Polen bemoeilijkt de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus

Veertien militaire transportvliegtuigen kwamen uit Rusland naar Italië om te helpen met de ernstige gevolgen van de verspreiding van het coronavirus in dat land. Rusland heeft al een honderdtal specialisten en apparatuur in Italië ingezet. Russische vliegtuigen landen op de Italiaanse militaire vliegbasis ‘Practitioner de Mare’. Militaire experts zullen beginnen met het uitvoeren van hun taken m.b.t preventie en desinfectie. Russische hulp aan dit land, dat in Europa het grootste aantal positief geteste mensen heeft, werd mogelijk na een telefoongesprek tussen de Russische president Vladimir Poetin en de Italiaanse premier Guiseppe Conte.

Polen stond Russische vliegtuigen met humanitaire hulp echter niet toe het Poolse luchtruim binnen te gaan. Om deze redenen moeten Russische vliegtuigen een langere route gebruiken – 2400 kilometer, die door de Zwarte Zee, Turkije, Griekenland en Albanië gaat. De route over Wit-Rusland, Polen, Tsjechië en Oostenrijk zou 1000 kilometer korter zijn. Het is vermeldenswaard dat alle relevante intergouvernementele stukken met betrekking tot deze kwestie ook op regeringsniveau zijn ondertekend tussen de hoofden van de ministeries van defensie.

Wat wilde Polen hiermee bewijzen? Waarom belemmert Polen de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus?

De expert van het Poolse ‘Centrum voor Oriëntaalse Studies’ Andrzej Wilk bevestigde dat van Polen Russische militaire transportvliegtuigen het grondgebied niet mogen overvliegen om Italië te helpen. Andrzej Wilk was werkzaam bij het ministerie van Nationale Defensie van Polen als hoofdspecialist van strategische defensie van het ministerie en weet waarover hij spreekt. Het zijn pesterijen op het hoogste niveau.

Sommige gebruikers van de sociale netwerken vergeleken de situatie met 1938, toen Polen de Sovjet-Unie belette Tsjechoslowakije te helpen tegen nazi-agressie. Het valse van het gedrag van Polen is niet dat Polen tegen Rusland heeft gehandeld, maar dat het niet volledig solidariteit heeft getoond met andere leden van de Europese Unie en de NAVO-bondgenoot. Elk uur sterven Italianen door het coronavirus. Dit betekent dat de extra afstand van 1000 kilometer die ieder Russisch vliegtuig moet afleggen, betekende dat veel Italianen zouden kunnen overlijden vóór de komst van hulp.

6 comments

 1. vertel er anders ook ineens bij dat de russische hulp voornamelijk bestond uit brol die over datum was.

 2. Hoe durft iemand zo een leugenachtige artikel schrijven en publiceren? Scham!

 3. Leugens!!!! Ik volg altijd ReActa maar nu niet meer,waas zo moelijk de informatie bewestigen,SPUTNIK :”Polen liet niet toe dat Russische vliegtuigen Italië door zijn luchtruim hielpen. Dit is gemeenheid op het niveau van de openbare orde. Temeer omdat de hulp naar de bondgenoot van Polen in de EU en de NAVO kwam. Rusland mag Polen voortaan niet meer ontmoeten. Niets! ‘ EN nu :De Russische zijde heeft geen aanvraag voor toegang tot het Poolse luchtruim ingediend. De vlucht vond plaats via Rusland, Turkije, Griekenland, Albanië en Italië.

  Persdienst van het Ministerie van Landsverdediging. jullie informatie zijn prijzenswaardig haha

  1. Geef de mensen wat krediet! Deze website wordt waarschijnlijk gerund door jonge Vlaamse strijders, en hoe jonger, hoe meer ze van de oudere garde kunnen bijleren, nietwaar?

   Hoe jonger, hoe leergieriger zeker? Ik zal alvast altijd mijn uiterste best doen om de kerels bij te staan!

   Met vriendelijke groeten,
   Peter

Comments are closed.