijt van elke PoCo Pipo & Pipa van het Repressieapparaat die het benijdt ! Immers “het bloed kruipt waar het niet gaan kan” en dat is al eeuwen zo aan de gang !

Trending

Ontdek meer van ReactNieuws

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder

Ontdek meer van ReactNieuws

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Continue reading