Zoals verwacht stijgt het aantal asielaanvragen in België explosief. Ze zitten zelfs bijna op hetzelfde niveau als tijdens de asielcrisis van 2015- 2016.  Het is zelfs zo erg dat er momenteel bijna 10000 asielzoekers in ons land op een antwoord wachten. Een jaar geleden lag dit aantal meer dan de helft lager. Toen wachtten er ‘maar’  4162 asielzoekers op een antwoord. Dat doet de proceduretijd nodig voor het behandelen van een asielaanvraag oplopen tot maar liefst 15 maanden. Begrijpelijk dat de problemen rond asielaanvragen uit de hand lopen.

Dat betekent namelijk dat voor al diegenen die asiel aanvragen onderdak moet worden gevonden. Ze nemen de plaats in van het groeiende aantal nieuwkomers. Dat zorgt er voor dat er in ons land maandelijks voor bijna 1000 nieuwe asielzoekers plaats moet worden gevonden. Minister voor Asiel en Migratie Maggie De Block (Open VLD) beloofde meer opvangplaatsen en extra personeel maar dat blijkt nu al onvoldoende.

Dweilen met de kraan open 

Fedasil, de Belgische asielzoekersadministratie, slaat alvast alarm. Daar waar de tijd tussen een asielaanvraag en een definitief antwoord ondertussen is opgelopen tot 15 maanden wil men dit zo vlug mogelijk terugbrengen tot maximaal negen maanden. Met het huidig personeelsbestand is dat onmogelijk.

Volgens Fedasil ligt de oorzaak van de forse stijging van het aantal asielaanvragen bij de dreiging van de Turkse president Erdogan “om de deur voor miljoenen Syrische vluchtelingen naar het Westen wagenwijd open te zetten”.  Als dit niet bij woorden blijft maar hij zijn dreiging ook uitvoert, wordt de situatie in Europa ondraaglijk.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

4 reacties op “Aantal asielaanvragen sterk gestegen: er zijn maandelijks bijna duizend extra opvangplaatsen nodig”

  1. reactnieuws is top! mijn bijdrage wordt gestort op rekeningnummer BE32 9730 7703 4202
    dank u

  2. probleem is : als men rechts stemt wordt men als racist voorgesteld . alleen maar omdat men de grenzen toe wilt . feit is wel dat bijna alle ” nieuwkomers ” pure racisten zijn … vraag maar eens aan 10 arabieren wat ze van de joden vinden ? bijna 100 % zal antwoorden : profiteurs , geldwolven , niet te vertrouwen, etc .. vraag eens aan diezelfde arabieren wat ze van vlamingen vinden ( in het frans wel te verstaan) . de meesten haten vlamingen en hun leefwijze. de linkse partijen willen nog meer van die racisten en homofoben binnen halen .. terwijl ze zelf zo tegen racisme en homofobie zijn ,een totale tegenstrijdigheid, wat aantoont hoe dwaas die linkse rakkers wel zijn .. een beetje logisch verstand hebben ze niet

  3. Dit is al sinds WOll zo geplant! Het Hooten en Morgentauplan! Dat waren 2 zionisten, die dit bedacht hebben, om zo de witte Europese mens uit te roeien! En de stichter van Europa, Kalergie, was ook een zionist! Er moet nodig een volksrevolutie komen, ik ben anders bang, dat het te laat is om het tij
    te keren via zg democratische verkiezingen, waar anti immigratie partijen buiten spel worden gezet!

  4. hectorvo250gmailcom

    De situatie in Europa WORDT niet, maar IS al jàààààren ondraaglijk, niet alleen wegens de warme welkomstpolitiek van Duitse Mutti Merkel, maar ook ‘dank zij’ de zelfmoordpolitiek van de andere gulle lidstaten van een onverschillige Europese Unie.

Trending

%d bloggers liken dit: