De cijfers van vandaag zijn hard maar duidelijk:  de corona-epidemie woedt onverminderd voort in België.  Vandaag, 9 april, wordt gemeld dat er gisteren maar liefst 283 mensen aan het Chinese longvirus Covid-19 gestorven zijn.  Voorlopig een triest record.  Als je geen rekening houdt met dwergjes als San Marino en Andorra blijft België wereldwijd stevig op de derde plaats staan van landen die de aanval van het virus het slechtst hebben beantwoord:  met 218 doden per miljoen inwoners doet dit land het catastrofaal slecht.  Alleen Spanje en Italië doen het met intussen 326 en 296 doden per miljoen inwoners nog slechter.  Maar merk op dat de kloof kleiner wordt…

We weten intussen uit het verloop van de uitbraak dat de zwaarste blunders begaan zijn door China, dat de uitbraak verzweeg en censureerde;  links in Italië, dat de grenzen open liet staan en een ‘knuffel een Chinees’-campagne hield;  en de Belgische federale overheid en haar zogenaamde ‘experten’, de extreemlinkse Marc van Ranst op kop.  Kritische vragen in het parlement werden weggelachen, ‘men is voorbereid’;  virologen die waarschuwden werden weggelachen als ‘dramaqueens’; het zou niet meer worden dan een griepje; het sluiten van de grenzen werd uiteraard afgewezen, en gaan skiën in Italië tijdens het Krokusverlof was ‘geen probleem’…

Het gevolg is de huidige ramp.  In een eerste fase kregen ziekenhuizen het zwaar te verduren, toen bleek dat er onvoldoende beschermend materiaal zoals mondmaskers voorhanden was.  Nog beter, een stock van miljoenen stuks werd vernietigd om plaats te maken voor asielzoekers.

Voor Vlaamsnationalisten leek dat hun stelling te bevestigen: de Belgische staat draait vierkant en inefficiënt.  Maar toen kwam de kat op de koord:  uit de feiten had dan moeten blijken, dat de Vlaamse ‘staat’ het beter doet.  Helaas blijkt dat allerminst het geval.

De corona-epidemie heeft zich ongestoord kunnen verplaatsen van de ziekenhuizen naar de rusthuizen, waar onze meest kwetsbare bejaarden verblijven.  Cruciaal daarin zou wel eens de beslissing kunnen geweest zijn om met corona besmette bejaarden niet meer naar het ziekenhuis te brengen, maar in de rusthuizen te laten.  Als men tegelijk weet dat beschermende kledij en mondmaskers voor het verzorgend personeel ontbreken, dan is dat eigenlijk het bewust organiseren van besmettingshaarden.

De Vlaamse rusthuizen worden nu overspoeld door de moordende golf.  Beelden van bergen kisten zoals in Italië zijn er hier niet, maar overal in Vlaanderen zijn er dezer dagen massa’s begrafenissen, bergen leed en verdriet.  De rusthuizen blijken door de Vlaamse overheid niet voorbereid te zijn op een uitbraak.  Geen opleiding, geen draaiboek, geen beschermend materiaal, geen mondmaskers.  Het personeel daar doet heldhaftig wat het kan en verdient eeuwige roem, maar wat een afgang voor de politieke kaste.

Het is niet fijn om feiten onder ogen te zien.  Maar soms is het nodig.   ‘Wat we zelf doen, doen we beter’, waren de woorden van Gaston Geens, de eerste voorzitter van wat toen de Vlaamse executieve heette (1981-1991), en nu is uitgegroeid tot de Vlaamse regering.  De harde vaststelling voor wie vandaag door de ellenlange overlijdensadvertenties bladert is:  die Vlaamse regering heeft de Vlamingen niet beter beschermd tegen corona dan de Belgische regering.  Het resultaat van bijna 200 jaar Vlaamse beweging is vandaag dat tussen het overbodige bestuursniveau van de provincies en het onbekwame bestuursniveau van de Belgische staat, nog een Vlaams bestuursniveau is toegevoegd dat even onbekwaam is.  Het enige concrete resultaat is dat de belastingdruk in dit land ondraaglijk is.

Uit harde feiten moeten harde conclusies getrokken worden.  Volgens sommige Vlaamsnationale parlementsleden moeten die komen van een ‘Belgische federale parlementaire onderzoekscommissie’…  Wat een onzin. Zo’n commissies worden gestuurd door de politieke klasse, dienen enkel om stoom af te laten en verzanden steevast in dikke rapporten die begraven worden in stapels papier.  Belgisch parlementarisme heeft deze ramp niet voorkomen, en Belgisch parlementarisme zal er ook geen oplossing voor brengen.

De conclusie die zich opdringt is dat de ganse politieke klasse in Vlaanderen, of ze nu Vlaams of Belgisch bestuurt, vandaag onbekwaam is.  Ze moet dus afgezet en vervangen worden.  We hebben geen onderzoekscommissies nodig.  Wat we nodig hebben is een totale democratische volksopstand die dit politieke regime en zijn handlangers van de leugenpers wegveegt.

 

 

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

8 reacties op “(OPINIE) 283 doden op één dag: Vlaamse staat even onbekwaam als Belgische staat”

 1. even bekwaam in het vervalsen van cijfers

 2. Markske Van Ranzig uit Wildebroek, gepatenteerde trui collectioneur

  Als een gewezen vermeende “Democratie” ontaardt in een Linkse “LOBBYcratie” is dit het resultaat ; uitvaardiging van een politiek-correct gedegenereerde Oekaze ter negationistische struisvogelpolitiek ; ontken de essentie van het probleem en zo “is het opgelost”(sic) en is het probleem weggegoocheld met een PoCo-toverstokje, uiteraard in de Linkse hand gehouden, ha ja. Voor de rest gewoon elke dag een andere trui aantrekken en telkens de bovenste van de stapel nemen met de Linkse hand en aantrekken….

 3. @Jozef VAN NIEUWENHUYZE
  OK boomer.
  Enkel boomers lezen nog kranten en kijken naar het journaal.
  Van Ranst is samen met De Block één van de oorzaken waarom België zoveel slachtoffers kent. Hij was degene die iedereen afschilderde als paniekzaaier toen men zich zorgen begonnen maken over dit virus en hij was de adviseur van de leugenpers.
  Het was maar een griepje volgens Marcske. Ken jij een dertig-jarige die na drie dagen sterft aan griep? Ik niet.
  Mondmaskers zouden niet werken volgens Marcske, terwijl zowat elk land die op tijd mondmaskers gaf aan z’n burgers, het aantal besmettingen pijlsnel zag dalen. Jij bent iemand die alles wat een linkse ‘expert’ zegt, gelooft als koude pap.
  En dat dit niet had kunnen voorkomen worden is ook totale onzin. Het was sinds januari bekend dat het virus zich razendsnel ging verspreiden als men niet op tijd maatregelen zou nemen. Men wist goed genoeg wat er gebeurde in China.
  Je laten adviseren door een communistische activist is slecht voor je gezondheid, remember Chernobyl.

 4. @ Jozef Van Nieuwenhuyse : de leugenpers staat vol halve waarheden en leugens .. lees maar eens alle artikels van reactnieuws goed en vergelijk . zoals deze : https://reactnieuws.net/2019/11/09/negers-plunderen-winkels-in-amsterdam/ . in de leugenpers vermelde men niet dat het een algerijnse was die racistische uitspraken had gedaan en daarmee de belgen eigenlijk beschuldigde van racisme ( op de vrt was deze algerijnse helemaal geblurd en meer als anders).Dit was ook de aanleiding tot plunderingen in andere winkels

 5. Jozef VAN NIEUWENHUYZE

  “Belgisch parlementarisme heeft deze ramp niet voorkomen.” Ik geef toe dat ik niet kan zeggen dat dit niet waar is. Alleen … welk politiek systeem, en welke staat, waar ook in de wereld, heeft “deze ramp” dan wel voorkomen? En kom nu niet af met Hongarije! Of dacht u aan Noord-Korea?

  Ik stel vast dat “HDG” het ook hier weer niet kan laten te vermelden dat “zogenaamd (!)” expert Marc Van Ranst extreem links is. Wat is de waarde van die bijzondere vermelding? En het doel? Fors polariserend twijfel opwekken aan de beroepsbekwaamheid en de professionele integriteit van Van Ranst?

  Ik acht het volkomen uitgesloten dat er in “de leugenpers” meer uit de context gerukte uitspraken, meer eenzijdig geselecteerde berichten, meer valse aantijgingen, meer halve waarheden, en vooral meer grove en absurde leugens zouden kunnen staan dan in de in leugens gespecialiseerde websites en propagandablaadjes. Gelukkig voor de democratie lezen en geloven nog altijd veel meer mensen de artikels van “de leugenpers”.

  Ik weet niet wat “een totale democratische volksopstand” zou kunnen zijn. Zoiets als de volksopstanden van 2011 tegen Bashar al-Assad in Syrië? Of tegen Moammar al-Qadhafi in Libië? Of tegen Hosni Moebarak in Egypte? De resultaten vind ik nu eens echt niet erg aantrekkelijk! Maar misschien kent ReactNieuws wel democratische volksopstanden die in hun opzet geslaagd zijn én die het leven van de grote meerderheid van de bevolking hebben verbeterd.

  NVDR: Ja, wij komen wel af met Hongarije. Waarom niet? De cijfers zijn duidelijk: nog geen 100 doden, hier 200 PER DAG. Hongarije is een democratisch land, waar de mensen echter verstandig rechts-nationalistisch stemmen, en dus een goed en verstandig rechts-nationalistisch bestuur krijgen. Als het nodig is, gaan de grenzen daar snel dicht: zo hoort het. Een voorbeeld van een volksopstand? De opstand van het Duitse volk in 1989, die het socialistische DDR-regime omverwierp, en vrijheid bracht.

  1. Jef Van Pasgebouwdenhuyze

   Op basis van welke imaginaire autoriteit decreteert u ; “gelukkig voor de democratie lezen en geloven nog altijd veel meer mensen de artikels van de “leugenpers” ; noem het maar ; puur & onversneden “wishful thinking” ? Gauchistische gazettenpraat schrijvelaars en praktisch exclusief uit Gent afkomstig Links journaille en de quasi immer uit de UGENT opgevoerde kliek vermeende Linkse “experten”(sic) defilerend op de Linkse PoCo-Propaganda Burcht “L.R.T” kunnen enkel blijven propageren via hun roeptoeter omdat de Staat hen een overdadige overvloed aan budget toekent uit ONS belastinggeld. Gazetten kunnen niet overleven enkel op basis van de verkochte oplage en van publiciteitsinkomsten, de Staat sponsort hen ook en indachtig ; “diens brood men eet, diens woord men spreekt”………Zo overleeft onze tot tricolore “Lobbycratie” , gewezen krakkemikkige “Democratie”, omdat de tal van Lobbies met beide voorarmen kennelijk constant op de 3 beweerdelijk “gescheiden”(sic) Staats Machten staan te persen.

 6. spijtig dat we niet op straat kunnen komen voor een volksopstand

 7. Petro Probert

  My hart bloei vir julle in hierdie moeilike tyd. Hierdie virus leer ons om te bid – mag God wat die begin en die einde is ons genadig wees in hierdie seisoen.

Trending

%d bloggers liken dit: