Organiseren doet men via instituten, en het primaire instituut dat de opbouw met anderen mogelijk maakt zijn de media. Nationalisme kent geen echte mediasfeer zoals de links-liberalen dat hebben met de NOS en VRT, kranten zoals NRC, Volkskrant, De Standaard…  Ook radio wordt gedomineerd door multiculturalisme en gelijkheidsdenken. Dit zijn echter stervende platforms. Kranten en televisie hebben een publiek dat naar de 50+ neigt, en verliezen jaar na jaar lezers en kijkers.

De media van tegenwoordig zijn sociale media. Online. Maar ook hier zijn de grote platforms als Twitter, Youtube, Facebook, enzovoort gedomineerd door een links-liberale ideologie. Iedereen die deze platforms gebruikt en er meningen uit die niet in lijn zijn met geldende dogma’s heeft weleens te maken gekregen met censuur.

Om die reden heeft een ondernemende Nationalist zelf maar een sociale media platform gebouwd: rechtsonline.nl. Het is gemaakt naar het beeld van Facebook en dient als een censuurvrij alternatief voor mensen die ter rechterzijde van VVD of N-VA staan. Het heeft ook een eigen app.

Waarom zijn sociale media belangrijk, waarom zijn media een voorwaarde voor het opbouwen van andere instituties? Communicatie. Men moet ideeën kunnen uitdragen, mensen bereiken, standpunten scherpen door debat. Dit kan alleen als men vrij kan praten en ideeën kan delen. Communicatie is ook noodzakelijk om te organiseren. Als men niet weet dat er iets is, zij het een evenement, een partij, een vereniging, dan komt er ook niemand opdagen.

Angst voor een echokamer? Een terechte zorg. Maar bedenk ook: mensen vormen vanzelf al bubbels op de bestaande sociale media. Er is zeer weinig kruisbestuiving tussen de linkse en rechtse twittersfeer, linkse en rechtse Youtubers communiceren haast niet en dan bijna alleen om elkaar belachelijk te maken. Bubbels zijn een onvermijdelijk fenomeen van sociale media. Een platform zoals Rechts Online is geen podium voor debat met de oppositie maar een platform voor organisatie binnen de eigen kring.

Ik raad het dan ook van harte aan.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

2 reacties op “Nieuw platform voor ons: Rechts Online”

  1. Waardeloze site je kunt niet eens regiestreren!
    Hij moet van a tot z letters hebben van
    1/9 cijvers en drie leestekens! Dit heb ik gedaan en hij blijft ongeldige leestekens geven! Hopenlijk wordt dit snel opgelost! Alvast dank!

  2. Account gemaaakt voor Rechtsonline . Werkt volgens mij nog niet goed Wanneer ik een reactie wil verzenden is nergens een verzendknop te vinden…

Trending

Ontdek meer van ReactNieuws

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder

Ontdek meer van ReactNieuws

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Continue reading