De Wereldgezondheidsorganisatie meldt dat coronavirus meer dan 98.436 mensen over de hele wereld heeft getroffen, 3.387 heeft gedood en zich heeft verspreid naar ten minste 90 landen. De wereldwijde opmars van coronavirus lijkt niet te stoppen. Er is geen twijfel dat coronavirus kunstmatig is gecreëerd. Maar de belangrijkste vraag is wie de schuld heeft?

Veel mensen begrijpen niet dat probleem zo ernstig is. Er zijn veel samenzweringstheorieën en verkeerde informatie over het coronavirus. Om geen tijd te verspillen, zal ik enkele van de belangrijkste feiten noemen. Midden oktober werden de wereldlegerstrijden (CISM) in Wuhan gehouden. De Amerikaanse delegatie telde rond 300 mensen. Beweging rond de stad was absoluut vrij voor hen.

Eind oktober toonden de Amerikanen een model van uitbraak van een onbekend virus in Wuhan en op 12 december werd de eerste persoon besmet. De uitbraak werd aangekondigd op 31 december. Het Amerikaanse consulaat werd geëvacueerd uit Wuhan voordat de noodsituatie werd aangekondigd en de stad op 23 januari werd gesloten.

In mei van 2019, op het hoogtepunt van de handelsoorlog met China, tweette de Amerikaanse president Donald Trump dat China binnenkort geen zaken meer zou doen. Er zal niemand zijn om zaken mee te doen, schreef hij.

Trump heeft geen beloofde hulp aan China verleend. Volgens berichten van de Chinese media, werden in december bloggers in Wuhan vastgehouden, die het verschijnen van het virus meldden vóór de officiële verspreiding van informatie. Tegelijkertijd beschuldigen de lokale en centrale autoriteiten van China elkaar ervan informatie te verbergen. Mensen vermoeden dat ze wisten hoe besmettelijk het virus is.

Volgens de laatste informatie, zijn er 82 mensen in Nederland met officieel de diagnose coronavirus. De cijfers stijgen met de dag. Geen van de geïnfecteerden is nog hersteld. Zij worden nu in quarantaine verpleegd. “In de context van de privacy van patiënten kan ik er niet veel over zeggen”, aldus een woordvoerder van het Elisabeth-TweeSteden-ziekenhuis.

Volgens de Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, is de bron van de besmetting van enkele patiënten nog onbekend. Dit is nog in onderzoek. De Gemeentelijke Gezondheidsdienst heeft contactonderzoek opgestart. In België zijn er 50 mensen met deze diagnose. Wat moeten nu Nederlanders doen? Thuisblijven en wachten op…

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

5 reacties op “Wie is schuldig aan de verspreiding van het coronavirus?”

 1. Jean-Pierre Verbinnen

  De voorgaande berichten zijn eerder gesteund op geloof en niet op feiten. Op dit ogenblik testen de Chinese autoriteiten verschillende pistes om de oorsprong van Covid-19 te achterhalen. De volgende bijdrage geeft hierover meer info. ‘Where was your patient zero?’ Chinese official speculates AMERICANS may have infected Wuhan at army games & calls to ‘come clean’ https://on.rt.com/acoe Pointing to a video of Centers for Disease Control and Prevention (CDC) director Robert Redfield apparently admitting the US had several deaths from Covid-19 before they were able to test for it, Zhao called on the American watchdog to come clean in a tweet posted on Thursday. Robert Redfield werd ondervraagd of de Amerikaanse gezondheidsdiensten al beschikten over een Covid-19 test vooraleer ze naar China gestuurd werden voor de deelname aan de spelen. Dat hadden ze niet en de deelnemers werden alleen maar getest op influenza. Men kan dus niet uitsluiten dat er onder de deelnemers dragers waren van Covid-19.

 2. De vs heeft absoluut geen baat bij een zwak china . We hebben wel gezien wat er gebeurt met de beurzen, de enige die er baat bij kan hebben zijn de democraten die Trump willen raken maar daarvoor is het virus te zwak . 3000 doden bijna allemaal oude mensen die anders volgende week ook zouden sterven… Ik geloof er niets van.

 3. toch een beetje vergezocht .. complotheorien van deze orde maken deze site minder geloofwaardig ..slechtse artikel ooit op deze site sorry . alhoewel ik wel fan blijf van deze site

 4. Dolfje Weerwolfje

  En als mijn kat een koe was gaf ze melk. React, dit artikel is te belachelijk voor woorden. Iemand hier ooit al van Spaanse griep gehoord? Nope? Zet 50 mio dieren bij elkaar en gegarandeerd breken er ziektes uit. Ooit al een kippenkwekerij of varkensteler bezocht? Nope? Verwijder dit uitzonderlijk en onnozel artikel, eigenlijk niet waard om te reageren. Waar zijn de bronvermelding van deze uitzonderlijke wetenschapper? Nope zeker?

 5. Helena Van Dessel

  Het virus maakt dodelijke slachtoffers onder zwakkere mensen, wie heeft daar baat bij? Mocht Amerika China willen raken zou het toch niet de zwakkere mensen uitschakelen, dat maakt China juist sterker.

Trending

%d bloggers liken dit: