Er zijn in de wereld al landen die zover gaan om tijdens de pandemie van het coronavirus de export van medische apparaten en middelen helemaal te verbieden, om zo alles te kunnen inzetten in het eigen land en voor haar inwoners. In Nederland loopt de productie en export gewoon door en zo heeft een bedrijf uit Nijmegen inmiddels een enorm aantal persoonlijke beschermingsmiddelen weten te produceren. Deze heeft men als eerste aan de Nederlandse overheid aangeboden, maar die reageert niet, dit tot grote verontwaardiging van PVV-oppositieleider Geert Wilders die dit via zijn twitterkanaal publiek maakte.

Het logisch gevolg is dat het bedrijf nu de goedgekeurde beschermingsmiddelen naar ziekenhuizen in het buitenland toestuurt. Zo meldt een medewerker dat er op 2 april 18 laadplaten vol men spullen naar 25 ziekenhuizen in Italië worden verzonden. Dit terwijl er in Nederland de afgelopen weken – dit is nog altijd het geval – o.a. tekorten zijn aan persoonlijke beschermingsmiddelen om iedereen in de zorg voldoende te beschutten tegen het coronavirus.

De kritische burger die dit gegeven via de PVV naar buiten brengt, spreekt zelfs van meerdere bedrijven die wel spullen hebben, maar die ook niet worden benaderd door de instituties uit het Nederlandse overheidsapparaat. In het door hem genoemde bedrijf liggen naast de beschermingsmiddelen nog ziekenhuisapparatuur, infuuspompen en coronatesten, allemaal hard nodig in de strijd tegen het coronavirus, zo leren we bijna dagelijks van woordvoerders van de regering.

Een wel heel bizarre situatie, zo mag wel worden gesteld, die weer eens vragen oproept over de manier waarop de huidige regering de coronapandemie in het land bestrijdt. De bewuste tweet van Geert Wilders, met daarin de tekst van de bezorgde burger, kunt u hieronder in de volledigheid nalezen;

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d