Deze week verscheen in meerdere kranten het nieuwsartikel dat er een ultrageheime eenheid bestaat van de Russische geheime dienst, die aangestuurd door de president Vladimir Poetin zelf, erop uit is om verdeeldheid in de Europese Unie te zaaien. Deze eenheid pleegt daarnaast ook nog moorden. De tekst was zo overdreven en de beweringen volledig uit de lucht gegrepen dat het vooral voor de nodige hilariteit zorgde onder de gebruikers van de sociale media.

Alle Nederlandse kranten en websites die het bericht kritiekloos brachten meldden dat het niet om eigen onderzoek ging, maar om een berichtgeving van de New York Times. De Amerikaanse krant weet over het bestaan en de werking van deze geheime Russische eenheid uit rapporten die ze heeft ingezien en via reacties van anonieme personen van West-Europese inlichtingendiensten. Oftewel allemaal bronnen die vooral belang hebben om een wig te drijven tussen de Europese Unie en Rusland.

Dat het verhaal aan alle kanten rammelt was veel mensen dan ook niet ontgaan. Zo waren via Twitter reacties te lezen als: “Wat ‘n gezwam. Omdat de NewYork Times het zegt neemt men het klakkeloos over. Er gebeuren op het ogenblik heel andere dingen” en een andere twitteraar “Wauw dit klinkt meer bizar dan de meeste complottheorieën van mijn patiënten.”.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

2 reacties op “Leugenpers uitgelachen om laatste Russische samenzweringstheorie”

  1. Ja hoor nu hebben de Russen het gedaan, Poetin is een nationalist, dus die krijgt nu overal de schuld van! Dit rechtvaardigd natuurlijkbeen oorlog tegen Rusland wat de zionistische bank elite al lang geplant heeft! Voor de chaos in Europa hebben ze zelf al gezorgd, mensen trap er niet in!

Trending

%d