Wel tekort, toch desinteresse regering voor beschermingsmiddelen Nijmeegs bedrijf, Geert Wilders verontwaardigd

Er zijn in de wereld al landen die zover gaan om tijdens de pandemie van het coronavirus de export van medische apparaten en middelen helemaal te verbieden, om zo alles te kunnen inzetten in het eigen land en voor haar inwoners. In Nederland loopt de productie en export gewoon door en zo heeft een bedrijf uit Nijmegen inmiddels een enorm aantal persoonlijke beschermingsmiddelen weten te produceren. Deze heeft men als eerste aan de Nederlandse overheid aangeboden, maar die reageert niet, dit tot grote verontwaardiging van PVV-oppositieleider Geert Wilders die dit via zijn twitterkanaal publiek maakte.

Het logisch gevolg is dat het bedrijf nu de goedgekeurde beschermingsmiddelen naar ziekenhuizen in het buitenland toestuurt. Zo meldt een medewerker dat er op 2 april 18 laadplaten vol men spullen naar 25 ziekenhuizen in Italië worden verzonden. Dit terwijl er in Nederland de afgelopen weken – dit is nog altijd het geval – o.a. tekorten zijn aan persoonlijke beschermingsmiddelen om iedereen in de zorg voldoende te beschutten tegen het coronavirus.

De kritische burger die dit gegeven via de PVV naar buiten brengt, spreekt zelfs van meerdere bedrijven die wel spullen hebben, maar die ook niet worden benaderd door de instituties uit het Nederlandse overheidsapparaat. In het door hem genoemde bedrijf liggen naast de beschermingsmiddelen nog ziekenhuisapparatuur, infuuspompen en coronatesten, allemaal hard nodig in de strijd tegen het coronavirus, zo leren we bijna dagelijks van woordvoerders van de regering.

Een wel heel bizarre situatie, zo mag wel worden gesteld, die weer eens vragen oproept over de manier waarop de huidige regering de coronapandemie in het land bestrijdt. De bewuste tweet van Geert Wilders, met daarin de tekst van de bezorgde burger, kunt u hieronder in de volledigheid nalezen;

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.