Door de huidige coronaramp staan luchtvaartmaatschappijen op de rand van het failliet, en kloppen ze aan bij nationale regeringen voor hulp.  Brussels Airlines vraagt honderden miljoenen aan de federale regering, die daar terecht voorwaarden aan verbindt: garanties voor investeringen in dit land, en/of aandelen en een zitje in de raad van bestuur.  De luchthaven van Zaventem is één van de belangrijkste motoren van de economie in dit land.

Maar de linkse club Greenpeace vindt dat maar niks, en vraagt haar aanhangers een petitie te ondertekenen om ‘druk’ te zetten op de regering.  Het probleem volgens Greenpeace is dat er in België te weinig belastingen zijn:  ‘Vliegmaatschappijen daarentegen betalen geen belasting op kerosine en geen btw op vliegtickets‘, zo jammeren ze.  De ‘oplossing’ van Greenpeace: meer belastingen.  ‘ Zodat zij in de toekomst – net als u en ik – eerlijk belastingen betalen‘.  Aangezien een vliegmaatschappij een privaat bedrijf is, worden die kosten gewoon doorgerekend aan de klant die op vakantie wil – u dus.  Het enige wat dus verandert is dat nog meer belastinggeld uit uw zak verhuist naar de zak van de fiscus, via het tussenstationnetje ‘vliegmaatschappij’.

Dankzij de tekst van Greenpeace kunnen we er zelfs een prijs op plakken.  Ze willen BTW op vliegtickets: 21% erbij dus.  Uw ticket van 500 euro kost dan plots 605 euro.  En ook inzake belasting op brandstof weten we wat dat in België betekent:  zelfs als olie op de wereldmarkt gratis is, betalen we in België 1 euro taks per liter.  De belastingkost is dus bijna 100%.  Als je de Greenpeacegekkies hun zin geeft, stijgt de prijs van uw vliegtuigticket van 500 euro dus vlotjes tot boven de 1000 euro!  Knettergek daar.

Lees het HIER gerust na bij Greenpeace.

 

 

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

2 reacties op “Uw vakantievlucht van 500 euro moet 1000 euro kosten, eist Greenpeace”

  1. (6) Minder mobiliteit komt het milieu ten goede. Zo staat het te lezen in het onlangs gepubliceerde ‘Zeven Thesen’ voor een meer milieuvriendelijke en terug volkse samenlevingsopbouw (3 mei). Bovenstaand artikel gaat hier, twee dagen later, diametraal tegen in. Mag het wat meer samenhangend zijn?
    Grof betaalde profvoetballers, tennissers betalen ook nauwelijks belastingen… Die moeten ook omhoog, bijna iedereen is het er over eens. Een billijker spreiding van de belastingen zal automatisch lagere belastingen of schuldafbouw mogelijk maken voor Jan Modaal en Mieke Goedgebuur.
    Daarbij, het is bekend, grootschalig vliegtuigtoerisme is uiterst schadelijk voor het milieu (kerosine, vogelslachtpartijen). In een jumbo gaat gemakkelijk 150.000 liter brandstof. Deze jets braken toch maar hopen toeristen uit in Barcelona, Venetië, Rome, Dubrovnik, in volgepropte Spaanse, Italiaanse, Kroatische, Turkse kuststroken, enz. Om te flaneren en te bruinen (“zie ne kee, oe bruin ik wel ben”), te zuipen en te vreten en dafalgans te slikken en bergen afval genereren. Hoegenaamd niet uit enig cultureel besef… Daar is geen budget voor.

  2. Greenpeace?Al jaren geleden opgezegd. Zodra de PVV aan de macht komt dan komt hun subsidie te vervallen.

Trending

%d