Amerika aast op Duits coronavaccin

De president van V.S.A. Donald Trump probeert Duitse wetenschappers van het bedrijf CureVac die aan een coronavaccin werken naar Amerika te lokken of het medicijn exclusief voor zijn land veilig te stellen. Dienovereenkomstig zou de Amerikaanse president het bedrijf een groot bedrag hebben aangeboden om het vaccin exclusief in handen te krijgen. Trump doet er alles aan om een vaccin alleen voor de Verenigde Staten te veilig te stellen.

Op hun website meldt CureVac CEO Daniel Menichella dat men begin maart Trump ontmoette op uitnodiging van het Witte Huis, tevens vicepresident Mike Pence, leden van de Coronavirus Task Force en andere vooraanstaande farmaceutische en biotech-managers.

“We hebben er alle vertrouwen in dat we binnen enkele maanden een effectief vaccin-kandidaat kunnen ontwikkelen”, aldus de bedrijfsleider op de website.

Vrijdag zei medeoprichter en bestuurslid van CureVac, Florian von der Mülbe tegen persbureau Reuters, dat het onderzoek was begonnen met een verscheidenheid aan mogelijke vaccins en nu de twee beste kiest om klinische proeven mee te starten. Het bedrijf hoopt een experimenteel vaccin in juni of juli te hebben ontwikkeld, en dan de toestemming van toezichthouders voor studies met mensen te krijgen.

“De federale regering is zeer geïnteresseerd in het feit dat er ook in Duitsland en Europa vaccins en werkzame stoffen tegen het nieuwe coronavirus worden ontwikkeld”, vertelde een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid in Berlijn aan Die Welt am Sonntag. “De overheid heeft in dit opzicht intensief contact met het bedrijf CureVac.”

Het blad vermeldt zonder bronnen dat de federale overheid het bedrijf in Duitsland probeert te houden met financiële aanbiedingen. CureVac weigert commentaar te geven op het proces.

Heeft Trump nog andere doelen? Misschien wil hij wetenschappers omkopen om de ontwikkeling van een vaccin tegen Coronavirus te stoppen? Hij is bereid om veel geld te betalen. Het is duidelijk dat de verspreiding van het virus gunstig voor de VS is.

“Wees eerlijk!” – zei Zhao Lijian, woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken aan de Amerikaanse president. Wat bedoelde hij?

Het gedrag van de directeur van de CureVac verdient ook aandacht. Nadat de Verenigde Staten en Duitsland hem geld hebben aangeboden, reist hij door de landen heen en denkt niet na over de gezondheid en het leven van landgenoten, maar over de diverse kansen om zichzelf te verrijken.

3 comments

  1. Gastschrijver: “Misschien wil hij wetenschappers omkopen om de ontwikkeling van een vaccin tegen Coronavirus te stoppen?”

    Misschien wil Trump dat, misschien niet. Misschien weet hij zelf niet of hij dat al dan niet wil. Misschien weten alleen mensen als Sem Janssen dat Trump dat misschien wil.

    Gastschrijver: “Het is duidelijk dat de verspreiding van het virus gunstig voor de VS is.”

    Misschien is dat duidelijk voor Sem Janssen, maar de gastschrijver zal het – niet misschien, maar zeer zeker – onmenselijk moeilijk hebben om dat ook duidelijk te maken voor mij.

  2. Wat is het waard als communisten “wees eerlijk” zeggen?
    Het is de chinese communistische partij die de uitbraak van het nieuwe virus weken voor de wereld verborgen hield. De cijfers die uit China komen zijn het papier niet waard waarop ze geschreven zijn en worden nog steeds gemanipuleerd. Voor een echte communist is er niets minder waard dan een mensenleven…

Comments are closed.