Tijdens het Wereld Economisch Forum (WEF) dat deze week in Davos werd gehouden, liet de joodse oligarch George Soros weten een miljard dollar te gaan besteden om via zijn netwerk van scholen en unversiteiten nationalisten en klimaatverandering te bestrijden. Als grote gevaren ziet hij daarnaast een aantal landen en hun bestuurders, te weten Xi Jinping van China, Narendra Modi uit India, Jair Bolsonaro van Brazilie en Donald Trump van de V.S.A.

Het WEF is een jaarlijks in Davos te Zwitserland gehouden bijeenkomst van de rijksten der aarde, waarbij oligarchen, directeuren van de grootste bedrijven ter wereld, politici, academici en journalisten elkaar ontmoeten. Het is een invloedrijk platform waarbij ook George Soros sinds jaar en dag aanschuift.

Soros heeft het al langer over dergelijke onderwerpen die hem bijzonder storen. Ook bekritiseerde hij wederom Facebook, die wordt verweten mensen onvoldoende te censureren en niet voldoende ideeën en organisaties te blokkeren. De man, die miljarden heeft verdiend met het speculeren op de valutamarkt, vermoedt dat 2020 een belangrijk jaar wordt met wereldwijde onlusten en de noodtoestand aangaande het klimaat.

Het netwerk van onderwijsinstellingen dat de oligarch wil gaan gebruiken middels de eigen Open Society University, komt tot stand in samenwerking met zijn Central European University en het Bard College. Daar zouden jonge geesten opgeleid moeten worden om in te zien dat nationalisme niet te juist koers is en klimaatverandering een groot probleem.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d bloggers liken dit: