In het kader van de voortdurende censuur en repressie tegen rechts, nationalistische en traditionalistische stemmen heeft er een opvallend incident in Noorwegen plaatsgevonden. Dr. Greg Johnson, doctor in de filosofie, redacteur van Counter Currents en een spreker op vele nationalistische bijeenkomsten in met name continentaal Europa en de VS werd eerder deze week gearresteerd in Noorwegen. Daar zou hij spreken op een bijeenkomst van het Scandza forum over het concept van ‘White Privilege’. (Een term uit de linkse academie die stelt dat blanken een inherente en onverdiende bevoorrechte positie genieten in Westerse landen)

De aanleiding voor zijn arrestatie was ‘ophitsing’. De Noorse autoriteiten vreesden dat Dr. Johnson laten spreken op het Scandza congres, een aanzet tot geweld zou kunnen zijn. Dit is een nogal vreemde stelling gezien Greg Johnson zich met regelmaat tegen geweld uitspreekt. Na elke aanslag uit nationalistische hoek, in feite. Later bleek dat de Noorse autoriteiten afgegaan waren op een rapport van een antifa website, Filter Nyheter, dat deze antifa-activisten agressief onder de aandacht van de Noorse politie hadden gebracht. In dit rapport beweerden antifa dat Dr. Johnson de aanslag van Anders Breivik goedkeurde en aanmoedigde en dat hij meermaals tot geweld zou hebben opgeroepen. Dit waren regelrechte leugens en Greg Johnson heeft een aanklacht wegens smaad ingediend tegen Filter Nyheter.

Desalniettemin gaf de Noorse politie hier gevolg aan, arresteerde Johnson voor ‘ophitsing’ en besloot zonder verhoor dat men hem zou gaan deporteren. Nadat de arrestatie in het nieuws kwam en een beroemde Noorse advocaat de zaak uit naam van vrijheid van meningsuiting op zich had genomen, draaiden de autoriteiten snel bij en besloten zij dat Johnson de zaak mocht aanvechten en hem geen inreisverbod op te leggen. Alsnog werd hij wel gedeporteerd, na 48 uur in voorhechtenis, op zijn eigen verzoek naar Portugal om aldaar een andere conferentie bij te wonen. Dr. Johnson onderzoekt momenteel zijn juridische mogelijkheden tegen de Noorse Staat.

Mijn eigen analyse, in kort: een zoveelste geval waarin een overheid met alle gemak aantijgingen van extreem-linkse communisten accepteert, zonder wederhoor te plegen of onderzoek te doen. In dit geval pakte het wat slechter uit voor de Noorse staat, omdat zij werkelijk geen poot hadden om op te staan en het een wel erg grove schending van vrijheid van meningsuiting is om een Amerikaanse intellectueel te arresteren die op een congres komt spreken, dit op basis van een rapport afkomstig van een extreem en partijdig linkse blog. Wat ook hielp was dat een bekende advocaat de zaak op zich nam en dat de Noorse media het verhaal oppikten. Meestal worden dit soort gevallen doodgezwegen, of worden de betrokken nationalisten juist veroordeeld door de media. Dit bewijst het belang van een onpartijdige media om een antwoord af te dwingen wanneer een staat op grove wijze onze rechten schendt.

Ook is dit een escalatie vanuit de linkerzijde. De laatste twee bijeenkomsten van het Scandza forum, op 12 oktober en 2 november, zijn verstoord door antifa. Op de 12e omsingelden honderden antifa-activisten de locatie van het congres en verhinderden de entree van bezoekers, op gewelddadige wijze. Nu op de 2e wisten zij een van de sprekers gearresteerd te krijgen. Dit was nog niet eerder vertoond op de voorgaande half dozijn Scandza bijeenkomsten. Vraag is of dit ook gaat voorkomen in andere landen en in hoeverre antifa het voorbeeld van Amerikaanse (en Duitse) antifa gaat volgen. Hoe dan ook is het geen goed teken voor vrijheid van associatie en meningsuiting in Europa.

Dr. Greg Johnson over de gebeurtenissen in zijn eigen woorden:
Anarcho-Tyranny in Oslo

Millenial Woes en Frodi Midjord over de antifa aanval van 12 october:
This is Terrorism: Millennial Woes & Frodi Midjord on the Antifa

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d bloggers liken dit: