Rusland stuurt vanwege coronavirus specialisten en apparatuur naar Italië

Naar aanleiding van een gesprek tussen de Russische President Vladimir Poetin en de Italiaanse Minister-president Giuseppe Conte zijn inmiddels vanuit Rusland meerdere specialisten en apparatuur voor diagnose en desinfectie naar Italië toegestuurd. Om het land te ondersteunen met het tegengaan van de pandemie en het ontwikkelingen van vaccinaties. Dit meldt het Russische persagentschap TASS. Van alle Europese landen zijn het aantal besmettingen in Italië het hoogst en is het aantal doden inmiddels opgelopen tot 6820.

Rusland heeft inmiddels al 8 medische teams met meer dan een honderdtal militaire virologen en epidemiologen naar Italië gebracht. De medici komen te werken in het zwaarst getroffen gebied van land, namelijk de regio Bergamo in de noordelijke provincie Lombardije. Hier is voor gekozen in overleg tussen beide landen en er wordt gekeken hoe de Russen met hun tegenhangers het beste kunnen samenwerken en welke routes te nemen.

Italië heeft vanaf het begin van de uitbraak van het coronavirus diverse malen getracht bij de Europese Unie hulp los te krijgen, maar dat heeft tot niets geleid. De EU lijkt weinig te kunnen uitrichten of helpen, dit tot grote onvrede van veel Italianen.