800 euro extra in de zakken van Brusselse politici… voor de dagelijkse autorit, ook bij de groenen

Ecolo is voor het milieu, althans dat moet hun programma toch doen uitschijnen. In de praktijk is het – andermaal – noppes voor het milieu. Hoe hard het groene kalf uit Mechelen ook mag brullen of wat de Turkse zuurpruim uit Antwerpen mag beweren, telkenmale kiezen Groenen voor het ‘eigen-centen-eerst’-beleid, zelfs als dat hun eigen klimaatbeloftes teniet doet.

Waar gaat het over? Wel heel simpel: de Brusselse schepenen trakteren zichzelf voortaan op een ‘mobiliteitsbudget’ van 800 euro per maand. 9 van de 49 Brusselse gemeenteraadsleden zijn van Ecolo of Groen!. Deze fractie levert zelfs 4 schepenen. En toch keren ze zichzelf iedere maand, met terugwerkende kracht dan nog – ze zijn daar werkelijk voor niets beschaamd – , deze vergoeding uit.

En het milieu dan? Want dat zijn centjes om met den otto te gaan ‘werken’. Waarom gebruiken ze hun GRATIS abonnement voor het openbaar vervoer niet dat ze zichzelf ook al hebben cadeau gedaan? Ah, dat is toch duidelijk! Als ze ‘s nachts na het vele vergaderen naar huis willen, dan rijden de bussen, trams en treinen niet meer. Logisch toch? Dus moeten ze op dat moment zelf hun naft betalen. En dat was toch wat veel gevraagd!

800 euro per maand is veel zegt u? “How dare you!” Ne leasing-otto kost wel evenveel hé. Ze blijken wel de duurste leasingwagen vergeleken te hebben, maar ssst, dat hoeft niemand te weten. Politiek is nu eenmaal een harde stiel en dat mag wat opbrengen. En wat het milieu daarvan vindt? Da gade gij niet bepalen hé!