Deze rue de la saucisse (straat van de worst), ligt in Issigeac, een Franse middeleeuwse gemeente in de Dordogne met prachtige stenen huizen met houten zijkanten, waarvan de oorsprong teruggaat tot de vierde eeuw met de aanwezigheid van een Gallo-Romeinse villa. Tegenwoordig is het een dorp van kunstenaars en ambachtslieden die er inspiratie zoeken.

De ‘dierenrechtenorganisatie’ PITA (sic), waarvan enkele leden een bezoek brachten aan de oude dorpskern, vroeg de burgemeester om de naam van een van de steegjes in het dorp te wijzigen.

“Aanvankelijk dacht ik aan een grap, maar neen het was pure ernst”, zegt burgemeester Jean-Claude Castagner.

Leden van PITA merkten dat een van de steegjes de ‘rue de la Saucisse’ heette. Ze zijn fel gekant tegen deze benaming en raden ons zelfs aan deze te hernoemen tot de rue de la Soycisse, een Engelse verwijzing naar een sojaworst.

Zelfs de sojaworst schrikt ervan

“Aan die zever doe ik niet mee”, zegt de partijloze burgemeester. En Elma Laporte, de enige bewoonster die het hele jaar door in de ‘rue de la saucisse’ verblijft: “Deze mensen hebben geen voeling meer met de reële wereld. Deze worst heeft bovendien niets met varkensvlees te maken. Dit is namelijk de bijnaam die de dorpelingen aan het begin van de 20e eeuw aan Suzanne Tessier, een van hun eigen dorpelingen die in dat straatje woonde, hadden gegeven.”

De vereniging PETA, People for the Ethical Treatment of Animals, is een dierenrechtenorganisatie met een hoofdkantoor in de Verenigde Staten. De vereniging, met vertakkingen wereldwijd, draait een omzet van 35 miljoen Amerikaanse Dollars.

Zijn het niet de moslims, dan zijn het de groene heikneuters die onze gebruiken, benamingen of eetgewoonten willen aanpassen of verbieden. Wat zij ervan denken zal ons ‘worst’ wezen.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “Veggies nemen aanstoot aan ‘rue de la saucisse’”

  1. Die milleu maffia, is knettergek!

Trending

%d